Vizitator Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Am nevoie de un amplificator folosit pe post de driver pentru un proiect cu tuburi SE clasa A2 si m-am oprit la o schema interesanta si foarte simpla facuta de un japonez, Kuroda, prin anii 80, a mai fost discutata si pe alte forumuri si se pare ca este apreciata. Am incercat varianta originala cu alimentare de +/- 35v si spre suprinderea mea nu a trebuit sa fac nici o modificare, functioneaza ireprosabil si pe o sarcina rezistiva am scos 58w exact cu distorsiunile date de autor insa cum eu nu am nevoie de atita putere am redus tensiunile de alimentare la +/-28v si in acest caz au rezultat 27w insa distorsiunile sint sub 0,01%, practic atita poate masuara distorsiometrul meu si probabil THD este chiar mai mic Varianta originala foloseste un IC TL071 insa eu am utilizat un LF351 fiindca mi se pare mai performant si iata o schema simulata de cineva in care este inlocuit IC cu un preamplificator cu tranzistori Aceasta este schema : Link spre comentariu
George Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Nu se vad bine cele doua scheme atasate. Sunt foarte mici. Ar trebui puse din nou pe forum, dar bineinteles la o rezolutie mai mare. Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Cred ca acestea sunt schemele atasate de dl. Marius. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Cred ca acestea sunt schemele atasate de dl. Marius. Multumesc Cosmin ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Si asta e schema sursei si a modulului de protectie Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 (editat) Este bun acest amplificator dar cerintele pentru proiectul initial pentru care am construit acest amplificator sau modificat in sensul ca as avea nevoie de un amplificator de aproximativ 10w dar sa lucreze pe o sarcina de 2 ohm, poate cineva sa ma ajute cu vreo sugestie ? Editat Octombrie 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum