Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Kuroda

Vizitator

Postări Recomandate

Am nevoie de un amplificator folosit pe post de driver pentru un proiect  cu tuburi SE clasa A2 si m-am oprit la o schema interesanta si foarte simpla facuta de un japonez, Kuroda, prin anii 80, a mai fost discutata si pe alte forumuri si se pare ca este apreciata. Am incercat varianta originala cu alimentare de +/- 35v si spre suprinderea mea nu a trebuit sa fac nici o modificare, functioneaza ireprosabil si pe o sarcina rezistiva am scos 58w exact cu distorsiunile date de autor insa cum eu nu am nevoie de atita putere  am redus tensiunile de alimentare la +/-28v si in acest caz au rezultat 27w insa distorsiunile sint sub 0,01%, practic atita poate masuara distorsiometrul meu si probabil THD este chiar mai mic

Varianta originala foloseste un IC TL071 insa eu am utilizat un LF351 fiindca mi se pare mai performant si iata o schema simulata de cineva  in care este inlocuit IC cu un preamplificator cu tranzistoriPosted Image

Aceasta este schema Posted Image:

post-220265-0-96346000-1445091533_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este bun acest amplificator dar cerintele pentru proiectul initial pentru care am construit acest amplificator sau modificat in sensul ca as avea nevoie de un amplificator de aproximativ 10w dar sa lucreze pe o sarcina de 2 ohm, poate cineva sa ma ajute cu vreo sugestie ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări