mcxc Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 @ codrut nu cred ca va functiona doar cu doi. Pe care ii alegi? Are condensatorii de filtraj pe alta placa ar fi bine sa inseriati un bec intr-e condensatori si IGBT-uri. La mine erau montate 4 fire in paralel. Link spre comentariu
omniprezent Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Aparatul este in punte completa, trebuie montati toti patru tranzistorii. Ca sa nu mai fi schimbat uc-ul, tot felul de condensatori si alte piese dinaintea trafului de comanda era bine sa vezi semnalul cu un osciloscop sa ai semnalul corect, nu am intilnit sa traca scurtul dincolo de traful driver. Ventilatorul este deja destul de puternic, mai mare de atit nu cred sa mai faca ceva in plus. Link spre comentariu
pinky Postat Octombrie 31, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Din principiu schimb electroliticii. Toti au costat vreo 2 lei. Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Imi cer scuze ca nu am revenit cu noutati. Am schimbat toti electroliticii, cei 4 tranzistori din punte, toate diodele; rezistentele diodele si condensatorii din modulele de comanda de dupa trafo driver ( erau arse vreo 2 rezistente ), tot ce am zis ca schimb. Nu mi-am facut curaj sa-l bag in priza Apropo de vazut pe osciloscop, nici pentru asta nu mi-am facut curaj. Cum sa procedez? Bag aparatul in priza si vad pe fiecare tranzistor semnalul ? Sonda unde o pun, pe grila tranzistorilor din punte sau in alta parte? Am nevoie de izolare galvanica a osciloscopului sau masa sondei o pun la masa aparatului ? Multumesc. Link spre comentariu
mcxc Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Eu am procedat asa, Pe placa in apropierea tranzistorilor de putere este un strap prin care se alimenteaza cu 300V sursa auxiliara, am desfacut cositorul de acolo si am alimentat sursa auxiliara dintr-un redresor separat ( o punte de 4A, condensator 100micro, siguranta si un rezistor 4,7ohmi/5W pentru incarcarea lenta a condensatorului). Trebuie procedat cu grija pentru a nu gresi polaritatea. Am ridicat oscilograme intre grila si sursa ( semnalul cu care este atacat din trafo driver) de regula masa la sursa si sonda la grila. Este nevoie de separare galvanica de regula masa osciloscopului este legata la carcasa si prin firul de protectie se leaga la pamint !! (unii desfac aceasta legatura INSA ACUM CARCASA OSCILOSCOPULUI POATE FII PERICULOASA !!!!) Chiar daca am alimentat separat exista un fir comun! Daca aveti un osciloscop cu doua canale aveti grija ca au de regula masa comuna si trebuie aleasa cu grija perechia te tranzistori pe care puneti sondele. Dupa ce am vazut semnalele care imi pareau normale am refacut strapul si am desfacur conectorul de alimentare dintr-e placa redresor si placa de sus , am scos firele de la +300V si am inseriat aici un bec de 100W ( este avantajos deoarece condensatoarele sunt pe placa cu redresorul si la un eventual scurt se limiteaza la curentul prin bec) Am alimentat si am verificat tensiunea in gol (parca 60V la mine), am refacut oscilogramele si nu erau diferente fata de cele cu alimentare separata. Am legat pe iesire un resou si am scurcircuitat rezistenta acestuia,in sensul scaderii acesteia, cite putin pina cind se putea observa o incalzire a rezistentei si deasemeni aprinderea treptata a becului, am cautat un punct in care sa pot controla cit de cit aprinderea becului din potentiometrul de reglaj curent, Am gasit acest lucru destul de greu si nu foarte usor sesizabil dar asta m-a facut sa cred ca este bine si am montat totul la loc probind cu electrod am avut norocul sa mearga. Nu pot afirma ca tot ce am facut este corect si tehnic insa asa am procedat. Iti urez succes!! Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Mi-am facut timp si l-am bagat in priza. Nu am tensiune de iesire. Nu am oscilatii pe trafo driver care comanda MOSFET-ii de putere. UC3846 nu oscileaza deloc. Nu mai am UC3846 original sa testez cu el. L-am inlocuit cu unul nou de la TME si am mers pe ideea ca e bun. L-am abandonat deoarece cablajul este execrabil si se exfoliaza la 180*C. Nu-i mai fac nimic. Il dau inapoi la proprietar sa-l arunce el la tomberon. Va multumesc pentru ajutor, pacat ca nu am reusit sa-l repar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum