Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

watson FA 7453 FSF

69uzi

Postări Recomandate

Am un tranzistor in sursa primara in scurt care este notat pe trei randuri:

FB E 50

FQPF

8N60C

Am cautat acest tranzistor dar nu gasesc nmic asemanator, daca aveti idee ce tranzstor este si cu ce echivaent as putea sa il inlocuiesc, eventual o schema?

http://www.adelaida.ro/fqpf8n60c-n-mosfet-800v-5a.html

l-am gasit acum incerc sa gasesc o echivalenta.

Editat de 69uzi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

4

• 69uzi

4

• dan-a2

1

• FLORIN IORDACHE

1

Top autori în acest subiect

inlocuit cu P7NB60FP, acum buba este la tranz C5302, pe care am inteles ca ar fi de fapt 5331, nu reusesc sa gasesc o schema care sa se vada clar.

Dar scump santeti la ''explicatii''.....Ce problema aveti cu C5302?!?! E scurt sau.....?!?! Merge orice tranzistor final linii ....incepand cu un banal BU508...simplu,fara dioda incorporata !! Celalat e tot final linii dar mult mai puternic!! Care este la dvs in aparat?!?!

Link spre comentariu

C5302 era montat in el, sasiu 11AK53-1.Am gasit in scurt 8N60C si C 5302.Am schimbat cele 2 piese cu echivalente insa dupa 10 minute de functionare normala, tensiuni normale conforme cu notarile de pe placa,cele doua piese au cedat.Din schema pe care o am eu nu se vad clar valorile componentelor.In circuit dioda 100 este in scurt, scoasa afara si masurata e ok.Nu reusesc sa imi dau seama ce baga aceasta dioda in scurt.Am sa mai verific astazi si va tin la curent cu evolutia.

Editat de 69uzi
Link spre comentariu

C5302 e slab pentru acest tip de sasiu / tub!! E pe 100hz daca nu ma insel!! D 100 in circuit arata ...scurt .....normal sa arate in scurt deoarece paralel cu ea,fata de masa ,aveti o rezistenta de 0,22ohm(R103)!!! E foarte ciudata de ce se defecteaza DOAR cei doi tranzistori(final linii si putere sursa)!!

Banuiesc ca in sursa ati schimbat si rezistentele R833 si R810 care 200% sant arse daca tranzistorul( 8N60C)a fost scurt!!

Link spre comentariu

Nu merge BU508 la tv de 100hz. Poate BU2525AF.

Exact!!

Dar atata timp cat se ard ambele tranzistoare...si cel din sursa si finalul linii....ceva nu e in regula!!! Masurate in circuit cele doua va arata 3 ohm?!?! Nu e bine deloc!! Ar trebui sa aiba sub 1 ohm....(0,xx)!! De regula rezistentele (si nu numai) se masoara scoase afara din circuit!!!

Parese ca am gresit legat de C5302,in sensul ca ,intr-adevar merge si el la acest tip de sasiu,nu doar C5331 care este in schema!! Si inlocuitorul este cel indicat de colegul miticamy

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări