Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de putut stiu ca se poate dar cum....????

Vizitator thusarix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

5

• ywar2

4

• Gheorghe Dracu

2

• The Stressmaker

1

Vizitator thusarix

bun dar mie imi trebuie ceva de genu ap legat de ap(unul acces point celalalt client)dar cu antene omidirectonale...intrebarea mea:daca imi iau un ap cu o putere de iesire de max. adik 100mw gasesc o antena omnidirectionala care sa imi mareasca puterea astfel incat sa pot acoperi cei 3 km...????...daca da care sunt acele antene...

Link spre comentariu

Antenele omnidirectionale au un castig redus datorat tocmai acestui aspect, radiaza pe o raza de 360 grade.Antenele directionale au un unghi mult mai ingust de pana la 90 grade si concentreaza energia in acel spot, de aceea au un castig mai mare.Daca calculatoarele sunt intr-o pozitie fixa atunci nu ai nevoie de antene omnidirectionale, se pot folosi foarte bine yagi sau heliax.Doar daca doresti o retea de mai multe calculatoare si acestea au directii diferite atunci la AP se monteaza o antena omnidirectionala iar celelalte folosesc antene directive.

Link spre comentariu
Vizitator thusarix

de treaba asta mi-am dat seama...eu vreau sa stiu acum o placa AP destul de puternica si un tip de antena(omnidirectionala) care sa poata transmite la distanta de 2-3km....

Link spre comentariu

Cele mai folosite sunt California Amplifier.

Aici gasesti o gramada de modele:

http://www.ral.ro/php/produse-32#WL-CA24

Iar aici mai multe sfaturi tehnice despre cum sa-ti configurezi reteaua.

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=45579

Iar pentru AP este un link intr-un post anterior despre un articol care trateaza

o retea completa, poate i-ti este de folos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări