kata_tel Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Imi da cineva un sfat , vreau sa cumpar un amplificator catv bun. La tara este o firma de televiziune si vreau sa pun afara , acolo e montat spliterul sub streasina, sa montez un amplicifator catv. Sunt 3 televizoare si semnalul e slab. Ms Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Noi am luat un amplificator spliter catv cu 4 iesiri.... V-am adaugat o imagine cu el. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Asa ceva am si eu si e ok. Link spre comentariu
kata_tel Postat Octombrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Asta e pana in 50 lei'nu? Ms Asta e pana in 50 lei'nu? La ger nu pateste nimik aparatul? Ms Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Eu il folosesc inauntru,nu stiu cum s-ar comporta afara. Link spre comentariu
valangjed Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 La alegerea unui amplificator CATV trebuie tinut cont de mai multi "parametri": 1.Frecventa maxima de taiere la care functioneaza amplificatorul.Daca sunt transmise programe in UIF(UHF) , aceasta frecventa trebuie sa fie minim 750 MHz.Daca se transmite doar in FIF(VH, VL) se poate folosi un amplif. cu frecventa de taiere 400 MHz, chiar 350 de MHz. 2.Nivelul semnalului de intrare.Daca nivelul semnalului este sub 70 dB microvolti amplificatorul trebuie sa aiba filtre de zgomot performante.Seful meu de la firma CATV la care am lucrat avea o vorba:"Daca nu-i amplif de linie sau nu are filtre de zgomot, "purici" bagi, "purici" amplifica." Verificarea se face citind in cartea tehnica a amplificatorului valoarea raportului semnal/zgomot(SNR) la intrare, acest SNR trebuie sa fie mai mare de 35 dB microvolti.Ar fi utila si masurarea SNR la intrare, daca e mai mare de 40 dB microvolt se poate folosi aproape orice amplif.As exclude totusi "chinezariile" foarte ieftine, unele dintre acestea introduc , ele insele, zgomote in semnalul util. 3.Nivelul de semnal la intrarea in TV trebuie sa fie intre 60 si 80 dB microvolt.Daca e sub 60, se vede "cu pureci", daca e peste 80 apare intermodulatia, apar pe ecran linii inguste si negre care "joaca" sus-jos, stanga-dreapta(pentru aceasta situatie exista expresia neortodoxa "sare televizorul de pe masa").Stiind nivelul semnalului de intrare in amplif, trebuie vazut in cartea tehnica "amplificare"(Gain) in dB microvolt, adunand acest Gain la nivelul semnalului de intrare trebuie sa obtineti o valoare intre 60 si 80 dB microvolt.Daca valoarea e mai mare de 80 puteti folosi un spliter caruia ii cunoasteti atenuarea . Toate acestea sunt valabile in cazul transmisiei CATV analogice.Mare parte sunt valabile si pentru semnal digital dar daca spuneti ca e undeva la tara nu cred ca e vorba de digital. Folosirea unui amplificator la exterior are urmatoarele dezavantaje:Daca e frig va creste amplificarea.Aceasta crestere se datoreaza doar in proportie de 20% amplificatorului deci este insignifianta.Poate aparea o problema daca aveti lungime mare de cablu la exterior(peste 10 m).In acest caz, la frig scade atenuarea semnalului pe cablu si creste valoarea semnalului la intrare in TV, la caldura creste atenuarea si scade nivelul semnalului de intrare in TV.Ideal ar fi sa se monteze amplif-ul cand e cald afara. Cu speranta ca ati inteles ce am scris, va doresc succes la achizitionarea amplif-ului! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Eu il folosesc inauntru,nu stiu cum s-ar comporta afara. Pai si noi tot pentru in casa l-am luat...asa ca nu stim afara cum o sa mearga...mai ales daca o sa ploua sau o sa ninga pe el... Link spre comentariu
larbaloo Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) este obligatoriu sa montezi amplificatorul afara langa spliter? sunt mufe speciale de prelungit cablu,si in acest fel il montezi la interior Editat Octombrie 25, 2015 de larbaloo Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Nu. Dar este obligatoriu a fi montat cat mai apropape de intrarea cablului in zona de interes pentru a avea un zgomot cat mai mic. Asta se stabileste la montaj unde este raportul semnal / zgomot optim pentru a fi montat un amplificator . Ai gasesti o gama larga de amplificatoare CATV - http://www.mondoplast.ro/Amplificatoare-trunchi-linie-distributie-CATV-pg_catv-14 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum