zal Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Îmi pare rău dar o parte din acel pdf e depăşită sau paralelă cu realitatea. Cablurile cu izolaţie de hîrtie impregnată (alea antice cu bitum la exterior) se înlocuiesc cînd se defectează (total sau parţial), nu se modernizează cutia terminală din plumb în terminaţii ca la cele izolate cu PVC. Şi uitaţi de fostele reţele de 6kV de pe vremea bunicilor, încet încet se trece de la 10 la 20kV. ............. P.S. În poza pusă de mine mai sus e un trafo montat în interior, deci fustele au rolul biologic, nu cel electric. Ceva asemănător se montează şi pe parîmele navelor ancorate la cheu ca să nu urce şobolanii. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Zal, fustele alea sunt prezente indiferent instalare, afara sau inauntru.PS: fusta d-aia poarta si cainii bolnavi, ca sa nu se linga. Zici ca-s regina Albionului in anii de glorie .Flomar are dreptate. A raspuns inaintea mea, dar as fi spus acelasi lucru. Doar sa faca campul electric egal distribuit de-a lungul terminatiei.Cu toate ca stiu ca esti capabil sa gasesti informatia, pe Google cauta "stress cone" si "grading ring". Vorbesc de acelasi fenomen, nu neaparat pentru acelasi tip de echipament.Nota ta despre inlocuirea cablului este valabila in orice reparatie, chiar si cand un cablu nou se re-termina (intr-o cutie de jonctiuni). Evident, cand tai partea cu terminatia se scurteaza cablul. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 (editat) Pînă în 2009, cînd am fost modernizaţi cu surle şi trîmbiţe şi instalaţie nouă şi puţin fiabilă Siemens, nu se foloseau unde lucrez ''fustele'' şi nu a sughiţat nici un cablu deşi erau permanent sub tensiune de vreo 40 de ani. Din cele vechi cu bitum au mai bubuit din cînd în cînd, mai exploda o cutie terminală... etc. Asta mi s-a părut suspect, că acel pdf mai face referire azi la cabluri care sînt pe cale de dispariţie ca şi cum ar fi o noutate în domeniu, nu de fuste mă împiedicam eu. ............. P.S. Cablurile izolate cu hîrtie uleiată, impregnată cu parafină, trase în pînză şi spoite cu bitum şi alte variante sînt o tehnologie veche de peste un secol şi jumătate. Tot atunci se foloseau şi cabluri izolate cu gutapercă şi cauciuc, strămoaşele celor moderne. Editat Octombrie 23, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum