Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr metru - indrumare

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Are avantajul că măsoară și capacitatea simultan cu ESR-ul, asta de multe ori chiar în montaj. Ca și montaj alternativ de ESR-metru analogic, am și acum la serviciu unul făcut după schema prezentată mai sus de MifTy și îl folosim cu succes de câțiva ani buni...

Link spre comentariu

pentru masuratori in circuit este cel mai bun eser-metru tot de la Doru si nu supermultitester

supermultitesteru este ok dar daca se masoara un cond de mai multe ori nici o data nu da valoarea exacta

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu mi-am luat daca vreau precizie Bruel&Kjaer 1521.ESRmetrul ce-l am il folosesc dar nu are precizie foarte mare.Am auzit ca tipul de mai sus este tare de tot.Poate o sa imi iau unul ca timp de construit nu am.

Link spre comentariu

off topic:

sa fiu sincer am citit doar ultimele 5 raspunsuri din acest topic, nu stiu daca" nelu 65" mai face kituri blue esr-capacimetru.

eu am luat de la el in urma cu patru ani parca un kit blue-esr care masura pana la 13 ohm.

sunt foarte multumit de acest aparat si am reusit fara sa vreau sa-i dublez domeniul de masura pana la 26 ohmi.

cand o sa-l desfac o sa-i citesc memoria si o postez aici.

rog sa nu se considere reclama,vreau doar sa-l felicit pe nelu pt realizare,un aparat cu care lucrez aproape zilnic si care indica foarte precis.

Link spre comentariu

subscriu total la ce a spus colegul harhas florin......am si eu un aparat de la taxdoru si isi face treaba stralucit

si ii multumesc inca o data aceluiasi coleg care m-a indrumat sa achizitionez acest aparat

cu respect

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

pentru masuratori in circuit este cel mai bun eser-metru tot de la Doru si nu supermultitester

supermultitesteru este ok dar daca se masoara un cond de mai multe ori nici o data nu da valoarea exacta

Asta de aici este esr-metru de care vorbesti http://www.okazii.ro/unelte-de-masura/micrometru/esr-metru-digital-a173661386,

ca vreau sa-mi cumpar si eu unul. Care este esr-ul maxim(ohmi) pe care il afiseaza?

Link spre comentariu

Din ce ştiam, măsura până la circa 12 Ohmi. Oricum peste această valoare un condensator nu mai are cum să fie în regulă. Referitor la tipurile de ESR-metre, nu contează prea mult nici stabilitatea (faptul că indică de ,,n,, ori absolut aceeaşi valoare) nici precizia capacimetrului(precizia este oricum scăzută din cauza algoritmului folosit de controller) ci cu adevărat contează faptul că poate fi folosit pentru verificarea ,,pe placă,, a condensatorilor. Se poate improviza un ESR-metru ieftin şi dintr-un VU-metru de magnetofon şi un 555, costurile fiind pînă-n 10 Lei. Când lucrezi cu un astfel de aparat, te obişnuieşti uşor să deosebeşti un condensator bun de unul ,,terminat,, cel mai simplu fiind prin compararea ESR-ului condensatorului dubios (din sursa smps) cu unul de aceeaşi valoare, dar din altă parte a schemei (de pe audio de exemplu). 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut stimati colegi de forum, are cineva aceasta chinezaraie de  esr-metru, din foto?, ca-sa ne spuna si noua, daca e bun de ceva, sa nu dam bani degeaba pe el. Filmarile de pe Youtube nu au nici o valoare, alea sint pentru reclama.

post-237484-0-84575100-1460935265_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări