Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco, comanda "corecta" si Zenerele GS

Vizitator

Postări Recomandate

Cu excepția ta ( anul asta se împlinesc 20 de ani de când ne cunoaștem ) , eu îi desconsider exact pe toți ,( dar absolut toți :) ) practicienii fără baze teoretice , în special pe " noii " tăi prieteni .De ce ? Vezi cum e condusă România , în mod normal unii gen Piedone sau Vanghelie nu puteau ajunge vreodată primari , dacă erau stabilite in mod cinstit criterii de competența !Dar cum puterea este pe mâna celor proști dar mulți , poporul nu are decât să sufere .Culmea , fenomenul se manifestă și pe Elforum , la o anumită secțiune a forumului .Ca să fie treaba clară , nu mă interesează părerea altora .Scuze de offtopic .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Victor, nu ma deranjeaza ideea sau pe cine si de ce desconsideri tu, este dreptul tau sa ai o parere sau o opinie, exact cum fiecare poate avea.

Insa indiferent de oricine si orice rang are, experienta/teorie cunoaste, mizeriile si abordarea din partea lui Sharky sint JOSNICE.

Si repet din nou, nu m-as da la schimb pe 10 ca el.

Problema in tara asta este ca nu prea se mai stie meserie, tineretul din ziua de astazi, desi au posibilitati inzecit mai bune decit era pe vremea noastra, si aici ma refer la componente (fiabilitate sau usurarea procurarii lor), stau si freaca duda pe banii parintilor (nu ma refer la cineva anune), si au pretentii, fara sa produca nimic, generally speaking.

Meseriile s-au pierdut odata cu iesirea la pensie sau darea afara a adevaratilor meseriasi in mai toate domeniile, acum, nu vedem decit sefi peste sefi, ingineri si inginerasi, care n-au tangente cu practica (marea majoritate din pacate).

Mi-as fi dorit sa fi fost prezent cu mine in acel institut, cind am facut aceste teste de aici: http://www.elforum.info/topic/100138-teste-teste-si-iar-teste-damping-factor-sarcina-reactiva-sarcina-capacitiva/page-2  vezi postarea nr 26, sa fi ascultat parerea acelui inginer de acolo despre gereratia asta noua de "meseriasi, inginerasi" pe care i-a numit in ghilimele viitorul tarii, mai ales cind i-am spus ca eu nu am pregatire specializata in acest domeniu, si ca doar experienta practica m-a adus unde ma aflu acum.

Nu am absolut nimic impotriva teoriei, evident ca este esentiala dar, evident ca eu sint probabil exceptia de la regula...

Treaba este ca singurul lucru care m-a deranjat a fost stilul "inconfundabil de mistocar" abordat de Sharky.

Banuiesc ca stii discutia de pe celalalt forum, pe care a scris-o Dan Nita, ca parere...

Link spre comentariu

Claudiu, daca te opreai la #148 erai eroul zilei. Continuand, cum ai continuat (cu lozinci proletare) ai pierdut acea pozitie.Reality check, buddy: daca nu existau aia 10 ingineri, tu azi INCA faceai muzica cu bete in trunchiuri de copaci.Intelege ca nu exista una fara alta. Exagerezi asumandu-ti un rol mult prea important pentru ce faci. Lumea poate trai foarte bine fara amplificatoarele tale. Ca de altfel si sushi-ul de tocmai l-am mancat. E o realitate ca pot trai numai cu tocana de cartofi, daca intelegi analogia.Nu toti au proiecte publicabile (din multiple motive) sau de interes general. Sau nu vor sa publice. Asta e o explicatie pe care va trebui sa o accepti. Nu e masura capabilitatii unuia sau altuia.Punct.

Link spre comentariu

Aici pe forum a existat UN SINGUR coleg, cu adevarat briliant in teorie si practica in egala masura. Cred ca stiti despre cine vorbesc...

Chiar si in situatia aia, omul si-a asumat toate barfele si toate betele. Acum e departe.

A fost fix combinatia teorie/practica/initiativa de afaceri/renuntare la "discutii de bodega", care i-a atras succesul.

Link spre comentariu

Scuze ca intervin si eu deoarece sunt prea la inceput cu electronica  ca sa-i invat pe altii despre amplificatoare si alte cele dar sunt  convins ca in acest domeniu frumos si interesant care este electronica daca nu imbini armonios teoria cu practica nu faci mare branza.Dar suntem atatia pasionati de electronica pe acest forum fara pregatire in respectivul domeniu si atunci nu cred ca isi au rostul aceste jigniri legate de unii si de altii ca sunt buni  la teorie dar afoni la practica sau  invers.Nu de alta dar am auzit ca exista atatia asemenea studenti la facultatile de electronica... 

Link spre comentariu

Inteles gresit tu ai, thunderer...

Totul a plecat de la Adam si Eva, nu de la ingineri.

Si tot ca o analogie, daca stam pina la urma sa o judecam la rece, treaba este cam 50-50% teorie/practica, doar ca eu sint exceptia de la regula 10% teorie (de baza) 90% practica (si ambitie), iar altii sint exact opusul, 90% teorie si 10% practica, nu ma refer la cineva anume, ci generalizat ca mare majoritate.

Si daca ar fi sa generalizez, pun 2 persoane in taler, Leco si Sharky, realizari versus teorie versus practica?!?

In cazul de fata, Serban, garantat 10000% NU are un proiect finalizat cap coada de amplificator de mare putere (minim 2x500W rms), stiu o sa zica ca nu e pasiunea lui de baza, ca are alte treburi si prioritati, ca banul il face din alt domeniu, ca x ca y.

Nici la mine amplificatoarele nu sint sursa principala de venit, am alt job de baza, si citeva meserii pe care le pot face cu ochii inchisi, pentru a-mi cistiga traiul, electronica este UN HOBBY.

Nu eu sint cel mai principal pion in amplificatoare PRO de mare putere in .ro, sau sint?!? :ops

Iar oamenii apreciaza inca bine, realizarile mele, dar nu aici, aici sint "alt gen de oameni", ia vezi tu cam ce spun unii oameni pe un forum respectabil, unde oamenii aia nu prea se iau la misto ca la noi:

http://forum.speakerplans.com/leco-amplifier-version-3_topic93906.html

Si nu am nevoie sa fiu "hero of the day".

Link spre comentariu

Nu , nu ești principalul pion în amplificatoarele PRO .Fii mai modest ... eu îi cunosc personal pe majoritatea celor care s-au ocupat - se ocupa cu producția de amplificatoare PRO din România .Mai ai destule până vei începe , crede-mă că știu cu ce se mănâncă !De la un hobby spectaculos până la un business serios în domeniul producției audio PRO mai trebuie și altceva decât entuziasm !

Link spre comentariu

Victor, nu am dorit sa fac un business din electronica, dar este si normal sa si cistig ceva de pe urma acesteia. Tii minte cind ne-am intilnit noi 3 si vroiam sa punem pe picioare niste chestii? Daca al treilea dintre noi era mult mai serios, poate eram si noi acum, departe... Stii bine la ce ma refer.Poate totusi inchide cineva acest topic...

Link spre comentariu

Claudiu te agiti degeaba. Ceea ce conteaza este pretul si carcasa, restul fac chinezii...Ai rabdare sa aduca prietenul tau care tace si face un container de amplificatoare chinezesti dupa care mai vorbim daca mai poti sa scoti macar 2 cuvinte... Parca vad deja ca vrei nu vrei ajungi sa-i faci servisarea ca un negrisor pe plantatie.... Astia sunt rechinii care te inghit, nu amaratul de Sharky care este un delfinas iinofensiv de apa dulce :) 

Link spre comentariu

Generația actuală de consumatori de muzică nu da banii decât pe un telefon bengos si atât , are muzică fix cat dorește .Cine aduce un container de " scule audiofile " le va vinde-n pagubă , orice nume ar avea pe etichetă . Abia aștept să-și ia țeapă :) , ca sa vadă toată lumea cum e cu capitalismul fără scrupule !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări