Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

finlux 32flyr160d

paun nelu

Postări Recomandate

pcb mb81-1a 260912 

23102465

display ves315wndb-01 [23112256]

rog daca are cineva un firmware pt acest model

multumesc anticipat

daca ledul frontal inca mai licare va trebuie pentru usb,daca nu licare atunci trebuiesc rescrise memoriile spi u10 u12,bineinteles salvat continutul inainte de toate

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Chiar nimc nimic?Astea parca sunt cu MXL601 in tuner.Am avut cateva,prindeau doar cateva programe pe analog.Semnal foarte-foarte slab.Ca si cum nu ar avea RAA.Cu semnal bun pe cablu,cele care le-am intalnit pana acum prindeau 4-5 programe din 40 si ceva disponibile,digital nimic,probabil semnal prea slabVerificat tot pe partea de intrare,nu am gasit nimic defect sau vreo problema.In cele din urma am schimbat integratul de pe alta placa si a functionat corect.Din pacate nu am gasit de comandat acest integrat pe undeva,figura la un magazin dar la comanda mi-au comunicat ca nu-l au de fapt si nici la furnizori nu este.Apropo,daca stie cineva vreo sursa,in tara,ca mai am unul ce sta in asteptare din aceasta cauza.

Link spre comentariu

vede-ti tensiunea de 3v2 sa fie ok cand dati scanare ,ps au,,tuner ,, ce cade foarte usor ,cred ca este ireparabil avand in vedere ca este ,,intins,, pe placa

daca nu aveti rezistenta intre masa si pinul central rf atunci e dus tunerul ,mai precis o bobina interna cu 4 pini,ce personal nu am reusit sa o recuperez de pe o placa ok,sa facut bucatele,dar nu prea am experienta in smd si nici rabdare ,

Link spre comentariu

vede-ti tensiunea de 3v2 sa fie ok cand dati scanare ,ps au,,tuner ,, ce cade foarte usor ,cred ca este ireparabil avand in vedere ca este ,,intins,, pe placa

daca nu aveti rezistenta intre masa si pinul central rf atunci e dus tunerul ,mai precis o bobina interna cu 4 pini,ce personal nu am reusit sa o recuperez de pe o placa ok,sa facut bucatele,dar nu prea am experienta in smd si nici rabdare ,

rabdarea este prima pe lista  :rade:

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, este soft alterat, c-am greu de gasit pentru acest sasiu 17MB81-1A, mai ales ca trebuie sa se pupe si cu display-ul

(ves315wndb-01).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

nu am pic de rezistenta si 3.2v e ok/alta placa!

as incerca un soft dar nu am gasit nimic!

mersi mult!

m-am referit, ca atunci cand efectuati scanarea automata sa vede-ti ce se intampla cu aceasta tensiune,daca este fixa este ok,si ,,rezistenta,,  trebuie masurata din pinul central al mufei rf(banana tv mama) si masa ,daca nu este prezenta continuitatea intre pinul central si masa ,atunci bobina interna este intrerupta,de 2 ori am intalnit acest fenomen,cat despre soft ,nu am intalnit mb82 lacare sa faca figuri tunerul de la soft ,si am facut cel putin 6 updateuri la tv cu mb82 philips polaroid telefunken hitachi,

daca ajungeti la verdictul placa de baza defecta ,atentie la ce comandati,sant construite pentru diferite tipuri de display ,cumparati doar de la cine are pentru acelasi tip de display pentru a evita 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Masurarea pe pinul central fata de masa nu stiu cat de relevanta e.Posibil depinde de schema.Acum am downloadat una pe telefon.Chiar pe pinul central e o dioda dubla in configuratie antiserie,un condesator de 47p si o bobina prin care vine alimentarea pentru antena activa.Bobina respectiva posibil sa nu fie montata din fabrica,dioda antiserie nu prea poate introduce o valoare mica intre pinul central si masa.La fel si cuplajul prin condesator.Repet,pot exista si alte cazuri,insa conform schemei ce tocmai am vizionat-o,nu prea ai ceva continuitate.(nu-mi amintesc pe alte scheme cum e situatia exact)Oricum la primul intalnit cu probleme am verificat piesa cu piesa de la mufa pana la integrat,nimic susceptibil.Apoi dupa inlocuirea integratului m-am lamurit ca acesta era defect.

Link spre comentariu

nu va contrazic,eu spun din experienta,am avut placa ok mb82 care avea continuitate fata de masa si cea defecta nu avea ,asa ca am desfacut tabla de la tuner si am gasit o mica bobina plata cu 4 pini,pe placa ok aceasta bobina avea 2 infasurari ,masurand bobina de pe placa defecta am gasit una din infasurari intrerupta,a vrut sa scot bobina ok si sa o pun pe placa defecta,dar aceasta pur si simplu s-a sfaramat,placa cu tuner ok folosea al tip de display si nu am putut so adaptez

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

TFK te40282b34c2h pcb 17mb97

23299983

display ves395undc-2-n01 23225905

va rog foarte frumos daca ma poate ajuta cineva cu firmware ptr acest model de tv

va multumesc anticipat!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări