Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema CP375

cristybadea

Postări Recomandate

Ce-am spus eu aici:

Avand in vedere calitatea foarte proasta a STR S5707 din comert va recomand aceasta varianta de sursa

Posted Imagesursa7t.jpg

si ati scapat de toate problemele!

Defectiunea a fost provocata de devalorizarea rezistentei de 0.56ohm,din pin 2 al str-ului.Practic aceasta si-a marit valuarea,iar str sesiza astfel sarcina mare,iar sursa nu putea demara.La incercarile cu becul aceasta s-a interrupt si de aici explozia str-ului

Verificati si rezistenta de start,R803,68Kohm.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristybadea

5

• adydep

5

• dan cod

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

se poate monta si un ups001 fara probleme

din lipsa de alte surse succes

eu am montat un strs5707 din sursa sigura si a functionat doar 1 an am gasit tranzistoru din strs in scurt am masurat tot in primar si totul ok deci originalele tineau ani de zile se defectau dupa 12 ani si strs-ul era ok mai erau altele care mai pocneau 

si am montat ups001 si merge perfect asta ramine de vazut cit va rezista pina acum are 10 luni si este ok

Link spre comentariu

Continuare la #16:verificati toate componentele care ar fi putut fi avariate de aparitia tensiunii de 300V la pinul 2 STR in urma intreruperii R804=0,56Ohm.(plecand de la premisa ca STRS5707 montat pe cablaj este de calitate).      O verificare rapida a STRS5707:9-2      1                    560mV8-2      1                    1050mV5-2      1975mV        1835mV9-7      1                    17-2      1                    1550mV6-2     1470mV          1250mV4-2     1                      530mV3-2      530mV            13-1     530mV             11-2     1                      1 * cu multimetrul pe pozitia- dioda-,pentru cele doua situatii posibile ale testerelor(1= infinit)*

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări