cozmalau Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Buna seara! A realizat cineva proiectul " tesla coil" ?? Sunt interesat sa fac si eu una care sa faca un arc electric vizibil la lumina dar dupa o lunga cautare pe google nu am gasit cate spire trebuie sa fac in primar si secundar sau nu am gasit schema dupa care sa lucrez. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Bobina Tesla este de fapt un circuit oscilant serie compus dintr-o bobina verticala legata la pamant la capatul inferior si la o capacitate terminala (disc, sfera, etc.) la capatul superior. Daca circuitul este excitat exact pe frecventa sa de rezonanta sau cu impulsuri pe frecventa mai joasa, pe capacitatea terminala apare o tensiune foarte mare de inalta frecventa si pot avea loc descarcari electrice spectaculoase. Este o jucarie fara nici o valoare practica. Excitatia circuitului se poate realiza legand un generator puternic la o priza apropiata de capatul "rece" sau la o bobina primara cu putine spire cuplata cu partea inferioara a bobinei mari. Numarul de spire a bobinei principale nu prea conteaza, trebuie sa fie multe si bine izolate. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 poate te inspiri de aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum