Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit (atmega8, afișaj LED, encoder, PID)

XAN77

Postări Recomandate

am priceput: n-ai habar de care e encoderul tău! :rade:

am văzut, totuşi câteva carcase lipite cu "pistolul cu lipici cald", şi rezistă mumuşel unele, altele sar instant din loc...
până acum am avut 4 pistoale de-alea, 3 cu batoane de 11 mm şi unul cu batoane de 6 mm, nici unul nu lipeşte la fel, nici unul nu are aceeaşi temperatură de topire, şi nici batoanele nu au aceeaşi calitate... aşa că "results may vary", vorba disclaimerelor americhene şi canadiene...

dat fiind, însă, că am de gând să fac o singură dată o cutie care să mă ţină... până la pensie :wretre am să las improvizaţiile deoparte acuma...
pentru că merită efortul... :)

dar... dezastru!
am 4 buzzere, dar sunt toate pasive... da' stai niţel: am un AO nefolosit pe placă!
asta înseamnă că pot să-l folosesc pe ăla, fără să mai cumpăr nimic!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

XAN, ce mărime de smd-uri ai folosit pe cablajul tău iniţial: 0805 sau 1206?
mie îmi pare că primele, dar vreau să fiu sigur, să nu mă aleg cu 2 pachete de rezistenţe şi condensatoare smd cu care să nu am ce face, că sunt ori prea mici, ori prea mari... :)

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Da ai citit topicul? În postul nr.1 am pus arhivă ce se poate descărca cu fișier lay, pdf etc. Acest topic l-am deschis prezentînd versiunea CC. Abia ulterior, la pagina 10, este prezentată versiunea cu alimentare în curent alternativ.

Parcă au făcut alți colegi cablaj pentru atmega DIP. Chiar pe pagina 1. Ai de unde alege. Spor.

Link spre comentariu

Imi pare rau ca v-am suparat. M-am exprimat gresit.Am vrut sa spun "Exista un PDF sau LAY a cablajului DIP cu varianta in CC pt. aceasta statie".Si DA, am citit tot topicul.Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit.Am intrebat pt. ca am vazut ca si dvs. ati facut un cablaj DIP pt. varianta CA si cum am vazut ca multe atasamente de pe forum s-au sters, am sperat ca poate am noroc si are cineva si varianta CC. DIP.

Stima

Link spre comentariu

Nu m-am supărat, da recunosc că am fost mai acid în exprimare deși nu era cazul. Din păcate eu nu am făcut o versiune CC cu Atemga8 în capsulă DIP. Am văzut că era interes pentru capsula DIP și de aceea versiunea CA am gîndit-o așa. Poate colegii care au făcut pcb cu DIP să observe solicitarea ta.

Link spre comentariu

Multumesc f. mult , dar din pacate nu o pot salva decat in text document. Nu pot sterge extensia in momentul salvarii pt ca nu mi-o arata , iar dupa ce o salvez, extensia nu exista.Exista vreo metoda pe care sa o pot folosi ?

Stima

Editat de ss1958
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări