Vizitator nirol Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 La rugamintea unui prieten m-am avantat sa repar un televizor LCD marca Funai care avea urmatoarele simtome: - dupa aprindere la cca 2 minute afisa pe ecran meniul de reglaj, schimba programele dupa care incepea sa se stinga si sa se reaprinda. Daca se scotea conectorul de la interfata cu butoane acesta functioneaza normal. Daca se intrerupe doar comanda de la tastatura acesta functioneza normal din telecomanda insa in cazul in care vrei sa-l stingi , acesta se reaprinde singur. Am verificat tensiunile de alimentare , am schimbat toti condensatorii de filtraj care prezentau deprecieri. Daca s-a mai intalnit cineva cu problema acesta va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
crmn1 Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 daca se scoate conectorul de la tastatura si receptorul de tc si functioneaza normal inseamna ca ai defect receptorul de tc Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Ar trebui sa fie Switch-urile ( butoanele ) in scurt . Curatate cu spray de contact , sau schimbate . Link spre comentariu
Vizitator nirol Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Le-am masurat de mai multe ori si nu sunt , insa am mentionat si mai sus ca am deconectat pinul de comanda catre procesor si tor ramane un defect cu intrarea in stand-by. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Le-am masurat de mai multe ori si nu sunt , insa am mentionat si mai sus ca am deconectat pinul de comanda catre procesor si tor ramane un defect cu intrarea in stand-by. Switchurile defecte nu vor prezenta vre-o data o rezistenta de 0 ohmi .Si exprimarea mea cu (scurt ) e cam incorecta .Pardon ,ar fi trebuit sa spun defecte . Suficienta este o rezistenta interna marita , din cauza mizeriei , umezeli, fabricare defectuasa ,etc . Eu as proceda cam asa: Curatare , daca defectul persista le-as schimba pe toate , daca problema se incapataneaza sa ramana ceea ce nu prea cred, abia atunci as merge mai departe , eventual dump altertat sau proc . Editat Octombrie 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 posibil si un cond pe circuitul de la butoane scoatel din circuit daca are si dupa aceasta operatie trebuie incercat un dump Link spre comentariu
Vizitator nirol Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Multumesc, incerc acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum