Mircea Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Si, testele ce au revelat?Claudiu, ai promis teste, in ciuda discutiilor furtunoase. O sa vedem teste? Fara vorbe si tonuri malitioase din partea orisicui.PS: Daca a fost deja facut public testul, cer scuze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Nu, inca nu am avut timp; am lucrat sa termin un Leco V3, urmeaza al 2-lea. Intre timp ma ocup si de acele teste nu am uitat, dar am fost foarte prins; urgentele au fost prioritare, mercic de intelegere... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Sper doar sa nu vedem un mod barbar sa ardem piesele, fara niste masuratori facute cu cap, gen se deschid mosfetii sau nu, care este Ugs in functionarea pe sarcina nominala si alte chestii cu adevarat interesante despre care in general se discuta, dar unii nu vor sa inteleaga. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Fiind testele facute de mine pe timpul meu, este la aprecierea mea cum le voi face, cui nu ii convine asta este. Am mai spus si repet, alimentare +/- 75Vcc zennere de 12V cit si de 6V8, vazut ce poate in sinusoidal si dreptunghiular (sa vedem exact ce poate lucrarea) si apoi zennere de 6V8 si scurt pe iesire. Rezistente de 0,22 ohm in ambele cazuri. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 @Claudiu: vrei sa zici teste in conditii normale de utilizare si cu accidente normale (care se pot intampla oricui, nu metode de masacrare). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Voi testa cum testez orice amplificator/modul audio ca teste de baza, testul la scurt va fi de aproximativ 500mSec, nu il tin in scurt ca pe modulele mele. Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Abia astept ! Nu am vazut pe nimeni pana acum pe forum care sa-l testeze la sange pe osciloscop si toate cele . Posed si eu un amplif. full cu AV400 alimentat la +/-72Vcc . La mine zenerele acelea sunt de 7,5V , sa vedem daca se merita sa le schimb cu altele de valoare mai mica sau mai mare . Multa bafta cu testele ! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Pai normal ca e la aprecierea ta cum le vei face, iar tu vei fi cotat dupa aprecierea noastra. Povesti se pot scrie multe, la fel si concluzii si analiza, dar ce atata bataie de cap? Tot simplu e sa faci un scurt, niste finali arsi si leco care isi arata coroana. Ce mai conteaza care cat a scris si a explicat, ce atata vorbarie, trecem direct la meserie! Din pacate asta e nivelul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Scurt pe 2: Cu zenner de 6,8V alimentat la +/- 75Vcc, rezi de 0,22 ohmi si 4 perechi de finali, ai zis ca va rezista la un scurt accidental. Pentru mine un scurt accidental inseamna atingerea firelor de iesire circa 500 milisecunde, maxim o secunda. Vom vedea, nu am nevoue de "cotarea" nimanui... Sa se coteze altii intre ei. Link spre comentariu
iop95 Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Cu zenere mici sunt sanse mai mari "sa tina" la scurt decat cu zenere mari, asta cred ca se vede clar din ecuatii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Nu s-a pus problema sa tina la scurt cu zennere mari, ci doar cu 6V8. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Dar daca tine cu 6V8, poti incerca si cu 12V. Masori macar temperatura pe capsule. Ca o comparatie. N-ar trebui sa faci aceleasi teste in ambele cazuri? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Un zenner de 12V nu ar mai face o limitare de curent tip GCC, decit la o valoare mult prea mare fata de SOA trz. S-a spus ca un zenner 6V8 ar face o limitare cit sa "scape" la un scurt accidental, accidental fiind maxim 1 sec. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Stii cum e, vorba zboara, scrisul ramane. Eu am postat deja destule exemple in care am demonstrat ca inteleg fenomenul, poate citi si intelege oricine care pricepe un minim de electronica si limba romana. Ce vorbe imi pui tu in gura si ce inventezi despre mine e alta poveste. Dar poti continua sa te faci de ras. Ti-am mai gasit inca un exemplu pe langa celelalte postate cu 2 pagini in urma: http://www.elforum.info/topic/76513-protectie-amplificator-la-scurtcircuit-pe-iesire/?p=822268 O treaba e clara: Is sanse sa scape, in orice caz sansele sunt mai mari decat fara nimic in grila! (asa cum erai de parere mai demult) Poate masori si deschiderea pe sarcina nominala, daca tot esti asa tare in clanta. Ai sa vezi ca nu e nevoie de o valoare mare pentru a le deschide in sarcina nominala, ceea ti-a explicat toata lumea pana acum. Sau mai bine arzi direct modulul, sa nu cumva sa trebuiasca sa recunosti asta. Experimentul e util, nu zic, dar tare ma tem ca va fi facut intr-un stil tipic leco. Cunoscatorii stiu la ce ma refer. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Serbane, nu sint "tare(i) in clanta", fetele de pe trotuare sint tari in clanta. Ca moderator, mi-as mai cenzura stilul INFECT de exprimare pe care il ai. Nu vrei mai bine sa faci tu toate testele, pe timpul tau "ala pretios" si pe lucrarile tale in domeniul amplificatoare de audiofrecventa (missing ones?!?!?!!?)? Scuteste-ma te rog, nu am nicio obligatie fata de tine sa imi impui tu mie ce si cum si nici macar sa iti dai cu parerea. Da-ti cu parerea cind pui mina pe letcon si faci ceva, sa vedem si noi. Nu iti convine, fa tu teste cu ale tale si gata. Nu exista niciun "post vechi" al lui LECO, unde sa scrie ca rezista mai bine la scurt cu zennere mici, sau cu zennere mari, exista unde am scris ca NU va rezista. Nedeschizind mosurile corect nu vei face decit sa disipi inutil putere pe radiator, dar la unul de 100W la +/- 42Vcc, nu ai cine stie ce disipatie, pe cind la un fet 400 sau fet 800 care ajunge sa fie alimentat la +/- 95Vcc, sitiatia se schimba, evident in rau. Cind vei ajunge vreodata sa lucrezi ceva mai aprofundat decit un LM3886 sau TDA7294, discutam, pina atunci, evita-ma in discutii si exemple, sintem in ligi diferite, total diferite. LECO nu a folosit si nu va folosi niciodata tranzistori complementari mos-fet in audio, nici macar cei dedicati audio (sony sau hitachi old school). PUNCT! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum