Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Funai LT7-M22BB defectiune microprocesor

Vizitator nirol

Postări Recomandate

La rugamintea unui prieten m-am avantat sa repar un televizor LCD marca Funai care avea urmatoarele simtome:

- dupa aprindere la cca 2 minute afisa pe ecran meniul de reglaj, schimba programele dupa care incepea sa se stinga si sa se reaprinda.

Daca se scotea conectorul de la interfata cu butoane acesta functioneaza normal. Daca se intrerupe doar comanda de la tastatura acesta functioneza normal din telecomanda insa in cazul in care vrei sa-l stingi , acesta se reaprinde singur. Am verificat tensiunile de alimentare , am schimbat toti condensatorii de filtraj care prezentau deprecieri. Daca s-a mai intalnit cineva cu problema acesta va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crmn1

1

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Le-am masurat de mai multe ori si nu sunt , insa am mentionat si mai sus ca am deconectat pinul de comanda catre procesor si tor ramane un defect cu intrarea in stand-by.

Switchurile defecte  nu vor prezenta vre-o data o rezistenta de 0 ohmi .Si exprimarea mea cu (scurt ) e cam  incorecta .Pardon ,ar fi trebuit sa spun defecte .

Suficienta este o rezistenta interna marita , din cauza mizeriei , umezeli, fabricare defectuasa  ,etc .

Eu as proceda cam asa:

Curatare , daca defectul persista le-as schimba pe toate , daca problema se incapataneaza sa ramana ceea

ce nu prea cred, abia atunci  as merge mai departe , eventual dump altertat sau proc .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări