Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze vechi cu pioneri

ctepeo

Postări Recomandate

Doamne, ce amintiri frumoase mi-a redesteptat in suflet acest topic! Am cautat prin arhiva personala de fotografii si am gasit o poza...

....o poza de grup facuta la terminarea clasei a 4-a generala alaturi de invatatorul nostru...era in anul de gratie 1971....

Iata poza:

...subsemnatul este pe randul de sus , al 4-lea din stanga...

.....cu totii eram curati si nevinovati la vremea aceea....

Multumesc pt. topic!

Link spre comentariu

Fantastic !

La Casa Pionierilor din Iasi am invatat Morse.

Era o fata din clasa a 5-a ce ne dadea clasa la toti, la viteza cu care transmitea. In anii '80 nu se mai folosea cheie clasica, ci era o cheie verticala: intr-o parte liniile, in cealalta punctele. Am uitat cum ii zice.

Link spre comentariu

Aşa cum am mai zis pe pagina anterioară, am descoperit link-ul căutând cu totul altceva pe acel site şi m-am gândit că vă va interesa (doar e forum de electronică), da nici prin cap nu mi-a trecut că va stârni atâta interes şi că va produce atâta bucurie.

Chiar dacă nu e cu electronică, s-ar putea să vă intereseze (eu sunt djl, adică disk jockey lampă): http://forum.softpedia.com/topic/881670-rfi-peste-jumatate-dintre-romani-il-regreta-pe-ceauescu/page__st__3852?do=findComment&comment=13832333

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Frumos....chiar ma gandeam si eu la un topic de genul asta...

Imi pare rau ca nu stiu daca o mai pot gasi, mi-a facut si mie in copilarie un nene de la "Cutezatorii" o fotografie color, de fapt un diapozitiv pe film lat, de 6cm, la cercul de electrotehnica de la Casa Pionierilor din localitatea unde am copilarit - Poiana Mare, Dolj. Nu a mai aparut poza in revista, doar s-a scris despre generatorul de ultrasunete ce-l prezentasem eu atunci, foarte pe scurt, ceva de genul "pionierul Emanuel Caragea a construit un modern generator de ultrasunete"...as vrea tare mult sa mai gasesc revista aia, era despre comuna Poiana Mare si articolul era chiar la mijlocul revistei, dar nu mai am idee ce numar si in ce an a fost.

Poza nu a avut loc in revista, dar la rugamintea mea domnul care a facut pozele mi-a trimis acel diapozitiv....teoretic stiu ca trebuie sa fie pe undeva, dar nu il mai gasesc...e si o fata in poze, pe care nu o mai cunosc, nici atunci nu stiu daca am stiut cum o cheama, a fost luata de aripa de la cercul de istorie, ca trebuia si o fata in poze...habar n-avea de electronica...a fost o poza in stilul "Mircea, fa-te ca lucrezi..." Cei care au prins 89-90 la TV stiu la care Mircea ma refer...

Daca cineva are colectia revistei prin pod, e vorba de perioada 1985-1989, deci ultimii patru ani. M-as bucura sa mai vad un scan cu pagina aia!

Link spre comentariu

Erau 15 fete...in poza sunt 14,lipseste una....daca imi aduc bine aminte a fost bolnava atunci cand am facut poza...iar din baieti lipsesc 3....din acelasi motiv...

....cand am scos poza din album ca sa o scanez am privit-o o jumatate de ora...am reusit sa-mi aduc aminte de toti colegii si colegele...cu unii dintre ei ma vad si acum destul de des...dar , cu mai mult de jumatate dintre ei am pierdut de mult legatura...asta-i viata!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Remember: Pionerii au fost "obiectele" de propaganda ale regimului Comunist, de altfel copii obisnuiti care au trait in conditii neobisnuite.

Am trait, am simtit regimul de atunci si imi aduc aminte cu placere de tot ce am trait si vazut prin ochii de copil dar nu de pionier.

Ca pionier, UTC-ist, m-am simtit abuzat de un regim care m-a obligat sa particip la activitati de renuntare la cele mai elementare nevoi primare (hrana , caldura etc), sau manifestatii patriotice care nu aveau nimic comun cu aspiratile mele.

Slava Domnului ca au trecut...

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

In cazul meu, de prin aparate abandonate...in special tv cu lampi prea obosite...si tranzistoare de pe la montajele in plic de iprs...fie cumparate pt. Piese, fie desfacute dupa ce m-am jucat cu ele si am vazut ca merg...asta era dovada ca sunt bune toate piesele...tare bun mi-a fost un tv cu integrate pe care s-a varsat bere si a luat foc...doar zona de linii a fost scrum...restul pieselor erau bune...doar cu o usoara tenta de fum...

Link spre comentariu

Interesant topicul. Mi-a trezit amintirile copilariei care parca a fost ieri. Ma uit la copii de astazi: nu mai au copilarie, este mai simplu de butonat telefonul, laptop-ul, sau smartphonul. In clasa a VI-a am fost la fanfara la Casa Pionierilor, apoi m-am dus la cercul de electronica. Vroiam si la navomodelism, dar , retineti, nu mai erau locuri ! La scoala abia asteptam ziua de sambata cand aveam atelier si faceam electronica. Ehe, vremuri trecute, amintiri placute...Strangeam bani cu "Steaua, Plugusorul" ca sa-mi cumpar plicurile cu montaje de la IPRS. Uneori mai venea si "Mos Gerila" - asa se chema Mos Craciun atunci - cu cate-un montaj. In paralel aveam si clasoare cu timbre. Vindeam sticle si borcane sa cumpar plicuri cu timbre.

Daca mai aveti poze, este bine sa le postati. Din pacate eu nu am poze din scoala generala. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări