Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV cu tubul aparent magnetizat

Vizitator emiljo66

Postări Recomandate

haiii ....i-ai dat? ...ce te tot gandesti atat!....ca suntem curiosi sa vedem ce a iesit.... nu stii din ce parte sa-l lovesti? ...sau ti-ai dat cu ciocanul peste degete si nu mai poti sa scrii....

Buna gluma, m-ai facut sa rid cu pofta, adevarul este, ca si eu as vrea sa aflu, ce a rezolvat user-ul "emiljo66".

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

3

• adydep

3

• iuliantv

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Buna gluma, m-ai facut sa rid cu pofta, adevarul este, ca si eu as vrea sa aflu, ce a rezolvat user-ul "emiljo66".

oricum nu rezolva nimic asta stim cu toti ma refer la noi meseriasi ca este o solutie cam 20% sanse sa mearga eu spun ca la stricat de tot si nu mai posteaza de rusine dar asta este eu am spus ca sansele sunt minime

Link spre comentariu

Poate i s-a pus pata pe voi

mai mult ca sigur, va posta cand va avea timp ,de a incerca ,si de a posta,nu vad de ce i-ar fi rusine sa posteze ,ca doar nu so fi apucat sa taie tubul sa indrepte ,,plasa interna,, si sa lipeasca la loc cu super glue,cum am gasit eu un client ce ma rugat sa lipesc placa tk rupta ,ca gatul tubului l-a lipit el cu super glue,dar are placa tk rupta si descarca pe acolo,nu vad dece nu ar incerca metoda cu ciocanul sau cea propusa de colegul nostru vazuta la polonezi,nu are nimic de pierdut ,tubul oricum e de aruncat daca nu iese nici una din variante,

Link spre comentariu

App de lovirea tubului cu ciocanul de cauciuc in sticla frontala. Atunci cand se schimba sistemul de emisie al unui tub ''lesinat'', dupa taierea ''gatului'' si scoaterea sistemului defect se pune tubul cu ''burta'' in sus (ecranul in sus si gatul spre podea, suspendat cu 4 lantzuri agatzate de urechile de prindere si se loveste sticla frontala pt a curata masca de impuritati. Aceste particule provin in general din exfolierea stratului emisiv al catodului cand ia aer tubul si de la Getter. Daca nu se face operatia asta de curatare, toata mizeria din interior va fi atrasa de masca perforata si materializata pe imagine sub forma de puncte negre (pixeli lipsa). Pe vremuri mai faceau tuburi niste baieti prin Cehoslovacia dar nu le curatau ca lumea si nici nu ardeau particulele straine cu inalta tensiune (160KV) dupa vidare, motiv pt care aratau ca toate visele. Daca nu dai cum trebuie cu ciocanul (de cauciuc) in ecran, sa scuturi bine masca, risti sa muncesti degeaba si in final sa ai un tub nou dar cu defect de pixeli.

Vad ca nu a mai postat rezultatul colegul nostru, probabil nu i-a iesit sau nu a mai avut timp pt forum. Oricum, treaba asta cu aducerea mastii in pozitia initiala e mai grea decat tinichigeria auto, mai ales ca nu vezi in ce directie e deplasata masca pt a sti unde sa lovesti. De pierdut oricum nu e nimic, tubul fiind sortit gunoiului, asa patat e practic inutilizabil. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări