Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla coil

cozmalau

Postări Recomandate

Buna seara! A realizat cineva proiectul " tesla coil" ?? Sunt interesat sa fac si eu una care sa faca un arc electric vizibil la lumina dar dupa o lunga cautare pe google nu am gasit cate spire trebuie sa fac in primar si secundar sau nu am gasit schema dupa care sa lucrez. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

1

• puriu

1

• cozmalau

1

Top autori în acest subiect

Bobina Tesla este de fapt un circuit oscilant serie compus dintr-o bobina verticala legata la pamant la capatul inferior si la o capacitate terminala (disc, sfera, etc.) la capatul superior. Daca circuitul este excitat exact pe frecventa sa de rezonanta sau cu impulsuri pe frecventa mai joasa, pe capacitatea terminala apare o tensiune foarte mare de inalta frecventa si pot avea loc descarcari electrice spectaculoase. Este o jucarie fara nici o valoare practica. Excitatia circuitului se poate realiza legand un generator puternic la o priza apropiata de capatul "rece" sau la o bobina primara cu putine spire cuplata cu partea inferioara a bobinei mari. Numarul de spire a bobinei principale nu prea conteaza, trebuie sa fie multe si bine izolate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări