cri Postat Decembrie 6, 2004 Partajează Postat Decembrie 6, 2004 Va rog sa ma ajutati .Am doua difuzoare Tonsil GDN/25/40/8 cu suspensia de cauciuc "coapta".Vreau sa incerc sa le inlocuiesc suspensia si sa fac niste incinte din ele Am niste nelamuriri:1 Merita, in conditiile in care ma costa 250000/ bucata?2 Daca da, sa le fac bass reflex sau inchise?Parametrii lor sunt urmatorii (de pe situl Tonsil):Z=8 ohmF=60-5000 HzPmax=60 WPnom=40 WE=92 dBRe=7 ohmh=13,5 cmDc=48 cmD*h = 120*18 mmm= 760*10-3 KgFs=37 HzVas=110*10-3 mQms=2,76Qes=0,42Qts=0,36Mms=26*10-3 KgCms= 7,13*10-4 m2Bl=10,2 TmSd=330.00*10-4 m2D1=222,0 mmD2=233,0 mmVa multumesc si astept sugestii. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 6, 2004 Partajează Postat Decembrie 6, 2004 vezi ca daca schimbi suspensiile, nu mai sunt valabili parametrii.. :? Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 6, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2004 Banuiam , dar cat de mult se schimba?Am gasit pentru inlocuire doua tipuri:1 de cauciuc2 dintr-o spuma , cred poliuretanica, care seamana mult cu materialul initial.Ce sa fac? Link spre comentariu
MadRaper Postat Decembrie 6, 2004 Partajează Postat Decembrie 6, 2004 Pai daca il costa asa de mult de schimbat suspensiile ....poate are originale :wink: Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 6, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2004 Nu au originale.Cele originale erau dintr-o spuma poliuretanica .Am doua variante :1 sa le schimb la centrul de la hanul lui Manuc (acum in str. Franceza) cu niste suspensii din cauciuc turnat (par originale dar nu ca cele de fabrica. Asa ceva se gaseste la magazinul Radioprogres de pe Selari )2 sa le schimb cu unele din material aproape similar la centrul de pe Vacaresti. Stiti ceva despre calitate lucrarilor acestor doua centre? Merita sa repar difuzoarele? Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 9, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2004 Va rog sa ma ajutati. Am hotarat sa repar difuzoarele cu suspensii din cele asemanatoare. Acum am incercat sa calculez incintele dar am nelamuriri cu privire la interpretarea rezultatelor(vis a vis de Fdb, Peackdb , F3) adica: 1 http://www.kbapps.com/audio/speakerdesi ... efault.htm , imi spune ca : "If the Efficiency Bandwidth Product (EBP) is less than 50 and the total Q of the driver (Qts) is between 0.3 and 0.8, the driver is best suited2 for a sealed enclosure " , ceea ce este in contradictie cu ce am citit pe forum , pe undeva ca daca Qts>0,7 (sper ca am inteles eu bine) se recomanda incinta inchisa (eu am Qts=0,36) 2 Daca tot aici calculez o incinta bassreflex imi iese tubul foarte lung. Va rog pe cei care aveti experienta cu folosirea acestui program sa ma lluminati sau sa-mi recomandati altceva. In postul initial am specificat parametrii difuzoarelor. va multumesc Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Decembrie 11, 2004 Partajează Postat Decembrie 11, 2004 Mai bine pune din cauciuc suspensii...alea din spuma banuiesc ca sunt ca la chinezariile de difuzoare...umbla la diametrul tubului... vezi daca maresti diametrul lungimea ce face... Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 11, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2004 Cele din cauciuc sunt cam "dubioase" ca material. Este un material care aduce la consistenta cu garniturile de frana de la Dacia.)adica lucios si un pic dur) Ma gandesc ca daca sunt facute la noi si se vand prin Radioprogres sunt facute cine stie prin ce fel de vulcanizare. Alt argument este ca cele initiale ale difuzoarelor au fost dintr-un material care seamana cu ce pun cei de la centrul de reparatii difuzoare de pe Vacaresti.In legatura cu diametrul/lungime la tub , pana acum cu ce am incercat sa fac folosind WinIsd , nu prea imi este clara interpretarea diagramelor si unde pot umbla (dimensiune , cutie, dimensiuni tub Frecv de acord a incintei ). Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Decembrie 11, 2004 Partajează Postat Decembrie 11, 2004 poate alea da...dar au la SAL unele mai bune care sunt exact ca cele ale difuzoarelor originale Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 11, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2004 Unde este "SAL" ? Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Decembrie 11, 2004 Partajează Postat Decembrie 11, 2004 in bucuresti pe strada viitorului (este un magazin Dr. Video, face parte din telezimex). intra pe telezimex.ro ca gasesti acolo suspensiile http://www.telezimex.ro/images/sal/1000000340.jpg dai si tu la cautare la SAL si scrii "garnitura" Link spre comentariu
cri Postat Decembrie 11, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2004 Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum