Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema infectare windows 7 cu Cryptowall 3.0

Putz

Postări Recomandate

Zicea un nene ca orice calculator conectat la internet e proprietate comuna . Se referea la continut . Si nu era Dorel , nici nea Mitica de la scularie . Eu am luat de bun ce spunea ... Oricum , discutia e pur ipotetica . Cel putin pentru mine , n - am ce ascunde . Poate pozele cu motanul meu , sa nu mi - l rapeasca cineva . Si sa ceara vreo rascumparare . Desi cred ca ma va contacta sa intrebe cat costa sa - l iau inapoi ... si nu ma voi cenzura . Nici eu ... nici motanul !

Editat de gauss
Link spre comentariu

:))))))))))))) pe nici unul din pc-urile mele cu windows nu există user cu drepturi de administrator, şi dacă se apucă vreun soft să facă măgării, apare mesajul cu "password?"nici măcar nu-i poate da suppress, pentru că aşa e setat sistemul, de mine. 

Nu cred ca e posibil asa ceva, poate vrei sa spui ca userul curent nu are drepturi de administrator;  tot ce ai realizat prin asta e ca iti cere parola si numele de utilizator al unui administrator de fiecare data in loc de dialogul "Yes/No", eu sincer prefer ultima varianta, nu e cu nimic mai "sigura" prima (bineinteles UAC activat in mod default).

Ca tot vine vorba de "default" windows defender e inclus in uiltimele editii de windows si e activat in mod automat, asa ca nu prea e nimeni "fara antivirus" decat daca il dezactiveaza cu buna stiinta. Ideea e ca si pe windows esti destul de bine protejat daca nu dai permisiuni de administrator orbeste (bine, unii virusi precum CryptoWall tot razbesc si asa, nu e nevoie de drept de administrator ca sa ruleze).

Link spre comentariu

windows a trecut, succesiv, prin următoarele:- orice user putea instala orice: win95 şi win98

- apare contul de admin: win2k, o anume versiune de Me, plus versiunile de windows-server, inclusiv alea pe bază de win98 (nu glumesc, au existat, dar n-au fost mediatizate, practic, deloc. şi oficial, ele nu există.). şi "oaia neagră", win NT, care doar asta ştia: îl instalai ca admin, pe cont de admin, şi creai apoi userii, care, by default nu puteau decât rula aplicaţii preinstalate, şi nici nu se punea problema să instaleze ceva.- xp-ul, care semăna fioros de bine cu NT-ul, dar mai puţin paranoic.- win7/8/10, care nu au făcut decât să mai "îmbunătăţească" administrarea fişierelor şi userilor. uneori, ghilimelele alea chiar îşi merită scopul, alteori au fost făcute modificări în bine.eu am modificat permisiunile cam ca în NT, iar în momentul ăsta, mă aflu pe contul personal, unde nu pot instala nimic, nu pot şterge nimic, nu pot face nimic fără să fiu întrebat de "password" (probabil că tot de-aia am avut probleme cu accesul la com1, am povestit asta la avr-uri...), şi m-am asigurat special că nu se poate petrece nimic fără a apare mesajul ăla.dacă nu mi-ar place wow, şi dacă nu aş şti cât de nasol merge în linux, indiferent ce sistem ai şi cum setezi sistemul, aş renunţa cu dragă inimă la windows.poate după ce mă satur pe vecie de warcraft! :)

Link spre comentariu

Cand ai testat ultima data un Linux? Si eu am fost tot asa ca nu prea am putut renunta la Windows pentru ca nu am gasit o versiune de Linux care sa functioneze stabil si sa indeplineasca toate caracteristicile necesare pentru mine, insa in ultimii ani am trecut cu succes pe Linux Mint. Pana acum a functionat bine pe toate calculatoarele pe care l-am instalat, merge stabil, etc. Pana si Steam are o versiune de Linux care functioneaza bine, deci in ultima perioada exista tot mai multe jocuri disponibile si pe Linux. In afara de Linux mai folosesc si Mac OS si Windows (pe diferite calculatoare), daca m-ar intreba cineva in ce ordine prefer sistemele de operare, pe primul loc as pune Mac OS, pe locul al doilea Linux si pe al treilea loc Windows.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări