Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema ICD3

Vizitator IonutDaniel

Postări Recomandate

Vizitator IonutDaniel

Buna ziua !

Am o problema cu un In Circuit Debuger de la Microcip si anume ICD3.

La diagnosticare primesc urmatoarele mesaje :

Test interface PGC clock line write failure. Please ensure that the tester is properly connected.

Test interface PGD data line write not tested.

Test interface PGC clock line read not tested.

Test interface PGD data line read not tested.

Test interface LVP control line not tested.

Test interface MCLR level not tested.

Interface test could not be completed. Please  contact your local FAE/CAE to SAR the unit.

A functionat ok pana acum cateva zile .
Va multumesc .
Editat de IonutDaniel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sofian

1

• cirip

1

• mars01

1

Top autori în acest subiect

Salut!

Avand in vedere ca a functionat foarte bine, sansele sunt mari ca problema sa fie din software.

Incearca pe un alt calculator, eventual cu un Windows 7 pe 32bit. S-ar putea sa ai surpriza ca functioneaza cum trebuie.

Pe sistemele cu Windows x64 pot fi probleme care tin de drivere signed/unsigned. Poti si aici sa incerci sa rezolvi problema printr-un restart, apasat tasta F8 cand incepe Windows-ul sa booteze si sa dezactivezi chestia cu testarea driverelor. Dar functioneaza doar in acea sesiune. La urmatorul reboot, bang, iar probleme.

Mai pot fi si probleme create de update-urile celor de la Microsoft.

Asadar. Incearca pe un alt calculator, cu windows 32bit.

Cele bune!

PS: Daca problema nu este din drivere, afla daca exista o modalitate de restaurare a firmware-ului si fa un reflash. la Pickit-uri se poate face, poate merge si la ICD3.

Editat de mars01
Link spre comentariu
Vizitator IonutDaniel

Da acele rezultate au fost generate in urma unui test bine inteles cu modulul de test conectat.

Problema sigur nu este de la soft .

Am facut cateva zeci de mii de programari si problema este de natura hardware . A mai intalnit cineva aceasta problema ?

Link spre comentariu

Salut,Probleme de genul asta numai cu osciloscop se pot depana. Trebuie sa pui osciloscopul pe semnalul de clock (PGC) si sa vezi daca e in parametri.Am o clona PicKit3, care dadea erori din cand in cand. Cand am masurat cu oscilo, am constatat ca nivelul de zero pe date era putin mai mare decat VIL_max. Am rezolvat f simplu, modificand valoarea unei rezistente, care a adus nivelul in limitele corecte. Morala, insa, e ca fara osciloscop nu prea ai cum sa depanezi.

Editat de cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări