Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit (atmega8, afișaj LED, encoder, PID)

XAN77

Postări Recomandate

va salut am facut aceasta statie acum ceva timp si am fost foarte multumit ,numai ca la un moment dat am ales sa o donez unui amic ,acum din cauza ca mai am un exemplar de cablaj as vrea sa mai construiesc una, detin toate componentele mai putin schema, daca o mai are cineva si e dispus sa o posteze multumesc anticipat ,mentionez ca pcbul este versiunea v3 postata de amudsen la pag 9

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

La punerea sub tensiune cu butonul ținut apăsat, se așteaptă pînă se aude buzerul și se eliberează butonul. Intrăm în mod increment (pași de 1 grad acum) folosind funcția de la bipul 1 (ca la prima versiune) și reglăm ca afișarea să coincidă cu temperatura curentă a camerei. După ce ajunge la temperatura respectivă, să zicem 25, apăsați butonul encoderului și eliberați după bipul 2. Acum ar trebui să indice temperatura camerei, pentru că se scade din valoarea brută citită, atît offsetul LM358 cît și joncțiunea rece. Asta presupune evident întreruperea temporară a tensiunii alternative să nu încălzească letconul.

La punerea sub tensiune imi apare de fiecare data OFF daca tin apasat si intru pe incrementare pot sa pun 25 de grade dar cind tin apasat pentru doua bipuri pe afisaj apare o noua temperature  diferita de cea pe care incerc sa o schimb si nu ma lasa sa o schimb Am folosit softul ultimul care are functia 5 bipuri.Nu reusesc sub nici o forma calibrarea restul functilor mergind ,incerc sa folosesc montajul pentru un pistol de dezlipit de 80w  care are sonda k.Pistolul este deconectat cind fac setarile de la alimentare 24v ca.

Link spre comentariu

poate te pot ajuta eventualii colegi care folosesc aceast montaj, cu versiunea respectivă de soft. Eu nu mai am montajul, nu-l mai folosesc și nu pot spune dacă e vreo problemă de software, ceea ce nu aș crede, dar nu bag mâna în foc. Atâta timp cât l-am avut, l-am folosit așa cum scrie în topic. Doar că ulterior am trecut pe JBC și am abandonat fostul montaj, pe care nici nu îl mai dețin. Îmipare rău că nu pot fi de folos.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Cred ca cel mai ok iti raspunde autoru schemei,dar uite aici explicatia de ce nu poti sa pui 3041

de la postul nr 2 

Editat de kinderu56
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări