kinderu56 Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 este forte util ecoderul ai scapat de o tona de buroane .crezi ca as putea sa folosesc acelasi montazi in aceiasi configuratie pentru statie de aer cald ? Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Foarte util controlul din encoder, in afara de bataia de cap de centrarea gaurilor, nu folosesc decat doua temperaturi, una pentru cositor cu plumb, alta pentru cel fara. Am pus coolerul pentru ca il aveam, aveam un pic de loc si mi s-a parut cam subdimensionat traful, dar dupa 3 ore de folosinta caldura era ok. Urmeaza sa o mai "cosmetizez" un pic, dar per ansamblu, este super ok ca marime si utila. Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 crezi ca as putea sa folosesc acelasi montazi in aceiasi configuratie pentru statie de aer cald ? Cred că rezistența suflantei merge la rețeaua de 220, deci nu se mai potrivește pwm-ul, rezistența fiind alimentată în alternativ. Și pompa de aer cred că tot la 220Vca funcționează, fiind reglată cu un fel de variator cu triac. Nu știu ce nivele de tensiune da termocupla suflantei, bănuiesc că are așa ceva, nici nu am fost curios să mă documentez. Dacă vi cu ceva informații, cred că voi putea modifica softul pentru comandă on/off, deci fără pwm, pentru a comanda rezistența din suflantă. Hardware trebuie eliminat fet-ul și introdus un MOC3043, 2 rezistențe de 330R și un triac. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 (editat) ok super maine primesc siflanta si te tin la curent schema 2 sau asta ok Editat Ianuarie 10, 2016 de kinderu56 Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Sugerez pentru partea de forta solutia d-lui @em2006 http://www.emil.matei.ro/img/triac3.png. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 da este ok Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Pai daca tot este facuta partea de pwm, nu se poate adapta comanda din mosfet la Q2, iar citirea sa se faca asa cum este? Zic si eu. Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 11, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 PWM are frecventa mai mare, treptele intermediare de pwm vor tine activ triacul, nu vor avea efect pentru ca odata deschis triacul va sta deschis pana la urmatoarea trecere prin 0 a retelei. Va avea efect doar cand va fi PWM la valoarea 0. Pentru un pwm real ar trebui citita reteaua pentru a sincroniza comanda cu trecerea prin 0 a retelei si se complica cred inutil de mult pentru suflanta. De rezolvat se rezolva, chiar daca trebuie sa modific softul, nu e problema. Macar sa faca montajul cu MOC + triac in loc de fet si apoi vedem. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 http://radiokot.ru/forum/viewtopic.php?f=25&t=8505&hilit=Lukey+702&start=320 poate te ajuta ce este pe aici dar cam ai de citit se discuta exact de aceleasi statie de lipit dsi de aer cald Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Pentru termosuflanta nu ar fi suficient un termostat ? Bineinteles modificat pentru gama de temperaturi necesare si citirea pe o termocupla. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 de ce sa stau sa ma complic cu termostata cand suflanta are pe ia montat deja sonda de tip k pentru temperatura Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Da, dar partea de pwm e dificil de adaptat la 220v, asa cum a spus XAN77 e mai usor on/off (ceea ce poate face un termostat obisnuit, sau unul cu pic, atmega, afisaj, etc.) Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 pai mai bine renuntam la pwm pentru 220 cu au facut si rusi la schema lor Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 ........................ sa faca montajul cu MOC + triac in loc de fet si apoi vedem. Sugestia exista, deci.......... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 ""sa trecem la treaba "" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum