Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr metru - indrumare

tepeleacatalin

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Am cumparat de la colegul "elman" acest aparat, dupa niste teste,(testele sau facut si in circuit) si comparatii intre esr-capacimetru(cu 6 colegi), a rezultat 2 campionii, dar unul a luat bataie.....Vedeti pozele......., Am fost super multumit de acest aparat, altfel nu postam...........

post-237484-0-23636800-1463433308_thumb.jpg

post-237484-0-96321000-1463433772_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asa-i ca e scula faina?Si eu sunt incantat de el.

Super faina, si merita toti bani........mesterul "elman" construieste lucruri adevarate, nu jucarii pentru copii.........toata stima si respectul fata de dansul.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu parerii, poate uni colegi sau intrebat, de ce este mai bun esr-metrul de la colegu "elman" fata de esr-metrul ESR70 sau altele, explicatia este urmatoarea: majoritatea esr-metrelor, masoara cam la fel rezistenta serie a condensatorului, cind avem pe main board 3 sau 4 condensatori in paralel, rezulta un esr foarte mic si nu putem sa ne dam seama daca e vreunul defect, aici intervine functia de capacimetru, daca am in paralel 3 condensatori 100uf, trebuie sa-mi dea pe capacimetru, aproximativ 270-300uF, daca mie imi afiseaza pe capacimetru 192uF si eu stiu ca am 3 condensatori de 100uF in paralel, atunci imi dau seama ca unul din ei sau toti 3 sint defecti, asta doar daca capacimetrul arata valoarea reala a condensatorului(condensatoarelor). Cu toate capacimetrele pe care le-am testat, inclusiv ESR70 nu imi arata valoarea reala a condensatorului, de exempu un condensator de 1000uF/35V umflat imi arata pe toate esr-metrele 1,3-1,4 Ohmi, ceea ce este aproximativ la fel, iar pe capacimetre e total diferit, 600, 700, sau chiar 900uF, cu esr-metrul de la "elman" imi indica 1,3 Ohmi si 163uF, valoarea aproximativ reala a capacitati cred ca o afiseaza, esr-metrul de la colegul "elman", aceasta diferenta "uriasa" de valoare a capacitati condensatorului, ma ajutat pina acum sa repar toate main board-urile cu c-uri defecte......fiecare sa traga concluzii.....comparatia am facut-o cu capacimetre low budget, nu vorbim aici de punte RLC profesionala.......Nu fac reclama pentru colegul "elman" , pentru ca nici nu il cunosc, dar cei care au acest esr-metru, cred ca imi dau dreptate.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La eser-metru meu cumparat de la taxdoru este la fel daca am un cond de 100mf si sunt in paralel ca la tine arata la fel ca la tine si daca unul este devalorizat imi indica mai putin , si daca masor pe fiecare in parte cel mai devalorizat imi arata mai mic ca ceilalti 2 de examplu , ai incercat sai masori pe rind cei 3 conzi in paralel sa vezi daca difera de la unul la celalalt ca la al meu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări