Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor USB-RS232 pt programatoare uc PIC si AVR


gabitzu2006

Postări Recomandate

Salutare! Vin si eu cu urmatoarea problema: am nevoie de un convertor USB la RS232 pentru a-l putea folosi la cele doua programatoare, unul de PIC, de la Velleman si unul de AVR-uri, homemade, ambele pe serial. Am incercat vreo 3 convertoare cumparate insa niciunul nu-mi merge nici pt programatorul de PIC, nici pt cel de AVR. Parerea mea este ca tipurile comune de convertoare USB-RS232 nu ”scot” toate semnalele RS232, ci doar rx, tx si poate inca unul (CTS, RTS, sau ce-o fi...desi ma indoiesc).

Asadar, daca imi recomandati sa cumpar un convertor, va rog sa fie unul testat de voi in astfel de aplicatii si care sa functioneze cu aceste tipuri de convertoare. Daca imi recomandati sa-mi fac unul, desi din ce am gasit scheme pe net, componentele sunt foarte scumpe si/sau greu de procurat, va rog , la fel, sa fie o schema testata.

Multumesc! si daca mai e nevoie sa va dau detalii, va rog sa-mi spuneti!

Link spre comentariu

offf....stiu de CI asta...nu, nu am incercat. pt ca pe langa ft232 mai am nevoie si de un level shifter, nu? care circuit e destul de scump...de exemplu max235 costa vreo 70-80 lei fara tva...plus vreo 15-20 lei FT232...plus cablaj plus..etc...unde ajungem? nu vreau nici sa coste 10 lei, dar nici 100....sau hai, 100 lei sa fie, dar sa fiu sigur ca merge...adica l-a facut cineva si ii functioneaza, in conditiile pe care le-am mentionat

Link spre comentariu

@Elef....nu vreau sa investesc iar in programatoare.

Iesi mai ieftin asa... Un programator e pana in 100 lei sau mai ieftin daca il construiesti tu. Un adaptor usb-rs232  industrial care sa faca ce vrei tu e peste 150 lei. Si eu m-am lovit de problema asta a ta si in final am rezolvato prin folosirea unui PC vechi cu MB ce are serial si paralel. PC ul a fost gratis iar porturile sunt directe faca conversii si merge perfect.Am un adaptor usb-serial si il tin de mobilier

Parerea mea este ca tipurile comune de convertoare USB-RS232 nu ”scot” toate semnalele RS232, ci doar rx, tx si poate inca unul (CTS, RTS, sau ce-o fi...desi ma indoiesc).

Cam asa e Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

stiu. si eu am programat uc folosind un PC vechi...care e imprumutat (al meu cel vechi e stricat) si care da semne ca isi va da duhul curand. si oricum tb sa-l inapoiez. consider ca USB-ul e viitorul....dar nici programatoarele mele nu le-as arunca...

Link spre comentariu

@elmar are dreptate, convertoarele cu FT232 sunt ce ai nevoie, au toate semnalele, singura problema este daca vrei sa alimentezi programatorul direct din portul serial, intrucat curentul generat de aceste convertoare este suficient doar ca nivel logic.

Link spre comentariu

S-a tot discutat, nu merg JDM-urile pe convertoare usb-232. Renunțați la a folosi acele programatoare în 2015. FT232 e o investiție inutilă pentru acele programatoare, pentru alte aplicații însă e bine venit. Nu mai bine iei un PIC18F2550 care e 22 de lei la temee cu care poți face programatorul openprog prezentat aici pe forum și care programează și PIC și AVR ? Componentele discrete se găsesc, doar PIC-ul e ”marea” investiție.

Link spre comentariu

XAN77, nu stiam de montajul de care ai spus, cu PIC18F2550. multumesc de idee, voi cauta pe forum sau pe goagal....si daca nu gasesc o sa te rog sa-mi dai in link. inca o data multumesc!

Link spre comentariu

L-am gasit! am citit tot topicul....foarte interesant si tentant. cum reusesc sa scap de treburile de pe-acasa m-apuc sa-l fac. asta undeva pe la inceputul lui 2016. multumesc mult inca o data pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări