Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare tweetere

slkslkslk

Postări Recomandate

Salut, am schimbat si eu tweeterele de pe usile unui golf 5 din cauza ca le-am ars pe cele vechi si am pus unele de la philips care au un condensator de 8 uf 35 v si as vrea sa mai pun inca un set dar este de la blaupunkt si vad ca nu au condensator, cum trebuiesc legate asa in cat sa nu solicit nici amplificatorul aiurea?, (inca o mica problema de cateva zile playerul meu scoate un semnal ciudat pe rca adica un vajait si daca deschid o usa sau ceva se aude mai tare dar asta doar pe partea de medii nu si pe bass)

Sau sa pun un filtru pe 2 cai 100W si sa pun diful de medii pe partea de joase si pe inalte cele 2 tw ? inseriate sau in paralel ? si sa pun condensator si la cel de al doilea ? cum are si primul ?

Editat de George
unire mesaje
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

3

• ari_panterra

1

• George

1

Top autori în acest subiect

Trebuie sa dai mai multe detalii. In primul rand ce marca si model e amplificatorul, apoi ce model sunt tweeterele atat cele Philips cat si cele Blaupunkt sau ce impedanta si ce putere au inscriptionata  pe ele.

Link spre comentariu

amplificatorul folosit este mac audio fearless 4000 si il folosesc in punte pe 2 canale, boxele medii sunt b2 hn8 200w rms 4 ohm iar tweeterele sunt cele originale de vw philips 4 ohm dar nu scrie puterea pe ele, iar ce vreau sa mai adaug eu implus sunt tot de vw dar sunt de pe un passat si scrie blaupunkt pe ele 5 ohm, pe mine ma intereseaza cum sa leg cele 2 perechi asa in cat sa nu fortez amp si sa nu modific ceva prin frecvente pentru ca cele de pe masina au un condensator iar astea nu

Link spre comentariu

La cele Blaupunkt inseriezi un condensator nepolarizat cu valori intre 2,2 si 4,7 microF la minim 35V  si le legi in paralel cu cele Philips ,Orice solutie vei adopta,o putere mai mare decat maximul lor ,le va praji, insa daca nu abuzezi ,vei castiga ceva decibeli pe partea de inalte.

Link spre comentariu

De abuzat nu am abuzat nici de cele philips , daca in medii dau destul de tare pe partea de inalte tai cat pot de mult din player asa in cat sa nu le ard cum am facut cu cele anterioare 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări