FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Ok,am inteles...dar aveti vreun cablu ide..ca sa incercati si cu un alt cablu ??? Va rog sa-mi dati si mie marca si modelul placi de baza a dvs din pc-u...ca sa verific eu ceva cu placa video... Multumesc ! Editat Octombrie 18, 2015 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
mihai2 Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Ok,am inteles...dar aveti vreun cablu ide..ca sa incercati si cu un alt cablu ??? Va rog sa-mi dati si mie marca si modelul placi de baza a dvs din pc-u...ca sa verific eu ceva cu placa video... Multumesc ! Placa este gigabyte ga-965p-s3,ram-ii ddr2 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Placa este gigabyte ga-965p-s3,ram-ii ddr2 Da asa este,cum am zis eu....ca placa de baza a dvs suporta doar placile video care sunt ddr2 si nu ddr3.... Iar memorile ram sunt tot pe ddr2...tot asa cum am zis eu. Acum am rugamintea la dvs...sa-mi dati modelul placi video care functioneaza fara probleme la pc-ul dvs . Multumesc ! Link spre comentariu
mihai2 Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Da asa este,cum am zis eu....ca placa de baza a dvs suporta doar placile video care sunt ddr2 si nu ddr3.... Iar memorile ram sunt tot pe ddr2...tot asa cum am zis eu. Acum am rugamintea la dvs...sa-mi dati modelul placi video care functioneaza fara probleme la pc-ul dvs . Multumesc ! Placa video care merge este asus eax1300pro/td/256m/a Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Da asa este,cum am zis eu....ca placa de baza a dvs suporta doar placile video care sunt ddr2 si nu ddr3.... Iar memorile ram sunt tot pe ddr2...tot asa cum am zis eu. Acum am rugamintea la dvs...sa-mi dati modelul placi video care functioneaza fara probleme la pc-ul dvs . Multumesc ! Asa ceva nu mai exista de pe vremea chipseturilor SiS cu AGP 4x. Placa video are alimentare suplimentara? Daca da, scoateti alimentarea placii si incercati sa intrati asa in Windows (ar trebui sa apara un mesaj de eroare cum ca performantele placii au fost reduse bla bla). Vedeti daca functioneaza al doilea hard si unitatea optica. Alternativ: ascultati cu atentie marita ce se intampla cu hardurile la bootare (de obicei cand sursa nu face fata unul sau ambele harduri se vor opri complet). E posibil ca hardul pe IDE (care e probabil ceva mai mare consumator) sa fie sensibil la caderea de tensiune si sa se opreasca, dar sa genereze vreun conflict cu unitatea optica si de asta sistemul de operare sa nu vada nimic pe cablul IDE. Nu vad scris nimic de sursa actuala (producator, puterea marcata pe ea, varsta ei) si nici de restul sistemului. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Placa video care merge este asus eax1300pro/td/256m/a Radeon X1300PRO EAX1300PRO/TD/256M 256MB 128-Bit DDR2 . GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB 256-bit DDR3. Deci acum va-ti lamurit de ce nu va merge,nu....? Dar totusi cu un alt cablu ide..puteti incerca....ca sa nu am eu dubi ca nu ati incercat.... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Domnule Iordache va garantez ca ipoteza dumneavoastra e falsa. Problema e de la alimentare, nu de la cablul IDE (ca atunci n-ar fi functionat nici cu placa veche) si de la tipul de memorie video nici atat. Nici pe vremea AGP-ului nu apareau probleme din cauza asta, pe vremea aia mai apareau conflicte cand chipsetul placii de baza nu stia sa "lucreze" corect cu procesorul video, dupa ce s-a trecut la PCI-Ex au disparut problemele. Editat Octombrie 18, 2015 de bmwh548 Link spre comentariu
mihai2 Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Radeon X1300PRO EAX1300PRO/TD/256M 256MB 128-Bit DDR2 . GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB 256-bit DDR3. Deci acum va-ti lamurit de ce nu va merge,nu....? Dar totusi cu un alt cablu ide..puteti incerca....ca sa nu am eu dubi ca nu ati incercat.... Am facut o greseala,placa video pe care vreau s-o pun si face probleme este asus en8800gt/g/htdp/512m/a,nu stiu daca e acelasi lucru cu gigabyte8800. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Am facut o greseala,placa video pe care vreau s-o pun si face probleme este asus en8800gt/g/htdp/512m/a,nu stiu daca e acelasi lucru cu gigabyte8800. ASUS GeForce 8800 GT EN8800GT/G/HTDP/512M 512MB 256-Bit GDDR3 PCI Express . Da este acelasi lucru...nu-i nici o diferenta....intre GIGABYTE GeForce 8800GT si ASUS GeForce 8800 GT EN8800GT/G/HTDP . Asa ceva nu mai exista de pe vremea chipseturilor SiS cu AGP 4x. Placa video are alimentare suplimentara? Daca da, scoateti alimentarea placii si incercati sa intrati asa in Windows (ar trebui sa apara un mesaj de eroare cum ca performantele placii au fost reduse bla bla). Vedeti daca functioneaza al doilea hard si unitatea optica. Alternativ: ascultati cu atentie marita ce se intampla cu hardurile la bootare (de obicei cand sursa nu face fata unul sau ambele harduri se vor opri complet). E posibil ca hardul pe IDE (care e probabil ceva mai mare consumator) sa fie sensibil la caderea de tensiune si sa se opreasca, dar sa genereze vreun conflict cu unitatea optica si de asta sistemul de operare sa nu vada nimic pe cablul IDE. Nu vad scris nimic de sursa actuala (producator, puterea marcata pe ea, varsta ei) si nici de restul sistemului. Totusi am rugamintea la dvs de a face si ce va spus domnul bmwh548 . Dar eu unul cred ca asta e problema placa de baza a dvs nu prea e compatibila cu placile video pe ddr3. Iar cu astam,eu am cam terminat.....pentru ca am cam termintat cu informatiile... Editat Octombrie 18, 2015 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
mihai2 Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 ASUS GeForce 8800 GT EN8800GT/G/HTDP/512M 512MB 256-Bit GDDR3 PCI Express . Da este acelasi lucru...nu-i nici o diferenta....intre GIGABYTE GeForce 8800GT si ASUS GeForce 8800 GT EN8800GT/G/HTDP . Totusi am rugamintea la dvs de a face si ce va spus domnul bmwh548 . Dar eu unul cred ca asta e problema placa de baza a dvs nu prea e compatibila cu placile video pe ddr3. Iar cu astam,eu am cam terminat.....pentru ca am cam termintat cu informatiile... Acum 5 minute am pus placa video cu probleme si functioneaza!!!Deocamdata nu am nici o explicatie;e adevarat ca am schimbat si hdd-ul al doilea;maine o sa-l pun iar pe cel vechi sa vedem ce se mai intampla.Va multumesc foarte mult pentru sfaturi si rabdare.Cu stima,Mihai Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Pai daca ziceti ca cu acest hdd-u functioneaza fara problema...si cu hdd-ul vechi nu funtioneaza...atunci inseamna ca acel hdd-u e defect... Dar oricum e bine ca pana la urma ati rezolvat problema... Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 (editat) sa o luam cu incetul: nu are nici in clin nici in maneca treaba memoria VRAM al placii video cu memoria RAM al placii de baza si sa nu mai zic ca implica vreo treaba cu dispunerea hdd-urilor sau unitatilor de citire/scriere. de ce: placa video comunica cu NB,separat, cu treaba ei RAM -ii (al placii de baza)comunica cu NB,separat,cu treaba lor. hdd-urile si unitatile de citire comunica cu SB,separat,fiecare cu treaba lor. daca punem pe aceeasi fisa IDE un hdd si o unitate de citire,separarea se face prin comutarea jump-urilor :master si slave. toate sloturile PCI,IDE USB,SATA comunica cu SB,acesta cu NB. doar sloturile PCI-ex sau AGP comunica direct cu NB. eu am pe unitate placa video ASUS hd 7790 1Gb ram DDR5 si placa de baza 4Gb DDR3. asta ar presupune sa am si pe placa de baza DDR5 dar din cate stiu abia a aparut DDR4 ca placa RAM . placile de baza generatie mai noua nu au decat SB, NB se afla in procesor. Editat Octombrie 19, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Florin Iordache, sustin si eu ideea colegilor care spun ca ipoteza ta este falsa si pot proba, pana anul trecut placa de baza era un biostar destul de slab cu DDR2 la RAM, de sarbatori am facut upgrade iar acum placa de baza are memorii DDR3, la ambele placi de baza am avut ( si inca folosesc ) o placa video DDR3, nici o clipa nu s-a pus problema sa-mi fac griji la placa de baza veche ca nu suporta placa video pentru ca este cu DDR3, important este slotul si eventual alimentare suplimentara ( daca are asa ceva ). Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 initiatorul topicului sigur are probleme cu mufele de alimentare ,s-au largit acei conectori din interior.prin manipularea placilor video a ghiontit unul din conectori. daca sursa nu ar tine placa video,in stres pc-ul s-ar restarta. stresul este pe bara de 12v,aceasta alimentand si procesorul. o alta cauza ar fi insasi fisa IDE,dupa cum se stie,aceasta cedeaza din cauza indoirii,se intrerup trasee. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Pai prima si prima data i-am zis si eu i-am zis ca sa verifice cablurile de la alimentare si cu cablurile ide...dar nu stiu daca le-a si verificat....sau doar le-a schimbat asa...intre ele si a luat-o sa functioneze bine.... Daca era la mine pc-u.....eu il faceam in 5 min....pc-ul pentru ca eu il verificam imediat.....adica ii verificam cablurile....ii verficam hdd-urile,dvd-rw-ul etc.... Florin Iordache, sustin si eu ideea colegilor care spun ca ipoteza ta este falsa si pot proba, pana anul trecut placa de baza era un biostar destul de slab cu DDR2 la RAM, de sarbatori am facut upgrade iar acum placa de baza are memorii DDR3, la ambele placi de baza am avut ( si inca folosesc ) o placa video DDR3, nici o clipa nu s-a pus problema sa-mi fac griji la placa de baza veche ca nu suporta placa video pentru ca este cu DDR3, important este slotul si eventual alimentare suplimentara ( daca are asa ceva ). Va salut cu respect ! Eu am avut o situatie....cu o placa video ddr3....care am pus-o pe o placa de baza...asus sau asrock mai veche...dar nu ii mai tau minte...modelul..la care nu imi dadea semnal la monitor...iar cu o placa video ddr2 mergea fara nici o problema...asta am patit-o eu...deci nu e nevoie ca sa-mi spuna cineva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum