XAN77 Postat Aprilie 14, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Intrebare pentru @XAN77 : este posibila modificarea fw pentru acest mod de conectare a segmentelor la portul B ? Multumesc! Este posibilă, da sincer nu prea am timp acum să fac așa ceva, și nici nu vreau să fie nevoie să fac astfel de modificări pentru cablajul custom al fiecăruia. Pot însă să îți fac o sugestie. Variabila care ține valoarea pentru portul B este: digit_7seg[]={2, 242, 68, 96, 176, 33, 1, 114, 0, 32, 21, 253};//segmente comandate cu 0 Acelea sunt valori în zecimal. Dacă reprezinți în binar acele numere vei identifica cifrele, eele sunt în ordine în acel tablou evident. Echiavalentul în hexa este: 02F2 4460 B021 0172 0020 15FD. Le-am grupat cîte 4 pentru că așa apar în editorul hexa sau în bufferul programului cu care scri atmega8. Secvența începe la adresa 28, deci undeva la început, la mine în PROGISP este pe rîndul 3. Deci, descompui datele inițiale, sucești biții cum vrei tu, recompui în hexa și editezi zona indicată. Sunt 12 bytes de modificat pentru că sunt 10 cifre, litera F și semnul - Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Pentru cei traditionali, am facut o versiune de cablaj cu reglaj pentru diferite tipuri de letcon (chiar functioneaza, incercat pe un letcon no name chinezesc), poza cu statia asamblata am sa o fac dupa ce am sa fac carcasa (cel mai greu lucru, ca intodeauna). si unde vine montat afisajul, encoderul, buzzerul si niste leduri de impresie. Link spre comentariu
volhov Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Este posibilă, da sincer nu prea am timp acum să fac așa ceva, și nici nu vreau să fie nevoie să fac astfel de modificări pentru cablajul custom al fiecăruia. Pot însă să îți fac o sugestie. Variabila care ține valoarea pentru portul B este: digit_7seg[]={2, 242, 68, 96, 176, 33, 1, 114, 0, 32, 21, 253};//segmente comandate cu 0 Acelea sunt valori în zecimal. Dacă reprezinți în binar acele numere vei identifica cifrele, eele sunt în ordine în acel tablou evident. Echiavalentul în hexa este: 02F2 4460 B021 0172 0020 15FD. Le-am grupat cîte 4 pentru că așa apar în editorul hexa sau în bufferul programului cu care scri atmega8. Secvența începe la adresa 28, deci undeva la început, la mine în PROGISP este pe rîndul 3. Deci, descompui datele inițiale, sucești biții cum vrei tu, recompui în hexa și editezi zona indicată. Sunt 12 bytes de modificat pentru că sunt 10 cifre, litera F și semnul - Ok, multumesc! Voi incerca metoda indicata de tine... sau mai lucrez la PCB. Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Pentru simplu fapt ca nu am avut timp liber si nici nu am facut vreo comanda de componente si nu se merita o comanda online doar pentru componentele statiei: - OFER unul din cele doua cablaje (la alegere) ale Statiei de Lipit, celui care imi ofera la schimb componentele necesare realizarii statiei. Cele doua cablaje lacuite cu sacaz diluat: 1. Suport sticlotextolit, realizat cu transfer de toner. forum image hosting 2. Suport CEM, realizat cu film foto negativ free image uploading Momentan cablajele nu sunt gaurite si nu sunt taiate/aduse la cote, sunt sub forma bruta. Daca se doreste, le pot taia/decupa la cote si le pot gauri (cu 0,8 sau 1 mm). Ca sa nu poluam topicul, astept ofertele pe PM. Link spre comentariu
amudsen Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 La cererea unui coleg, postez cablajul pdf a4 pentru calcator si pdf pentru amplasare piese. Din pacate, din cauza unui "accident" nu am varianta postata mai sus, doar una un pic mai veche dar functionala. STATIE XANv3_calcator.pdf STATIE XANv3_amplsasare piese.pdf Link spre comentariu
vlad228 Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Pentru simplu fapt ca nu am avut timp liber si nici nu am facut vreo comanda de componente si nu se merita o comanda online doar pentru componentele statiei: - OFER unul din cele doua cablaje (la alegere) ale Statiei de Lipit, celui care imi ofera la schimb componentele necesare realizarii statiei. Cele doua cablaje lacuite cu sacaz diluat: 1. Suport sticlotextolit, realizat cu transfer de toner. forum image hosting 2. Suport CEM, realizat cu film foto negativ free image uploading Momentan cablajele nu sunt gaurite si nu sunt taiate/aduse la cote, sunt sub forma bruta. Daca se doreste, le pot taia/decupa la cote si le pot gauri (cu 0,8 sau 1 mm). Ca sa nu poluam topicul, astept ofertele pe PM. Incerc sa va trimit un mesaj privat dar nu pot deoarece sunt atentionat ca nu puteti primi mesaje private. Cum pot sa va contactez? Scuze de offtopic. Link spre comentariu
vlad228 Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Pentru ca scriu de pe telefon si nu stiu cum sa editez postul de mai sus voi face un post consecutiv.Poate poste cineva schema dupa care au fost priectate cablajele de mai sus? Este in regula schema de pe prima pagina? Va multumesc! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 schema din postul #6 este ok Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Am proiectat si eu o varianta de cablaj pentru aceasta statie de lipit. Deoarece transformatorul pe care il am are secundarul de 2x12v ac am facut o modificare: voi comanda letconul cu ajutorul unui optotriac de tipul moc3041+ triac BT136. Alimentarea de +5v o obtin prin redresarea tensiunii de 12V oferita de jumatate din secundarul transformatorului pe care o stabilizez apoi cu un LM7805. Integratele folosite sunt de tipul THT, iar rezistentele sunt de tip smd 1206. Am proiectat momentan doar "placa de baza", urmand ca partea care contine afisorul si encoderul sa o fac momentan pe o placa de test. Nu am introdus si conectorul pentru programarea atmega 8 (il voi programa afara din circuit) pentru a nu complica cablajul. Am rugamintea, sa verificati (cine are timp) cablajul atasat si sa-mi sugerati eventuale modificari sau corectii. Va multumesc! statie modificat.pdf Editat Iunie 11, 2016 de vlad228 Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Ceva propuneri pentru "optimizare", cum as proceda eu. Cablajul tau upload image Modificari cablaj. Mutat rezistenta smd de 220 ohmi si rearanjat traseu. Eliminare strap si conectare pin optocuplor. As intoarce/roti si optocuplorul cu 90 grade la stanga iar traseul de la letcon la triac l-as trece pe sub el, ai elimina si cele 2 strapuri. photo sharing sites Editat Iunie 11, 2016 de GeoMar Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Va multumesc pentru raspuns! Am facut prima modificare, asa cum mi-ati sugerat. In ceea ce priveste a dua modificare, initial nu era acel strap iar traseul se unea exact asa cum ati desenat dumneavoastra, insa, am dorit sa obtin un traseu de masa cat mai '' in stea'' si din acest motiv am adugat acel strap. Din punct de vedere al corectitudinii rutarii credeti ca este in regula asa? Traseul de masa este corect? L.E. Acum mi-am dat seama de a doua modificare sugerata si am mai optimizat asa cum ati sugerat si am mai modificat un pic traseele in jurul stabilizatorului (am scapat si de acele rezistente de 0 ohmi) Va multumesc inca o data pentru sugestii si pentru timpul alocat. statie modificat.pdf Editat Iunie 11, 2016 de vlad228 Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2016 Sunt curios cum o să-ți meargă montajul având în vedere că alimentezi letconul cu alternativ. Nu zic că nu va merge, chiar sunt curios. Pentru că comanda este cu PWM la vreo 250Hz care nu știe și nu ține cont de cei 50Hz de după MOC. Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 ... am dorit sa obtin un traseu de masa cat mai '' in stea'' ... Atunci de ce nu vii cu traseul de masa direct din puntea redresoare asa cum am desenat eu, iar economisesti un SMD (0 ohmi - strap). . Cum il ai tu desenat, "ocolesti" putin cu el dupa plusul condului de filtraj. Cablajul tau: free image host Modificarile mele: image hosting without account Despre faptul, este corect sau nu, eu spun ce modificari as face eu, fiecare cu parerile/ideile lui, dar testul LIVE al statiei spune daca este ok sau nu. Loc pentru mai bine este intotdeauna. Dupa cate imi aduc aminte, la statia ruseasca cu aceeasi schema (aproximativ) din care a fost inspirat colegul xan77, stiu ca facea figuri din cauza masei. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Mi-am dat seama de modificarile de mai sus abia dupa ce am postat raspunsul. Modificarea cu triacul am facut-o dupa statia ruseasca din care a fost inspirat si acest proiect. Nu m-am gandit la aspectul indicat de domnul XAN77. Initial voiam sa folosesc montajul cu irfz, dar asta insemna sa redresez cei 24 de v dati de transformator si apoi sa ii stabilizez cu un lm317+tip147 pentru a obtine 24v cc si cu inca un lm317 pentru partea de 5v. M-am gandit ca ar fi o cadere de tensiune mult prea mare (aprox 10V) pe stabilizatorul de 24 de volti si am zis ca sa incerc asa...insa...(mai nou)se pare ca nu e o solutie tocmai buna din cauza pwm-ului... L.E. Daca ar fi sa modific astfel incat sa folosesc 24v curent continuu care solutie pentru stabilizare ar fi mai buna: lm317+ tip147/ 7824+tip147 sau lm338 (5A in capsulaTO220)? Vreau sa folosesc transformatorul acesta si nu o sursa in comutatie pentru ca asa mi s-a pus pata mie - sa folosesc transformator clasic (si nici nu am o sursa in comutatie). Cablajul arata asa acum: statie modificat 1.pdf Editat Iunie 11, 2016 de vlad228 Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Am proiectat si o varianta cu irfz44. Pentru alimentarea letconului am stabilizat tensiunea cu lm317+tip147, iar tensiunea de 5v o obtin prin stabilizarea tensiunii de 24V cu un stabilizator tip7805. Daca aveti timp, va rog sa verificati aceasta varianta si sa imi spuneti ce optimizari as putea sa mai fac. La fel ca in postarile anterioare este doar cablajul "placii de baza", fara afisor si encoder. Va multumesc. L.E. Atasez si o variana de cablaj pentru placa de control. atmega si irfz.pdf placa control.pdf Editat Iunie 11, 2016 de vlad228 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum