Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator incarcare acumulatori

Vizitator Bugaian Alex Vitalie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lrai

11

• UDAR

6

• gica70

3

• Emil 1986

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

120DC la 8 Amps trebuie transformat la 15 DC și încărcat cu el un banc de baterii/condensatori de 12V.

Bateriile au un rol de tampon.

Pînă la urmă un convertor buck m-ar ajuta?

Vitalie.

Link spre comentariu

Domnul UDAR, va prezint public scuze  :inger  In cazul de fata trebuie sa-mi declin competentele. Pur si simplu nu ma pricep la generatoare cu camp magnetic oscilant si bobine tesla. Va rog sa continuati dumneavoastra.

Link spre comentariu

Salut,

nu are nimic cu cîmpuri magnetice oscilante. Sursa AC este transformată în DC și întrebarea sau partea unde am nevoie de ajutor este la:

120DC la 8 Amps trebuie transformat la 15 DC și încărcat cu el un banc de baterii/condensatori de 12V.

Mersi.

Link spre comentariu

Domnul UDAR, va prezint public scuze  :inger  In cazul de fata trebuie sa-mi declin competentele. Pur si simplu nu ma pricep la generatoare cu camp magnetic oscilant si bobine tesla. Va rog sa continuati dumneavoastra.

Lăsând ironia la o parte - care , fină fiind nu mă supără - sunt dispus să continui strict pe subiectul buck convertor - indiferent că face cu el înărcător de mașinuță de golf sau OZN.

Din păcate plec mâine o săptămână din țară și , chiar dacă voi mai intra pe forum , nu o să pot să lucrez la a da soluții . Când revin voi vedea în ce fază e proiectul...

Și acu,  on-topic ( cred ) . Convertorul buck nu izolează sursa de sarcină . Dacă acest lucru nu este acceptabil trebuie căutat altceva .

Dacă nu deranjează trebuie date specificații clare și concrete ( chiar dacă pe-alocuri s-a spus câte ceva ) : tensiune și curent la ieșire , tensiune de intrare , ce mărime se controlează la ieșire ( tensiunea , curentul, trebuie îndeplinit vreun algoritm de încărcare , etc ) . Mai trebuie specificate eventuale cerințe suplimentare - dacă sunt : frecvență, gabarit , temperatură maximă a componentelor , etc.

Link spre comentariu

Salut,

nu e graba mare la mine, m-am mutat de curînd și am toate lucrurile peste tot. Acum planific activitatea din timp să știu ce am de făcut/cumpărat.

O să fac din nou ceva măsurători pe sfîrșitul săptămînii și revin.

Mersi.

Link spre comentariu

Salut,

nu înțeleg ce înseamnă "Convertorul buck nu izolează sursa de sarcină" și ce consecințe are.

Mă poate lămuri cineva?

Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări