zal Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Exemplul era ipotetic, nu ştiu ce valori au cond din acele filtre. Fiind pe 8 Ohmi sînt valori mai mici. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Poate imi recomandati si pe cineva care se pricepe.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2015 Partajează Postat Octombrie 27, 2015 Teoretic, ai schimbat parametrii mediilor, si cel mai probabil, odata cu trecerea timpului, nici celelalte nu se mai prezinta ca in prima zi. Si atunci, un pas ar fi remasurarea lor, bucata cu bucata, prin asta intelegand determinarea parametrilor Thiele Small. Dupa remasurare, odata cu obtinerea valorilor, se trece la refacerea estetico-structurala a incintei, eventual reconfigurarea dupa simulare, si se monteaza difuzoarele fara filtru, in incinte. In acest moment se determina impedanta in punctele de taiere. Cum alegi punctele de taiere? Ai nevoie de raspunsul difuzoarelor, presupus determinat mai devreme. Cu impedanta fiecaruia in parte la indemana, se trece la proiectarea filtrului, in prima faza, basic, si dupa masuratori cu instrumente de masura, sursa semnal, amplificator, microfon masura, camera anechoica, se regleaza din filtru un raspuns cat mai liniar. Explicatia e foarte basic, si in mare. Fie faci ca mai sus, fie eventual schimbi valorile alea nenorocite in bipolari, Mundorf, Jantzen, Audyn, etc. si-o lasi moarta......................................................... Ca mai mult nu scoti din ele. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Incintele precum si filtrele si difuzoarele sunt impecabile. Nu dispun de camera anecoica...etc. Teoria o stiu si eu, dar nu SUNT KENDRICK!!! Nu traim in Japonia. Multumesc oricum pentru sfat dar ce imi spui tu e IDEAL. NU gasesc exact valorile vechilor cond. Adica am gasit o parte, Mundorf, Jentzen, etc. dar inca nu sunt pregatit pentru schimb. Ce mai mult sa scot din ele? ELe sunt ok...am refacut bobinajul la medii in parametrii producatorului. Ce le-am modificat? A folosit aceasi sarma(masurata!!) la aceeasi grosime aceleasi proprietati. EU am impresia ca unii care detineti boxe si vi se strica le reparati la fabrica?sau le aruncati? Pentru ca sunteti ultra-exigenti cu raspunsurile si cu amaratele astea de boxe. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Incintele precum si filtrele si difuzoarele sunt impecabile. Nu dispun de camera anecoica...etc. Teoria o stiu si eu, dar nu SUNT KENDRICK!!! Nu traim in Japonia. Multumesc oricum pentru sfat dar ce imi spui tu e IDEAL. NU gasesc exact valorile vechilor cond. Adica am gasit o parte, Mundorf, Jentzen, etc. dar inca nu sunt pregatit pentru schimb. Ce mai mult sa scot din ele? ELe sunt ok...am refacut bobinajul la medii in parametrii producatorului. Ce le-am modificat? A folosit aceasi sarma(masurata!!) la aceeasi grosime aceleasi proprietati. EU am impresia ca unii care detineti boxe si vi se strica le reparati la fabrica?sau le aruncati? Pentru ca sunteti ultra-exigenti cu raspunsurile si cu amaratele astea de boxe. Se pare ca ai inteles gresit. Sculele (intra aici si boxele) se repara dar mai ales la boxe nu poti sa ai pretentia ca dupa reparatie reintra in "varful de gama" si vor functiona identic cum au fost proiectate. Daca reparatia a fost facuta bine (cum porbabil este cazul tau), diferentele vor fi minore dar totusi vor exista. Din experienta mea proprie, pot sa-ti recomand sa nu te arunci din prima la condesatori exotici pt "audio", ci incearca mai inti cu ceva condesatori mai domestici dar de calitate buna gen WIMA polipropilena, si abia apoi poti sa incerci si de aia mai exotici daca inca nu esti multumit de rezultate. Inca un aspect legat de condesatori si care inca nu este clar pt toata lumea de aici de pe forum: cind schimbi condesatori electrolici cu altii pe folie, apar modificari ale sunetului generate de multe ori in principal de modificarile frecventelor filtrelor de separatie si latimii de banda si factorului de atenuare pt filtrele notch, din cauza ca cei electrolitici au un esr mult mai mare. De obicei atunci cind au fost proiectate filtrele folosind capacitori electroliti, ESR-ul a fost luat in calcul. Acum, punind condesatori folie, filtrele ar trebui sa fie recalculate. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Multumesc sesebe! Daca ma hotarasc sa schimb cond. la filtre , clar voi folosi cond. audiofili. Adica nu vad rostul sa incerc cu ceva low cost. Daca tot o fac, o fac cum trebuie, si ii dau unui tip sa-mi recalculeze filtrele.Deocamdata nu consider ca e necesar. Dar voi tine cu siguranta cont de parerea ta. Si pentru ca sunt asa de rare nu voi "fusari nimic romaneste" cum poate ar crede unii. NU pentru parerea lor, ci pentru pura mea satisfactie de a prelungi ceva ce merita. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Cred ca n-ai inteles ce vreau eu sa spun de fapt.... nu exista nici o diferenta (decit inchipuita care pica la un blind test) intre un condesator de calitate superioara dar nu neaparat audiofil si unul super audiofil si super scump. Link spre comentariu
Dima8930 Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Condesatorii din poza de la cei cu "butonul" arata in exclusivitate condensatori MKT. Ar fi bune de vazut poze ale filrelor din exemplarul care l-ai reparat, poate mai vine cineva cu o recomandare la obiect. Asteptam si filmarea promisa, nu de altceva , dar e posibil ca cineva sa fie motivat sa se apuce de o clona pe modelul asta : 12", 1.5" calota si un ribon. Editat Octombrie 29, 2015 de Dima8930 Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Buna, Voi filma auditia(dar nu cu telefonul ) dupa ce fac rost de microfon stereo. Si dupa ce sunt asamblate. Microfoanele din camerele video sunt aproape decente, in schimb cele din telefoane sunt jenante. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 DOMNILOR va multumesc pentru implicare. Boxele sunt asamblate si functioneaza absolut impecabil. Nu pot sa descriu in cuvinte cat de rafinat reproduc instrumentele pe tot spectrul sau cat de sublim suna (ca si monitoarele lineare). Nu am decat cuvinte de lauda la adresa tuturor celor implicati in acest proiect. Concluzie: merita toate eforturile sa restaurezi asemenea incinte daca o faci cu simt de raspundere si cu piese de calitate dar mai ales cu OAMENI de calitate! MARANTZ DMS-350 model 1985 made in Belgium au renascut! Dupa ce o sa am microfon o sa postez auditii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum