Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare privind masurarea unui filtru pasiv de medii

Vizitator Insan3k

Postări Recomandate

Vizitator Insan3k

La recomandarea unei cunostinte am facut doua filtre de medii (sau cel putin filtre care taie joasele) pentru doua boxe la care am difuzoare coaxiale (pt uz auto).

Cand am vrut sa masor cat are boxa la prize, surpriza nu am reusit sa masor. Imi arata multimetrul "1" in stanga ecranului sau... 0 ca si cand nu as masura nimic. 

la bornele difuzorului am masurat si este aproape de valoarea pe care o declara producatorul, dar de la un cap la altul al montajului, nu imi arata nicio valoare. 

Multimetrul este unul ieftin, cu care fac doar masuratori orientative. 

Condensatorii au 220uF 63v si diodele scrie pe ele BY899 (cam sters scrisul, dar asta cred ca scrie).

Desi nu imi arata multimetrul valoarea in ohmi, ele merg fara probleme si boxele nu redau frecvente joase.

Ca idee separata, se gasesc filtre pasive pe 3 cai SAL, la vreo 170lei, sunt bune? merita investitia sau mai bine, confectionate in regie proprie?

post-188694-0-64650600-1445718821_thumb.png

Editat de Insan3k
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sper ca intelegi ca acel multimetru masoara in curent continuu. Prin schema ta nu poate ajunge curent continuu la bornele difuzorului.La ultima intrebare nu am raspuns.

Link spre comentariu
Vizitator Insan3k

Multimetrul stiam ca foloseste curent continuu, dar schema nu stiam ca nu permite decat alternativ.

Deci acesta este motivul pentru care nu merge sa masor, pentru ca nu permite curent continuu prin el.

Cum as putea sa aflu cam ce rezistenta adauga la difuzor montajul pe care il am?

Link spre comentariu

Nu este nevoie de masuratori. Mai corect este o impedanta, suma vectoriala a rezistentei si a reactantei capacitive. Se poate calcula pentru orice frecventa daca se stie rezistenta bobinei si capacitatea condensatoarelor. De exemplu, cu bobina de 4 ohmi si condensatoarele din figura, la 10 kHz difuzorul va avea cca. 7,3 ohmi, iar la 5 kHz cca. 13,2 ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări