Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit (atmega8, afișaj LED, encoder, PID)

XAN77

Postări Recomandate

Yep, asa este, raman dator cu o bere, (sper sa ajung vara asta la mare). Era setat oscilatorul la 1Mhz, de aia facea luminitele alea dinamice, ramane sa il ambalez si sa o prezint. Multumiri XAN77 si sarbatori fericite!

Link spre comentariu

în afară de setarea de oscilator intern 8MHz, 2313 mai are acel DIVCLK sau cum îi zice, care divide cu 8 frecvența ceasului. Inversează-i starea.

... staţia nu e făcută cu mega8???ce caută aici 2313???

Link spre comentariu

da, îmi cer scuze, eram cu mintea la 2313 autnci cînd am postat că lucrez la ceva cu 2313 de mult timp  :rade:

ideea era de probleme la fuse, deci e bine că s-a rezolvat

Mulțumesc pentru înțelegere

Link spre comentariu

am finalizat si eu statia acesta dar imi arata ca si nu as avea letconul conectat folosesc un letcon cu termocupla de tip k solomon cu maner albastru si softul pentru solomon am incercat si softul de gordak si imi arata aiurea cand incepe sa se incalzeasca afiseaza ca este lipsa letcon ,de unde ar fi problema din soft?

Link spre comentariu

am rezolvat pana la urma era un traseu intrerupt la termocupla acuma apare alt fenomen can ajunge aproape le temp setata apar pe display indicati aiure printre care la un moment dat si temperatura setata ,cum trebuie setati fuse biti ?

Link spre comentariu

Interesant, nu am întîlnit fenomenul, posibil să fie și un bug dar la mine nu s-a manifestat. Parcă și la versiunea rusului, a cărui schemă am pus-o în primul post, au întîmpinat unii colegi ceva comportamente ciudate, dar mie nu mi s-a întîmplat, că și eu am făcut acel proiect la acea vreme. Nu mai țin minte problema lor atunci dar parcă era ceva legat de masă și/sau alimentarea letconului. Atunci cînd se apropie de temperatura setată, începe pwm-ul să aibe mai multe modificări de umplere (după cum se vede la punctul ce pîlpîie). Voi mai face ceva teste cu montajul, dar probabil în weekend.

Link spre comentariu

...

Nu mai țin minte problema lor atunci dar parcă era ceva legat de masă și/sau alimentarea letconului...

Da erau ceva probleme cu masa de la mosfet-ul care alimenta rezistenta letconului.

Trebuia un strap ca sa "traga" letconul curent direct de unde venea masa de la alimentarea statiei, sa nu mai "ocoleasca" curentul tras de letcon tot cablajul (si piesele).

Kinderu, tu ce cablaj ai facut?  Tot cel al lui XAN77? Sau cel al lui amudsen?

L.E.

Acum am vazut clipul postat de tine kinderu, este pe placa de test.

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

cablajul este cel al lui XAN77 doar digiti si encoderul este pe placa test 

http://postimg.org/i...mqgj7/e5abee0a/

sa incerc sa intrerup minusul de pe cablaj si sa il trag direct cu fir la minus 

folosesc ca alimentator unul de le leptop la cei 5V un lm 2940 de 15V si unul de 7805 

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Cablajul tau, ce remarc din poza, are cateva trasee intrerupte, sper ca le-ai remediat.

Verificatraseele ptr continuitate sau depistarescurturi.

Incearca si cu alimeantarea cu minus direct de la sursa.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări