Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco, comanda "corecta" si Zenerele GS

Vizitator

Postări Recomandate

Nu, inca nu am avut timp; am lucrat sa termin un Leco V3, urmeaza al 2-lea.

Intre timp ma ocup si de acele teste nu am uitat, dar am fost foarte prins; urgentele au fost prioritare, mercic de intelegere...

Link spre comentariu

Fiind testele facute de mine pe timpul meu, este la aprecierea mea cum le voi face, cui nu ii convine asta este.

Am mai spus si repet, alimentare +/- 75Vcc zennere de 12V cit si de 6V8, vazut ce poate in sinusoidal si dreptunghiular (sa vedem exact ce poate lucrarea) si apoi zennere de 6V8 si scurt pe iesire.

Rezistente de 0,22 ohm in ambele cazuri.

Link spre comentariu

Abia astept ! Nu am vazut pe nimeni pana acum pe forum care sa-l testeze la sange pe osciloscop si toate cele .  Posed si eu un amplif. full cu AV400 alimentat la +/-72Vcc . La mine zenerele acelea sunt de 7,5V , sa vedem daca se merita sa le schimb cu altele de valoare mai mica sau mai mare . 

Multa bafta cu testele !

Link spre comentariu

Pai normal ca e la aprecierea ta cum le vei face, iar tu vei fi cotat dupa aprecierea noastra. 

Povesti se pot scrie multe, la fel si concluzii si analiza, dar ce atata bataie de cap?

Tot simplu e sa faci un scurt, niste finali arsi si leco care isi arata coroana. Ce mai conteaza care cat a scris si a explicat, ce atata vorbarie, trecem direct la meserie!

Din pacate asta e nivelul. :)

Link spre comentariu

Scurt pe 2:

Cu zenner de 6,8V alimentat la +/- 75Vcc, rezi de 0,22 ohmi si 4 perechi de finali, ai zis ca va rezista la un scurt accidental.

Pentru mine un scurt accidental inseamna atingerea firelor de iesire circa 500 milisecunde, maxim o secunda.

Vom vedea, nu am nevoue de "cotarea" nimanui...

Sa se coteze altii intre ei.

Link spre comentariu

Un zenner de 12V nu ar mai face o limitare de curent tip GCC, decit la o valoare mult prea mare fata de SOA trz.

S-a spus ca un zenner 6V8 ar face o limitare cit sa "scape" la un scurt accidental, accidental fiind maxim 1 sec.

Link spre comentariu

Stii cum e, vorba zboara, scrisul ramane.

Eu am postat deja destule exemple in care am demonstrat ca inteleg fenomenul, poate citi si intelege oricine care pricepe un minim de electronica si limba romana.

Ce vorbe imi pui tu in gura si ce inventezi despre mine e alta poveste. Dar poti continua sa te faci de ras.

Ti-am mai gasit inca un exemplu pe langa celelalte postate cu 2 pagini in urma:

http://www.elforum.info/topic/76513-protectie-amplificator-la-scurtcircuit-pe-iesire/?p=822268

O treaba e clara:

Is sanse sa scape, in orice caz sansele sunt mai mari decat fara nimic in grila! (asa cum erai de parere mai demult)

Poate masori si deschiderea pe sarcina nominala, daca tot esti asa tare in clanta. 

Ai sa vezi ca nu e nevoie de o valoare mare pentru a le deschide in sarcina nominala, ceea ti-a explicat toata lumea pana acum.

Sau mai bine arzi direct modulul, sa nu cumva sa trebuiasca sa recunosti asta. :)

Experimentul e util, nu zic, dar tare ma tem ca va fi facut intr-un stil tipic leco. :)

Cunoscatorii stiu la ce ma refer.

Link spre comentariu

Serbane, nu sint "tare(i) in clanta", fetele de pe trotuare sint tari in clanta.

Ca moderator, mi-as mai cenzura stilul INFECT de exprimare pe care il ai.

Nu vrei mai bine sa faci tu toate testele, pe timpul tau "ala pretios" si pe lucrarile tale in domeniul amplificatoare de audiofrecventa (missing ones?!?!?!!?)?

Scuteste-ma te rog, nu am nicio obligatie fata de tine sa imi impui tu mie ce si cum si nici macar sa iti dai cu parerea.

Da-ti cu parerea cind pui mina pe letcon si faci ceva, sa vedem si noi.

Nu iti convine, fa tu teste cu ale tale si gata.

Nu exista niciun "post vechi" al lui LECO, unde sa scrie ca rezista mai bine  la scurt cu zennere mici, sau cu zennere mari, exista unde am scris ca NU va rezista

Nedeschizind mosurile corect nu vei face decit sa disipi inutil putere pe radiator, dar la unul de 100W la +/- 42Vcc, nu ai cine stie ce disipatie, pe cind la un fet 400 sau fet 800 care ajunge sa fie alimentat la +/- 95Vcc, sitiatia se schimba, evident in rau.

Cind vei ajunge vreodata sa lucrezi ceva mai aprofundat decit un LM3886 sau TDA7294, discutam, pina atunci, evita-ma in discutii si exemple, sintem in ligi diferite, total diferite.

LECO nu a folosit si nu va folosi niciodata tranzistori complementari mos-fet in audio, nici macar cei dedicati audio (sony sau hitachi old school).

PUNCT!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări