Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Beko E1 - lipsa imagine

catalin004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

16

• cornel1962

4

• cristronic

3

• dan cod

3

am schimbat integratul si face la fel....daca ma joc cu screenul apar niste pureci albastrii usor.....am schimbat si BV, insa nu a fost defect

Eu zic sa verifici cu atentie,modulul final video de peTK,daca nu ma insel,este un rezistor care se intrerupe.

Link spre comentariu

iesire RGB 0,5V pe fiecare, tensiuni TK 175V fiecare, pe bara de 200V am 198...., 12V existenti...filament ok...ma gandesc la procesor

0,5V tensiune pe iesirile RGB mi se pare mult prea putin dar mai depinde si de multimetrul folosit.

O sugestie/intrebare: din modului final video exista o tensiune ce intoarce spre matricea RGB (acum este integrata in multifunctional) si care este folosita la calibrarea si reglarea nivelului de negru/stingere la tub. Aceasta tensiune este proportionala cu curentul de fascicul iar intrebarea este daca ai verificat circuitul care o formeaza ca daca este defect ar putea sa tina tubul blocat.

Link spre comentariu

da, asta am facut initial, rezistenta de 100ohmi si dioda de pe BK....am 2,4V pe aceast pin....intr-addevar multimetrul nu este super dar nu mi-a facut probleme pana acum....am 2 identice....ramane sa masor pe g1 rezistenta

revin

Link spre comentariu

totusi bv poate fi suspect,daca se aud vibratii(gen zgomot al unui transformator ,pistol de lipit romanesc) in bobina de deflexie atunci bv pare ok, personal pun g1 la masa  la chassiele beko ,bine inteles ca poate fi si alta buba avand in vedere ca a descarcat in bobina de deflexie,e posibil sa fi descarcat chiar in cea de bv

Link spre comentariu

se aude acel zornait (sincer si eu iau in considerare daca este bv bun, atunci se aud cei 50Hz in bobina, un zornait usor), chiar am schimbat si finalul, oricum era bun caci l-am pus in cel de pe care l-am luat....o sa incerc si cu G1 la masa.....bobina nu cred ca este dusa

Link spre comentariu

bobina bv nu se duce in mod normal,dar la dv fiind descarcari este posibil,daca este masurata impedanta ei cca 9-20  ohmi  cred ca e ok,schimbati si dioda din bv ,dar daca se aud vibratii cred ca bv e ok,intrarile rgb pe tk sant aproximativ identice ca tensiuni,? undeva 0,8v-3v in functie de tv,daca nu ma insel la acest chassis sant 3 diode puse pe fiecare iesire r g b si 3 rezistente 100 ohmi, pe placa langa procesor ,verificati aceste diode sa nu fie in scurt sau rezistentele intrerupte,schimbati condesatorul de pe g2

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

am schimbat condul de pe g2, verificat rezistenta insa nu cred ca defectul este din TK....daca ating cu degetele prin zona de intrare FI a procesorului incepe sa apara imaginea....nu pot sa spun concret pe ce pini....am atins din gresala placa si mi-au aparut purecii....am verificat si de fisuri dar nu este o fisura....rog un alt dump, poate al meu nu a fost bun

Link spre comentariu

am schimbat condul de pe g2, verificat rezistenta insa nu cred ca defectul este din TK....daca ating cu degetele prin zona de intrare FI a procesorului incepe sa apara imaginea....nu pot sa spun concret pe ce pini....am atins din gresala placa si mi-au aparut purecii....am verificat si de fisuri dar nu este o fisura....rog un alt dump, poate al meu nu a fost bun

daca purecii au fost alb negru si nu cu o tenta de culoare atunci ies din discutie intrarile si iesirele rgb

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări