Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator mic

Vizitator Toma Andrei

Postări Recomandate

scoate 2-3 W la 5V.

Asta cu 3W din 5V sa o crezi tu :)Exista o zicala "copilul cu moase multe, moare cu buricul netaiat"... Topicul este deja la pagina 3, si autorul cel mai probabil nu stie inca nici macar ce alimentare va folosi, unde mai pui si ce amplificator... Atat de multe pareri, unele destul de putin avizate, altele bine documentate, altele total pe langa. Ratza a dat de la bun inceput solutia optima, TDA2822, si asa cum am zis, o sustin si eu, e destul de flexibil la alimentare si foarte simplu de realizat, unde mai pui ca-i si foarte ieftin.
Link spre comentariu
Vizitator Toma Andrei

Da , muzica v-a fi pusa de pe telefon . 

TDA 2030 e cam așa:

Posted Image

Eu aș recomanda totuși un TDA2003.- Tot PENTAWATT cu piese puține... așa ar fi mai economic. La echipamente de buzunar nu prea putem avea pretenții HI-FI... 2030 era bun pt. cass. auto...

E o schema buna ... Partea de alimentare nu am gandit-o bine inca ... dar ce ziceti de doua baterii de acelea patrate de 9V ? Primadata ma gandeam la ceva baterii , care pot fi reincarcate fara a fi scoase din "cutie" . 

Daca aveti ceva sugestii la partea de alimentare , va rog sa imi spuneti .

O sa fie mono.

Un coleg avea ceva asemanator http://www.bizoo.ro/firma/shopu/vanzare/10681149/img/boxa-audio-portabila-cu-microfon#1 (defecta) si ma gandeam ca pot face rost de alimentare de acolo . 

Link spre comentariu

Ai ramas fixat pe Tda2030 si numai asa o ti . Dupa cum ti-au spus si colegii cea mai buna varianta ar fi Tda2822M sau TEA2025B . Despre TEA2025B spun ei in datasheet ca la o alimentare de 9Vcc ai avea 2 x 2,3W . Desigur poti pune cele 2 canale in bridge si o sa obtii (probabil) o putere mai maricica .

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu
Vizitator Toma Andrei

nu este buna alegerea asta cu tda2030 pentru ca necesita tensiune mare de alimentare in plus si consumul va fi pe masura,cea mai plauzibila schema cum au spus si uni colegi la postarile anterioare.adica cu TDA2822M.http://english.electronica-pt.com/audio-ics?ref=tda2822m

ai si varianta stereo si varianta mono.

Am sa incerc varianta aceasta , si am sa revin sa va arat ce a iesit . Multumesc pentru schema .

Link spre comentariu

Avand in vedere ca nu este o aplicatie pretentioasa eu as merge pe ceva cu randament mare, mai ales ca se alim din baterii/ acumulatori. Daca se folosesc acumulatori trebuie sa avem in vedere si un circuit de management al acestora astfel incat sa nu ii descarcam mai mult de cat trebuie. Eu as folosi amplificatorul in clasa D alimentat dintr-un powerbank ieftin(20lei) cu o celula 18650. Acesta are avantajul ca include atat partea de incarcare, bms si step-up avand la iesire tensiune stabilizata de 5v.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

... un semn de întrebare mare şi gri costă 5 lei? :)ontopic: 2822m rulează!io am modificat bătrânele mele difuri de pc cu 2822m să le alimentez dintr-un port usb nefolosit, şi funcţionează foarte frumos, iar eu am nişte cerinţe mai "speciale" în ce priveşte căştile.singura problemă: atenţie la calitatea mufelor folosite, altfel o să înjuri din tot sufletul! :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări