Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv ALTUS model AL20T58-TXS

vergil

Postări Recomandate

Am la reparat acest tv ,ALTUS / AL20T58-TXS ,  cu shasiu G99.190-11 , proc SDA5535 A049 , jungka NN5198K .

Defectul desincronoizare pe orizontala .

Banuesc ca sar fi intrat in meniul service , ptr ca totul este ok la masuratorile facute .

Nu gasesc nici schema nici manual servis . Poate are cineva o schema sau un manual . Ar fibuna si lista de operari in service mod .

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

7

• iuliantv

4

• dan cod

3

• BUGHIU

2

Top autori în acest subiect

,,,Sasiu Beko 12.6  - defecte frecventeScris Alte defecte :2. Desincronizare H - C156 , 10nF , de la pin 39 jungla clacat .3. Desincronizat H - memorie defecta si/sau continut corupt .4. Desincronizare H dupa cateva minute de functionare - jungla defecta (se incinge , reactioneaza la racire) ,,

MULTUMIRI COLEGILOR

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Nu vrea , cu dampurile de mai sus .

Am schimbat si C156 ...fara rez .

Am observat ca jungla ,  NN 5198K , se incinge serios . cred ca de aici este prb .

Trebuie inlocuita ?

Editat de vergil
Link spre comentariu

Are vreun inlocuitor pin la pin ?

Nu!!    Imagine  este  sau....e total desincronizata neputindu-se distinge nimic?!?! In service mode incercati si modificarea parametrului VIDEO din OLD in NEW....sa vedeti daca isi revine! Daca nu posibil sa fie defecta ...!!!!

Link spre comentariu

NN 5198K functioneaza fierbinte,am avut sasie la care era decolorat cablajul din jur.Incercati cu o memorie goala daca, nu lupa si cu rabdare cautati lipituri reci s-au vreo fisura.

Link spre comentariu

Nu!!    Imagine  este  sau....e total desincronizata neputindu-se distinge nimic?!?! In service mode incercati si modificarea parametrului VIDEO din OLD in NEW....sa vedeti daca isi revine! Daca nu posibil sa fie defecta ...!!!!

Imagine este , dar este desincronizata , mai multe dungi oblice late(cca3cm), sunet este . Se disting forme de imagine intre barele acelea oblice  , daca pot spune asa .. Am pus oscul si am obs ca pleaca impulsuri H/SYNC catre procesor . si ajung la pinul 19 -H/SYNC , al acestuia .

Am modificat secventa din  sm , am inlocuit OLD cu NEW , dar nu se salveaza .

Poate nu stiu eu cum . Dupa ce am modificat secventa , am inchis tv-ul si nu sa salvat .Nu asa ?? Cu sm deschis nu se inchide din telecomanda .

Nu am manualul lui , am dat jos ceva de pe net dar este o amestecatura ca nu inteleg mai nimic.

De aceea zic ca ar fi buna toata lista de secvente , pentru acest shasiu , daca o are careva .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Este setat PAL/SECAM/NTSC  , nu se poate schimba secventa .

De aceea zic ca ar fi buna toata lista de secvente , pentru acest shasiu , daca o are careva .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Iesirea din service mode se face cu tasta "0" de pe telecomanda.Optiunea old/new se utilizeaza doar la inlocuirea junglei NN5198K,sau a memoriei.(se seteaza new,pentru ca procesorul sa sesizeze schimbarea-nou-si sa se comporte ca atare).

Link spre comentariu

90% jungla defecta ,am intalnit si eu acest defect, bine inteles daca toate enumerate de mine sau colegi au fost verificate,dar poate fi si din tz final linii,nu strica o proba cu alt final linii

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări