Vizitator roscapetru24 Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Salutare am si eu o combina aiva cx-jn1 si nu mai merge cd ul, mai exact nu mai invarte deloc motorul de la cd iar inainte mergea ca iam sters lentila laser, dar a avut o problema la potentiometru de inalte ca era rupt si a trebuit sa o desfac toata si mai avea probleme si la sistemul de casete audio la clapete care intra caseta si am umblat si acolo iar pe urma leam pus pe toate la loc , am asamblatoo , si iam sters iarasi lentila laser ca mi sa parut mie ca la unele cd uri o lua mai greu oare posibil sa ii fii deranjat sistemul optic doar am umblat finut acolo, iar la motor nici tensiune nui mai da Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Lentila si blocul optic se misca? Link spre comentariu
Vizitator roscapetru24 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 nu deloc nici o miscare Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Vezi să nu-i fi rupt vreun fir de la alimentare, sau să-i fi mişcat vreo mufă.Aş verifica bine şi comutatorul de selecţie (Radio - Casetofon - CD) fiindcă mai fac şi alea probleme, trebuind demontate de pe placă şi curăţate contactele. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Daca este acest model, se pare ca nu are comutator mecanic radio-cd-tape,si comutarea intre cele 3 o face electronic. Link spre comentariu
Vizitator roscapetru24 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 da corect ala este modelul dar toata treaba e ca am facut rost de schema ei si am tensiunile care trebuie sa vina in modul , insa problema este la procesorul mare ce comanda laserul mai exact dioda laser si la celalt integrat care comanda ambele motoare : unul pt invartire cd , iar celalt pt deplasare bloc optic ,si tot din cel de al doilea adica ultimul integrat vine si alimentarea la bobinele de la lentila laser , in schimb nici dioda laser nu mai e asa buna deoarece lumineaza mai slab ca inainte ca am alimentatoo , iar acolo in blocul optic mai are ceva ca un intregrat care e de sticla si ar fii ceva ca .niste fotodiode si tot din acel integrat de sticla are o alimentare si de acolo scoate o tensiune , tensiunile de alimentare sunt una de 3, 3 v si una de 6,4 v . Dar la mine in cazul meu am 3, 5 v , si una de 6, 5 chiar 7 v uneori . La procesor integratul este LC78646E-E mai exact la pinul 80 nu imi iese tensiune de minus ci imi iese plus 3,5 v nu 1,8v cum e pe schema pt tranzitor pnp care comanda dioda laser normal comdanda tranzistorului se face cu minus in baza, ca iam dat minus si conduce ,Iar la pinul 67 nu am 3v , si pe pinul 61 nu am 0,3 v , Iar la comanda motoarelor si a bobinelor de la lentila laser este BA5836FP la pinul 1, 2 nu am alimentare pt motorul ce invarte cd ul , si nici la pinul 11, 12; 17 ,18 nu am deloc nimik alea fiind ambele pt cele 2 bobine de la blocul lentilei laser, doar la pinul 26, 27 am alimentare doar o secunda de da sa se deplaseze blocul optic inainte si pe urma revine la loc Acuma nu stiu daca se mai merita sau nu sa o mai repar dar problema e ca nu am gasit placa cu totul sau macar numai placa cu aceste integrate , ma gandeam sa fac o mificare cu un modul mp 3 dela ce functioneaza cu stick si card, memorie dar acuma am inteles ,ca cele cu afisaj si radio reda nasol tare cica cele simple fara afiaj sunt bune chiar de sunt mai scumpe si nici radio nu au Multi miau zis ca tot claritate este in cd audio nu in mp3 , va rog sa imi dati un sfat si sa imi spuneti daca sunt bune mp3 cu afisaj si radio ca am gasit unul pe mivarom la 17 sau 18 lei , si mai sunt si la 25 si la 28 lei tot cu afisaj , dar insa ala la 18 lei este mai mic ca dimensiune l,a fatada si nu as da prea multi bani ca nu se merita ca mai dau si pe transport pe urma , iar cel fara afisaj este 29 lei si ceva parca dar nu la mivarom ci la TME VA ROG SA IMI SPUNETI CAM CARE AR FII BUN LA CALITATE AUDIO CAT DE CAT SA NU SE AUDA CA IN BUTOI SAU CU BRUIAJ SI CE TENSIUNE DE ALIMENTARE ARE SUNT TOATE PE 5 V SAU SUNT SI PE 12 V Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Nu,eu presupun ca este defect sistemul optic(mai mult este interzis a alimenta separat dioda laser,sistemele optice noi vin cu o picatura de cositor care o scurtcircuiteaza,fiind sensibila la sarcini electrostatice,ca sa nu mai spun ca inainte de a scoate panglica ce o leaga de cablaj,trebuie facuta aceasta operatiune-anume scurtcircuitata dioda laser-si mai mult utilizata o bratara antistatica).Este KSS213 sau SOH-AAU? Link spre comentariu
Vizitator roscapetru24 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Este KSM213DCP ,dar oricum nu mai da comanda, procesorul pt laser in loc sa dea pt pnp tranzistor minus da plus in baza lui si nici celalalt integrat mai mic nu mai face nimic, cel pt motoare si bobine lentila ,AI VREO PANARAMA CU TOTU CU MODUL CARE SA FIE BUNA eu ma gandeam, sai pun un modul cu stick dar nu stiu exact de care sa ii iau nu vreau sa, arunc banii aiurea, si altceva nici caseta nui mai merge dar acolo nu se mai ,merita sa o repar ca nu mai asculta nici dracu la caseta la caseta comanda o face tot un procesor cu niste tranzistori si are si niste bobine, care comanda sistemul la caseta . Dami te rog un raspuns daca e nevoie iti trimit si chema sa vezi ce integrat are la cd ca vad ca ai pus o poza cu ea poate ai vreun junghi bulit si daca se mai merita sa ma mai chinui daca nu sai pun un modul dela cu stick dar sa imi zici exact care e mai bun si sa nu fie nici piparat asa la pret Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 (editat) Am avut la reparat acest model de combina de-a lungul timpului(laserul il inlocuiam cu KSS213)si o cunosc(poza este de pe net)dar module nu am.Nu cred ca merita sa va complicati cu stick(au kit-uri la Miva... dar nu sunt grozave). *KSM213CDP*(nu DCP) Editat Noiembrie 9, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Vizitator roscapetru24 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 DCP scrie pe schema si pe el tot la fel cam cat valoreaza panarama de combina daca ias face cd ul sa mearga ca clientul vroia sa o dea in 100 lei fara ca sa ii mearga caseta Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Optica(laserul) a fost schimbat de cand este combina?!? Daca nu ....cred ca-i ...ajunge si-i trebuie alt laser!! Link spre comentariu
Vizitator roscapetru24 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu a fost schimbat niciodata dar laserul functionabil ,adica dioda laser se aprinde daca o alimentezi, dar mai slab ca inainte toata beleaua, este la cele 2 integrate un procesor, ce comanda un tranzistor, pnp care ii da plus in baza in loc de minus si e si tensiune, mai mare pe schema scrie 1,8v cu plus dar el ii da 3,5 v cu plus si nu e bine asa, nu imi mai ies niste tensiuni de la el si mai este si cu celalt integrat, care comanda cele 2 motoare unu pt cd care nu mai invarte deloc si celalt pt deplasare bloc optic care da sa invarta 1 ...2 sec face o miscare inainte si inapoi si nici tensiune la bobinele blocului nui da nimik La procesor integratul este LC78646E-E Iar la comanda motoarelor si a bobinelor de la lentila laser este BA5836FP Este KSM213DCP toata treaba la modul si grupul optic daca ma poti ajuta cu ceva sa imi zici ,NEA BUGHIU ca iti trimit schema ei daca e poate ai placa cu totu pe acasa bloc si placa modul ca oricum si laserul e cam dus ca nu mai lumineaza ca inainte cand il alimentez ca daca nu ma gandeam sa ii pun un modul mp3 cu stick ,unii imi ziceau ca sa iau ,modul simplu fara afisaj si radio oare care ar fii mai bun ca am gasit si la 29 lei unul simplu fara afisaj la 29 lei de le TME iar cele cu afisor si radio am gasit de la 18 lei ,25 lei pana la 28 lei de pe MIVAROM toate au telecomanda Daca ai montat asa ceva zimi te rog si mie care ar fii unul bun si sa nu fie scump asa ca nu se merita ca nu o fac pt mine si cam care ar fii valoarea ei daca ias pune asa ceva si radio si auxiliarul merge numai caseta nu functioneaza ca clientul zicea ca vroia sa o dea in 100 lei atunci cand ii functiona cd ul ca la mine a cedat am curatat lentila laser a mers si pe urma am desfacut combina a avut o problema la potentiometru inalte era axul rupt si am desfacut toata combina aproape si pe urma am asamblatoo si am curatatoo din nou lentila laser si era in functiune mi se pare si dupa aia ,nu a mai mers deloc doar nu am bruscat nimik nui prima lentila care am stersoo banuiesc ca sa fii fortat ceva are si un capac de protectie la lentila care se deschide in momentul cand motorul de deplasare bloc deplaseaza blocul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum