slave2anubis Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Buna, am nevoie de o recomandare pentru un cnc de mici dimensiuni, dar care are nevoie de precizie mare pe axa Z. Atasez un videoclip care demonstreaza ce doresc sa fac cu el! Tin sa mentionez ca detin un buget limitat, iar in prezent ma uit la ceva alternative de pe aliexpress. Am in posesie o imprimanta 3d daca cineva are idee daca poate as putea sa o convertesc pentru a indeplini "munca" va multumesc in prealabil!http://youtu.be/upZtwMRatVw Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Poti sa folosesti bine mersi si imprimanta. Evident, rezultatul depinde de ce imprimanta anume ai si cat de bine este calibrata. Cat despre precizia pe Z, incearca pur si simplu un print la precizia / repetabilitatea pe care o ceri si vezi cum iesa. Daca de exemplu iti printeaza obiecte cu strat de 0.1 fara problema, nu ar trebui sa aibe probleme sa frezeze chipul ala. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Am o prusa i3 din actilic, cu Z pe baza de surub. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Buna, ce parere aveti de acest echipament? http://www.proxxon.com.ro/proxxon-27112-micro-freza-mf-70-ready-for-cnc.aspx Credeti ca ar fi posibil sa fac o asemenea frezare fara ajutorul unui CNC? Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Buna, ce parere aveti de acest echipament? http://www.proxxon.com.ro/proxxon-27112-micro-freza-mf-70-ready-for-cnc.aspx Credeti ca ar fi posibil sa fac o asemenea frezare fara ajutorul unui CNC? Pai este tot un CNC dar mai mic,de facut faci treaba dar nu stiu cat de fiabli este in timp tinand cont ca are ghidaje de Al si plastic. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Dar din punct de vedere al preciziei, crezi ca este sugicient incat sa pot freza fara a distruge pcb-ul? Acum nu ma pricep prea bine dar eu cred ca acesta de la Proxxon este mai calitativa decat un cnc din china... Cat despre ghidaje este posibil ca partea din plastic galben sa fie doar o chestie de protectie, sau oare este ghidajul propriuzis? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Daca nu e nevoie de multe,ceea ce implica timp,daca poti asigura planeitatea sa spun asa la miscarea pe x si y la z nu ai nevoie de precizie ci de stabilitate,adica pe toata suprafata sa aiba aceeasi adancime de aschiere.Nu as incerca ceva prea complicat si automatizat.Si la o masina de gaurit de banc,daca e bine facuta atat timp cat miscarea pe x si y e in acelasi plan si scula de aschiere,freza,ce o fi pe z isi face treaba poti face manual pentru cateva bucati,serie mica. Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Cat despre ghidaje este posibil ca partea din plastic galben sa fie doar o chestie de protectie, sau oare este ghidajul propriuzis? Citeste aici: http://www.elforum.info/topic/73139-proxxon-mf70-pentru-mici-lucr%C4%83ri-de-electronica/ sa pare ca ghidajele sant de Al si cu pana de Alama. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Pai, o sa vreau sa fac multe! De asta m-am orientat carte ceva mai "specializat", deci din cate inteleg se poate folosi o freza dinasta pentru a decupa cateva chipuri. Parca varianta automatizata este mai dificil de implementat, de aceea as prefera una manuala, cel putin ulterior o pot automatiza. Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Vezi ca autorul articolului indicat mai sus parca a vandut freza,ia legatura cu el si cerei pareri direct. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum