ndor Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Se pune inainte de AP un switch. PS- Probabil ca routerul din casa functioneaza bine dar este o solutie home . Ma refer strict la partea wireless a problemei. Probabil ca daca vor incerca sa se conecteze 10 clienti simultan pe wireless-ul lui , o sa crape ...banuiesc. Pe AP-ul ala nu se va intampla nimic de genul asta. Cam asta e una din diferentele dintre o solutie home si una sa zicem, semi enterprise . Plus ca nu ai zis nimic de cata banda e nevoie in a doua locatie, cam cati potentiali clienti se vor loga pe AP simultan....etc Greul tot primul router il va duce pentru el va face gestionarea retelei . Link spre comentariu
Vizitator vernescu Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Da,corect. N-ai spus destinatia spatiului de la parter. Daca trebuie sa se conecteze ''n'' utilizatori se schimba treaba. Nu in ce priveste cablul. Poate nu trebuie sa intram in anumite detalii,dar ar fi indicat un contract cu un furnizor care sa deserveasca acel spatiu? Editat Octombrie 25, 2015 de vernescu Link spre comentariu
lavynyu Postat Octombrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Maxim 2-3 utilizatori vor fi conectati ! Doar nu credeti ca o sa fie un internet cafe ! Ok si un swich bun ce imi recomandati ?? Daca conteaza asa de mult swich-ul desigur ! Trebuie sa pregatesc lista de cumparaturi ! Editat Octombrie 25, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Orice switch care-ti convine ca pret . Nimic special . Link spre comentariu
lavynyu Postat Octombrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Orice switch care-ti convine ca pret . Nimic special . Ok ! Acuma m-am gandit la altceva studiind mai mult problema ! Daca prima data vin cu cablul de la internet intr-un switch si de aici in 2 routere wi-fi ( cel care deja il am si inca unul care o sa il cumpar ) este posibil asa ceva adica ma pot conecta si asa ??????? Editat Octombrie 25, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Doar daca providerul de internet i-ti aloca mai mult de un singur IP. Daca ai un singur IP , nu merge,ramai la varianta discutata mai sus Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Mai exista o solutie. Functioneaza daca cele doua locatii se afla pe aceeasi retea electrica de 220V : http://www.tp-link.ro/products/details/?model=TL-PA101KIT Link spre comentariu
Vizitator vernescu Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Doar daca providerul de internet i-ti aloca mai mult de un singur IP. Daca ai un singur IP , nu merge,ramai la varianta discutata mai sus Eu zic ca-i suficient un singur IP. Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Doar daca providerul de internet i-ti aloca mai mult de un singur IP. Daca ai un singur IP , nu merge,ramai la varianta discutata mai sus Merge cu un singur IP si daca pune 100 de routere. Daca doreste sa fie toate calculatoarele in aceesasi retea configureaza routerul suplimentar in mod bridge fara NAT sau pur si simplu cablul de sus il baga intr-un port LAN, portul WAN poate sa ramana liber.Cei de pe wireless de jos se "vad" cu cei de sus. Editat Octombrie 25, 2015 de digix Link spre comentariu
Vizitator vernescu Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Pune un al doilea router si-l seteaza din meniu ca si AP. Leaga LAN la LAN ,il seteaza in AP mod si dezactiveaza DHCP. Sunt destule variante. Editat Octombrie 25, 2015 de vernescu Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Parerea mea este ca nu ai nevoie decat de un AP bun, ca cel recomandat de @ndor in primul post, care este mai mult dacat suficient pentru cei 80m patrati care trebuiesc deserviti. Apoi trage un cablu de calitate cu protectia ESD de rigoare si nu te mai complica cu switch si alte chestii care nu se justifica. Un AP/Router comercial iti va cauza probleme, la trafic mediu/mare cade wirelessul, necesitand restartarea dispozitivului, iar solutiile profesionale high density sunt prea scumpe si nu ai nevoie de ele. Acel AP are pret rezonabil si garantat nu vei fi dezamagit. Acest AP va trebui configurat in bridging mode iar routerul din casa va avea grija de NAT si DHCP, ceea ce inseamna ca nu conteaza daca ISP-ul iti da doar un IP, pentru ca nu ai nevoie decat de unul . Mai exista o solutie. Functioneaza daca cele doua locatii se afla pe aceeasi retea electrica de 220V : http://www.tp-link.ro/products/details/?model=TL-PA101KIT Aceasta nu este o solutie rea, cu conditia ca reteaua electrica folosita ca si transport sa fie comuna celor doua hosturi. Trebuie mentionat ca nu permite o viteza de trafic teoretica mai mare de 10MB. Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Merge cu un singur IP si daca pune 100 de routere. Daca doreste sa fie toate calculatoarele in aceesasi retea configureaza routerul suplimentar in mod bridge fara NAT sau pur si simplu cablul de sus il baga intr-un port LAN, portul WAN poate sa ramana liber.Cei de pe wireless de jos se "vad" cu cei de sus. Tu ai idee macar , ce face un router fata de un switch ? Ce ai explicat aici nu face altceva decat sa foloseasca un router pe post de switch , in care baga si celalat router !!!! E ca si cum te scarpini cu dreapta'n stanga ! O sa ajunga la aceeasi chestie discutata mai sus dar mai complicata si mai scumpa. El vroia sa bage doua routere independente pe acelasi IP .Ori asta nu e posibil decat daca ii permite provideul de internet sa aibe doua IP-uri in acea locatie . Powerline e util ,poate, pe distante scurte ,intr-o locuinta,dar cu conditia ca cele doua device-uri sa fie pe aceeasi faza, sa nu existe contor digital , sigurante diferentiale si alte chestii de genul asta ,pentru ca nu o sa mai mearga nimic . Link spre comentariu
digix Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Administrez printre altele si o firma de furnizare de internet incepand din 1998 si pana azi, tu ce crezi fac diferenta intre router si switch ? Chiar am acasa un linksys vechi conectat la routerul principal lan to lan ca sa extind pur si simplu reteau wireless in ideea de a avea peste tot ip-uri private din aceeasi clasa astfel incat sa pot folosi imprimanta de retea, este o solutie ieftina daca ai la dispozitie un router wireless cu portul WAN traznit trebuie numai configurat corect. Parerea mea este ca nu faci diferenta intre o adresa IP publica si una privata asa ca mai citeste inainte sa dai sfaturi... Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Bun , vad ca o luam cam offtopic ,dar ma sacrific sa explic .....doar pentru scop educativ . Poate mai invata si altii ! Daca citeai cu atentie ce dorea sa faca initiatorul era cam asa : - internet ---->switch ------->port wan router etaj ---- clienti -------->port wan router parter + AP ----- clienti Este evident din schita ca doar un singur router va avea iesire in internet pe IP-ul alocat de provider . De asta am si spus mai sus ca merge asa cum vrea el doar daca are mai mult de un IP alocat .Adica ....un IP = un router Acum partea hardware a problemei . Orice router e compus din doua sectiuni (sunt mai multe dar astea doua sunt in discutia asta) - port Wan care de regula legat la "intrarea" procesorului de networking - port(uri) Lan care sunt legate la "iesirea" procesorului de networking De regula porturile Lan sunt un simplu switch , pentru multiplicare Dupa ce am invatat cum este compus un router putem face urmatoarea schema: - internet------->port wan router etaj ----cablu utp de coborare legat intr-un port lan al routerului ----------- switch parter -----> AP Deci este evident acum ca routerul de la etaj este singurul care poate face gestionarea retelei ,iar toti clientii din retea vor iesi in internet NUMAI prin el si evident ,prin IP-ul dat de provider . Q.E.D. !!! Asa cum ai scris insemna ca al doilea router sa il lege de primul pe un port lan . la al doilea se dezactiveaza DHCP-ul se pune in bridge practic este folosit ca AP .E o solutie neeconomica si neprofesionala . Administrez printre altele si o firma de furnizare de internet incepand din 1998 si pana azi, tu ce crezi fac diferenta intre router si switch ? Nu stiu .Tu ce crezi ? Link spre comentariu
lavynyu Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 (editat) Bun , vad ca o luam cam offtopic ,dar ma sacrific sa explic .....doar pentru scop educativ . Poate mai invata si altii ! Daca citeai cu atentie ce dorea sa faca initiatorul era cam asa : - internet ---->switch ------->port wan router etaj ---- clienti -------->port wan router parter + AP ----- clienti Este evident din schita ca doar un singur router va avea iesire in internet pe IP-ul alocat de provider . De asta am si spus mai sus ca merge asa cum vrea el doar daca are mai mult de un IP alocat .Adica ....un IP = un router Acum partea hardware a problemei . Orice router e compus din doua sectiuni (sunt mai multe dar astea doua sunt in discutia asta) - port Wan care de regula legat la "intrarea" procesorului de networking - port(uri) Lan care sunt legate la "iesirea" procesorului de networking De regula porturile Lan sunt un simplu switch , pentru multiplicare Dupa ce am invatat cum este compus un router putem face urmatoarea schema: - internet------->port wan router etaj ----cablu utp de coborare legat intr-un port lan al routerului ----------- switch parter -----> AP Deci este evident acum ca routerul de la etaj este singurul care poate face gestionarea retelei ,iar toti clientii din retea vor iesi in internet NUMAI prin el si evident ,prin IP-ul dat de provider . Q.E.D. !!! Asa cum ai scris insemna ca al doilea router sa il lege de primul pe un port lan . la al doilea se dezactiveaza DHCP-ul se pune in bridge practic este folosit ca AP .E o solutie neeconomica si neprofesionala . Neeconomica nu cred ! Am un wi-fi TP LINK TL-WR841ND care in opinia dvs spuneti ca este neprofesional ! Da ! Perfect deacord ! Dar se folosesti in uz caznic , il am de mai bine de 2 ani si sa testat cu 2 utilizatori folosind acest wi-fi simultan si nu sunt probleme , arie de acoperire foarte mare adica stau la etajul 8 si pot sa cobor la etajul cinci si sa ma conectez la roterul meu , singurele probleme de alungul timpului sunt legate de folosirea acestuia necorespunzator de mine sau alti membri ai familiei gen : scos din priza , schimbat cablurile intre ele la intrare/iesire wan respectiv lan cand sa facut curatenie si chestii din astea amatoricesti ! Acest wi-fi costa acum 74 de lei cu 2 ani garantie pe cand un AP costa mult mai mult si trebuie sa cumpar si un swich ! Dupa cum am scris mai sus nu vreau sa imi deschid un internet cafe daca dorean asa ceva nu mai intebam aici ci chemam bine mersi o firma sa se ocupe de problema si gata ! Apreciez faptul ca ma ajutati si va multumesc inca odata pe acesta cale si tuturor celor care au raspuns dar totusi observ ca dvs. recomandati ceva poate prea profi respectiv prea scump , lucru care pe mine nu ma avantajeaza pe moment , dar daca va fi nevoie voi investi bani mai multi intr-un AP mai bun sau alt aparat in timp sau ce va fi nevoie ! Deci intebarea mea finala este daca merge sa leg dintr-un router in altul in ideea ca la al doilea router cel de jos sa am wi-fi si un lan disponibil la nevoie ???????? Editat Octombrie 26, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum