Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Sony STR DE 315


Postări Recomandate

Stimati colegi de forum,detin amplificatorul mai sus mentionat si ne fiind multumit de puterea debitata i-am adus cateva modificari.Am schimbat transformatorul de alimentare cu unul mult mai potent decat originalul,filtrajul dublat adica urcat de la 6800uf la 13600uf ,2 coolere montate pe radiator.Tensiunea dupa redresare folosind noul transformator am ridicato de la 47v la 50v.Acum problema mea este urmatoarea:fiind un sistem de 4 amplificatoare as dori sa-l folosesc pentru bi-amp. sa dublez pt. orice eventualitate finalii de pe doua canale cu cei existenti iar pt. cele doua canale libere sa construiesc etaje de iesire separate si pe alte radiatoare(spatiul permite).Amplificatorul este construit in jurul c.i. upc 2581,iar ca finali foloseste MN 2488 si MP1620(darlington).Deci 2 canale vor ramane cu finalii originali dar dublati(nu este neparat necesar)pt.partea de inalte,iar celelalte doua canale pt. medii-bas vor primi fiecare un etaj final format din:prefinal mje 1532,1533,finali 4x 2sa1943,4x2sc5200.Alimentarea va fi separata ,amplificatoarele de inalte o sa ramana pe actualul modul de alimentare,insa pt. celelalte doua canale de midbass voi folosi un alimentator separat cap coada de putere mai mare.Nedumerirea mea este legata de limita de alimentare in tensiune a circuitului upc2581, al carui datasheet nu-l gasesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc mult d-lui. Alf.Asta inseamna ca il pot folosi fara probleme la o tensiune de alimentare de+-60-65v. aprox. fara probleme,pt a obtine o putere in jurul a 200w pe canal.Interesant ar fi daca as putea afla  SR-ul. acestui integrat si curentul maxim debitat pt. comanda etajului final.

 

Editat de Stanga Cornel
Link spre comentariu

Dupa cum am spus si in primul post partea de amplificare pe midbass va fi alimentata separat adica :transformator ,redresare si filtraj.Intradevar acest amplificator este deficitar pe partea de alimentare,transformator subdimensionat(P=175w) filtraj 6800uf pe ramura.Cand l-am cumparat,pret modic,30 lei,ca si defect,am gasit acea siguranta termica montata pe transformator intrerupta semn ca a fost folosit pe impedante mai mici decat este recomandat .De aceea am schimbat transformatorul cu unul de aprox. 400w.Racit bine cu 2 coolere a tinut fara probleme cateva chefuri cu 4 boxe de 8 ohm .Nu doresc sa folosesc acest amplificator la sonorizari,nici nu ma ocup cu asta,doresc doar sa obtin potentialul maxim daca se poate al acestui integrat.De aceea as fi avut nevoie de datasheetul sau.Investitia va fi minima deoarece am nevoie sa cumpar doar tr.prefinali si finalii.

Link spre comentariu

Un amplif decent cu acel trafo de circa 400W (sau VA că nu e tot una), s-ar învîrti în jurul a 2x80W sinus şi ceva mai mult cu muzică. De reţinut că canalele cu banda de redare castrată (doar medii şi ceva urme de înalte) consumă puţin şi debitează putere mai redusă faţă de cel de joase sau modul stereo, chiar dacă le alimentezi zdravăn. La +/-65V alimentare obţii 200W pe sarcini de 4 Ohmi dar cu un trafo cel puţin dublu. Atenţie că integratul se va încinge supărător alimentat peste +/-50V, trebuie montat pe un radiator mai mare.

Editat de zal
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns d-lui.Zal.Acea putere de 2x80w o banuiam si eu,dar acum tinand cont de faptul ca un c.i respectiv 2 amplificatoare le voi folosi exclusiv pe inalte,aceasta putere imi prisoseste,dar ramane asa.Alimentarea pe partea de midbass o voi face dintr-un traf. toroidal recuperat si suplimentat ca nr de spire dintr-o sursa de 1500VA care teoretic ar trebui sa fie suficient.Transformatorul de 400w este recuperat de pe un amplificator ce avea notata in acest fel puterea maxim consumata.

Link spre comentariu

Trafo ăla e o exagerare, trebuie carcasă solidă ptr susţinerea lui, plus radiatoare solide, plus grămadă de cond de filtraj. Depăşeşti 20kg. Alt trafo la jumate din puterea asta nu se găseşte?

Bănuiesc că vei decupa din schemă unul dintre integrate cu care vei recreea un alt etaj final şi vei scoate semnal ptr el din partea de control a canalelor fostului Sony (că nu va mai fi original ca funcţionalitate), deci atenţie mare la ecranare, mufe şi impedanţele de intrare-ieşire ale montajelor. Nu strică să-l dotezi cu volum la intrare, chiar dacă va funcţiona cu volumul digital din Sony, nu se ştie dacă nu va fi nevoie o dată.

Partea de protecţie cum o vei rezolva? Nu poţi s-o mai legi de vechea protecţie din Sony, nici nu are rost modificarea acesteia, trebuie să faci alta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări