Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Buna tuturor, Detin o pereche din rarele editii DMS si anume varful de gama 350 de la Marantz. Sunt in faza de reconditionare. Mediile sunt la rebobinat. Mai nou pe un dif. de joase am observat o usoara distorsiune la volum mic (pe medii) iar la volum mare nu se percepe(poate cu aparat de masura) nici daca pui urechea la 5cm. In momentul in care se apasa usor pe calota se aud 2 clicuri la si la revenirea membranei in pozitia de repaus alte 2 clicuri. Mentionez ca se aud doar daca se apasa pe calota. Daca se apasa pe membrana nu se aud. Eu sper sa fie firul flexibil sau leonic. Sau sa fie izolatia din material fonoabsorbant din incinta care atinge dif.ul? Multumesc anticipat. P.S. : In weekend le desfac dar astept pareri. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Pareri!!! La ce servesc??? Daca mediile sunt la rebobinat, un woofer nu functioneaza, la tweetere mai gasesti ceva, incintele asa pompos numite Marantz 350 se transforma in kiki77-350. In general, daca mediile trebuie rebobinate, nu este de mirare ce la woofere apar probleme, si, f.posibil, si tweeterele sunt afectate de o putere prea mare aplicata, sau de un semnal audio puternic distorsionat. Desfacute complet, verificate toate componentele, inclusiv din filtru, rebobinat, schimbat componente din filtru, etc. Evident ca nu va mai fi ce a fost! Concluzia: Fost-ai lele, cat ai fost! Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Nu mai gasesc nimic la tweetere ... de ce sa nu mai fie la fel? rebobinarea daca e de calitate nu face difirenta sesizabila la auditie. deci nu vad problema. ceream sfaturi de la unii mai avansati. Multumesc oricum. Si oricum le-am masurat si desfacut de aceea sunt la rebobinat. Nu schimb difuzoarele ca sa nu mai fie "lelea" LELE... oricum....cata aroganta... Daca PARERILE nu isi au rostul aici, ma intreb atunci pentru ce mai exista Forum ca notiune??!?? Editat Octombrie 21, 2015 de Kiki77 Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 (editat) VTP are dreptate. Odata ce le-ai rebobinat nu mai sint ceea ce au fost. Ar trebui masurati parametrii de semnal mic din nou pt ca se vor modifica si apoi facute filtrele din nou dupa noii parametri masurati. Asta daca vrei sa se apropie de ce erau cindva, daca nu esti asa de mofturos, merge si asa, ca doar romani sintem..... Nu discutam de boxe de sonorizari unde poti rebobina si de 10 ori si nu se simte diferenta............ ci vrem ceva hi-fi -> audiofil...sau nu? Editat Octombrie 21, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Nu mai gasesc nimic la tweetere ... de ce sa nu mai fie la fel? rebobinarea daca e de calitate nu face difirenta sesizabila la auditie. deci nu vad problema. ceream sfaturi de la unii mai avansati. Multumesc oricum. Si oricum le-am masurat si desfacut de aceea sunt la rebobinat. Nu schimb difuzoarele ca sa nu mai fie "lelea" LELE... oricum....cata aroganta... Daca PARERILE nu isi au rostul aici, ma intreb atunci pentru ce mai exista Forum ca notiune??!?? @kiki77, inainte sa-i raspunzi userului @VTP, te-ai uitat macar la profilul dumnealui ? Legat de ''masurarea'' difuzoarelor, poate ne spui si noua cum le-ai masurat si cu ce , sper ca nu cu ...ruleta. Treaba asta cu ''aroganta'' vad ca e foarte populara prin Romania, si eu am fost chiar azi catalogat ''semigerman '' si ''arogant''. Daca totusi vrei sa te ajute cineva cu un sfat sau cu altceva nu te grabi sa dai cu '' bata in balta'' altfel, vorba lui @VTP poti sa te apuci sa comanzi noile sigle. La difuzoare sa stii ca nu sunt ''avansat'', am un coleg insa care imi tot ''fura'' un aparat din atelier ca sa masoare SPL-ul si curbele de frecventa la niste troace. Chiar daca suna ok si difuzoarele, respectiv filtrele sunt originale el totusi face toate masuratorile si le compara cu datele din fisele tehnice ale boxelor. daca nu esti asa de mofturos, merge si asa, ca doar romani sintem..... Nu discutam de boxe de sonorizari unde poti rebobina si de 10 ori si nu se simte diferenta............ ci vrem ceva hi-fi -> audiofil...sau nu? @ssb.....data viitoare sper sa nu negi ...asta. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Pai nu cu "ruleta" ( vezi genul asta de presupuneri denota aroganta). Nu sunt asa sensibil ca si Marantz-urile pe care incerc sa le prelungesc viata fiind niste boxe rare. Dar dar, avand incredere in OMUL care rebobineaza fiind el insusi o legenda in Romania incepand cu anii 70 cand veneau la el muzicieni din Bucuresti cu monitoare de studio (care pe vremea aceea nu se prea gaseau, vorbim de yamaha,altec-lansing,jbl etc) NU cred ca acele difuri nu vor suna la fel ca si inainte. Am vazut bobinaje facute de el ca si de fabrica!! Deci EU NU CRED CA REBOBINAREA ADUCE NEAPARAT SI PIERDEREA CALITATII, Va multumesc oricum pentru implicare si nu cred ca voi mai apela vreodata la acest asa-zis FORUM! Va puteti bate in cunostiinte doar VOI ALESII... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 (editat) @ der_doktor, nu am negat niciodata asta si mai mult nici tu nu prea poti sa o negi, chiar ai comentat ceva pe seama faptului ca esti de origine din Romania.... "La's ca merge si asa" nu-i un principiu pur romanesc, l-am intilnit de prea multe ori si la companii straine, unele chiar si germane. Sa ne uitam numai la produsele ce se gasesc acum pe piata si sa incercam de exemplu la un amplificator sa comparam performantele si/sau schemele pt unul din '85 si unul din 2012. Vrei sa spui ca de fapt nu-i acelasi principiu aplicat? Daca etajul final poate functiona cu numai 6-8 tranzistori, de ce sa- pui vreo 20-30 de bucati - "las's ca merge si asa". Sper numai sa nu fie o regula generala - o lege asta, si mai mult, daca ai vedea schemele concepute de mine (pt chestii unde chiar conteza o schema buna - nu la comanda unui releu de exemplu) nu ai sa mai spui ca asta-i este pricipiul meu, dar ce pot face...ia-o cum vrei. Pai nu cu "ruleta" ( vezi genul asta de presupuneri denota aroganta). Nu sunt asa sensibil ca si Marantz-urile pe care incerc sa le prelungesc viata fiind niste boxe rare. Dar dar, avand incredere in OMUL care rebobineaza fiind el insusi o legenda in Romania incepand cu anii 70 cand veneau la el muzicieni din Bucuresti cu monitoare de studio (care pe vremea aceea nu se prea gaseau, vorbim de yamaha,altec-lansing,jbl etc) NU cred ca acele difuri nu vor suna la fel ca si inainte. Am vazut bobinaje facute de el ca si de fabrica!! Deci EU NU CRED CA REBOBINAREA ADUCE NEAPARAT SI PIERDEREA CALITATII, Va multumesc oricum pentru implicare si nu cred ca voi mai apela vreodata la acest asa-zis FORUM! Va puteti bate in cunostiinte doar VOI ALESII... Rebobinarea nu duce neaparat la pierderea calitatii, mai ales daca este facuta bine, dar apar modificari ale comportamentului, de multe ori subtile, dar care conteaza daca vrem sa obtinem ceva intradevar HI-FI. Editat Octombrie 22, 2015 de sesebe Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Nu e exclus să atîrne o spiră din bobină sau mai rău un şpan ajuns între bolţ şi bobină. În ambele cazuri trebuie operat diful. Referitor la afirmaţile dl. VTP, aşa e, majoritatea difurilor rebobinate sînt surogate ptr cele originale, arată aproximativ la fel dar de funcţionat vor funcţiona diferit, căci sîrma, lăţimea bobinajului, răşina şi centrarea nu vor mai fi identice. La cele de sonorizare nu contează. Urechea va crede că aşa e sunetul lor dacă nu are termenul de comparaţie cu unele originale. Nu e o fericire să alergăm după boxe vechi, de multe ori sînt irecuperabile în starea originală. De filtru nu mai zic nimic. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 @TArtor : Multumesc. Acuma eu nu vreau sa le arunc. Le fac reconditionare cu oameni de calitate si indiferent de cat ma costa. Poate stiti toti de http://kenricksound.com/ si de faptul ca reconditioneaza boxe scumpe si rare in Japonia avand canal pe youtube. Acel individ reconditioneaza boxe (rebobinat , incinta, suspensii etc) si boxele finale arata si suna ca si originalele. Se poate vedea, nu ma credeti pe cuvant. BOXELE MARANTZ DMS-350 le refac cu maxim simt de raspundere deoarece nu doresc sa le vand niciodata. Deci: rebobinarea o va face un om cu miliarde de km de fir rebobinat. care va respecta inclusiv grosimea si aliajul firului. de centrat bobina o va centra perfect. Asa puneti problema de zici ca in loc de difuri marantz o sa am akai (metro)...serios acum? Ce sa le spunem celor de la kenrick audio?sa se lase de meserie ca nu are rost? SA ne aruncam toti boxele vechi ca nu mai sunt "hi-fi" au devenit peste noapte lo-fi?? Si daca le reconditionam nu mai suna niciodata? Dupa ce le gat o sa le filmez cu aparat profi si voi posta o auditie... si le si vand cu cat vreau eu! Link spre comentariu
Dima8930 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 (editat) Modelul e foarte frumos, din 1985, furnirul e foarte interesant; instalarea difuzorului de bass precum si ribonul ca supertweeter. Sper sa iasa bine reconditionarea. Am gasit in linkul de mai jos detalii interesante referitor la bass si medii: http://www.thevintageknob.org/marantz-DMS-350.html Din punctul meu de vedere, mi se pare ca exista o slabiciune la produsul acesta vintage: sunt folositi polimeri cam peste tot : bass, medii-inalte si supertweeter. Sa vedem care din polimeri astia au rezistat cu brio la tortura muzicala si la trecerea timpului. La rezultate pozitive: un mare bravo chimistilor din vremea aceea. Din ce am vazut eu, Kenrick reconditioneaza mucava si metale. In plus, foloseste materiale premium la filtre pe care le schimba citeodata dupa preferintele clientului. Mult succes si asteptam impresii. Editat Octombrie 22, 2015 de Dima8930 Link spre comentariu
adrian lucian Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Kiki, fiecare are partea lui de dreptate. Legat de modul cum ai fost "tratat" , nu trebuie sa te ataci asa usor, oamenii ti-au zis cate ceva nu cu ton condescendent cum ai perceput ci in spiritul "ca de la bashtan la biban". E de-al nostru, e romaneasca, o iei ca atare. Fii sigur ca daca ceri ceva si stii ce ceri vei fi ajutat. Probabil vorbesti de domnul Aldea (daca esti din Bucuresti) ca te va ajuta cu restaurat difuzoare, nu stiu unul mai batran si mai priceput Daca e asa ai nimerit unde trebuie. Dupa ce le refaci dif. lasa-le la rodat 50-70 ore cu 20-30Hz la macar jumate Xmax si dupa vezi daca tonal sunt necazuri. Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Multumesc din suflet pentru ganduri bune. Nu nu e acel domn din Bucuresti ci e un domn din jud. Hunedoara. Imi pun mari spereante in aceasta reconditionare si sper sa iasa cat mai bine. Oricum la final voi posta poze si video. La cat mai multe auditii de calitate!!! Pe cand sunt gata ce amplif imi recomandati sa caut? Am un sony ta-f590es 2x100 8ohmi. astept propuneri. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) In opinia mea Rebobinarea (mai ales la TW) afecteaza iremediabil si definitiv specificatiile difuzorului. La un dif de medii sau la un Bass mai merge, pentru ca greutatea membranei e destul de mare si daca dupa bobinare membrana are 1-2 grame mai mult sau mai putin nu e o tragedie. La TW in schimb se schimba situatia, au o membrana foarte mica si un plus de greutate le afecteaza definitiv - chiar daca plusul acela este infim. Oricat de priceput ar fi un mester nu cred ca poate sa dozeze cantitatea de lipici, de lac sau chiar de sarma cu tolerante de ordinul miligramelor. In rest - succes cu reconditionarea. Editat Octombrie 23, 2015 de ahegyes Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 SI sarma de cupru din ziua de azi (care se gaseste de cumparat la noi in tara) are alta compozitie chimica fata de cuprul folosit de japonezi acum 20-30-40 de ani. Adica este ceva mai prost, are mai multe impuritati (fier). Link spre comentariu
Vizitator Kiki77 Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Aveti dreptate dar e vorba de medii si bas. deci nu de TW. daca erau TW le aruncam demult.Tw sunt impecabile. Alta e problema acum : mediile sunt rebobinate, dar membrana e din polimeri (DIMA8930 daca esti sa imi raspunzi) si adezivii cu solventi o topesc. Cineva a recomandat rasina epoxidica UHU ENDFEST 300 . e BUNA? Imi recomnda altcineva altceva? Pot pune orice rasina epoxidica care sa NU aiba solventi in compozitie? SI sarma de cupru din ziua de azi (care se gaseste de cumparat la noi in tara) are alta compozitie chimica fata de cuprul folosit de japonezi acum 20-30-40 de ani. Adica este ceva mai prost, are mai multe impuritati (fier). DA. Numai ca ele sunt facute in Belgia in 85. Ciudat. Nu faceau boxe in EU pt EU. Modelul e foarte frumos, din 1985, furnirul e foarte interesant; instalarea difuzorului de bass precum si ribonul ca supertweeter. Sper sa iasa bine reconditionarea. Am gasit in linkul de mai jos detalii interesante referitor la bass si medii: http://www.thevintageknob.org/marantz-DMS-350.html Din punctul meu de vedere, mi se pare ca exista o slabiciune la produsul acesta vintage: sunt folositi polimeri cam peste tot : bass, medii-inalte si supertweeter. Sa vedem care din polimeri astia au rezistat cu brio la tortura muzicala si la trecerea timpului. La rezultate pozitive: un mare bravo chimistilor din vremea aceea. Din ce am vazut eu, Kenrick reconditioneaza mucava si metale. In plus, foloseste materiale premium la filtre pe care le schimba citeodata dupa preferintele clientului. Mult succes si asteptam impresii. Multumesc omule. M-a ajutat postul tau pentru ca nu gasesc adezivi pentru membrana aia afurisita din polimerii lui Ceauseasca. E buna rasina epoxidica? Editat Octombrie 23, 2015 de Kiki77 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum