Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TECHNICS SU-Z11

clony

Postări Recomandate

Cum ati masurat primarul daca acum este functional ?

Sigurantele F1 si F2 is bune. Traful sigur are primarul intrerupt. Nu da nimic pe aparat la masuratoare. Trebuie sa polizez totlele ca is sudate, imbinate sa nu se desprinda si dupa sa incerc sa-l desfac. Este cineva din Suceava care ar putea sa-l rebobineze ca eu nu prea am timp si nici nu am mai facut operatiuni din astea?

Ati desfacut izolatia trafului fara sa tineti seama de  sfaturile mele.

Noroc ca ati descoperit ftzic siguranta termica , altfel ati fi cumparati alt traf sau il bobinati pe acesta 

Domnu Naetv uitativa atent la poza inainte de postare --- este acolo un plastic transparent care protejeaza circuitul unde este selectorul 220/240v ,sigurantele de retea+ 7 pini de la bobinelede primar ale trafului.

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Avea mai multe infasurati traful dupa cum se vede in schema, ideea ea ca eu am masurat fata de terminalul care merge in siguranta si cel care mergea direct pe placa. M-am exprimat eu gresit. Oricum multumesc pt implicare

Link spre comentariu
Domnu Naetv uitativa atent la poza inainte de postare --- este acolo un plastic transparent care protejeaza circuitul unde este selectorul 220/240v ,sigurantele de retea+ 7 pini de la bobinelede primar ale trafului.

poate ai avut asa ceva fizic , din poza aia poti banui , nu sa stii care este intrarea si care sint pinii cu siguranta

Link spre comentariu

Nu am avut fizic acest amplificator - Dv. in postare spuneti ca nu se vede intrarea ci doar iesirea, grav este ca induceti si pe altii in eroare (pai cum ati banuit ca in poza se vede iesirea , cu un pic de atentie banuiati ca se vede si intrarea)

In postarile mele la acest topic am pus un link si cu schema de service  -- schema+poza=indicii(am dat si niste explicatii acolo) suficiente Domnule Naetv( eu nu sunt electronist dar Dv asa va recomandati)

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

"eu nu sunt electronist dar Dv asa va recomandati " unde ai vazut asta ?

" spuneti ca nu se vede intrarea ci doar iesirea " da se vad 3 fire care merg in placa si eu sint sigur ca este iesirea , dar tot banuiala ramine

" grav este ca induceti si pe altii in eroare " ce este asa grav sicum am indus in eroare ?

" schema+poza=indicii " indicii care conduc la o presupunere nu la o certitudine ,certitudine care vine dupa ce verifici cu traful in mina si faci niste masuratori - in schema se vede clar transformatorul si sig termica , dar in poza placuta de sub plasticul transparent poate fi orice , pina nu il ai fizic in fata sau poze din mai multe unghiuri , eventual cu traful scos , nu poti spune nimic sigur

orice concluzie tragi la un moment dat care nu este demonstrata , ramine o probabilitate , o banuiala si in plus aici este un forum unde se dau sfaturi pe care le poti urma sau nu

Link spre comentariu

1- nicknameul Dv. va face recomandarea ( postati pe un forum de electronica iar nicknameul Dv. are tv, la sfarsit --- ha?)

2- banuiala se exclude daca se urmareste  cu atentie schema(in aceeasi masura se vede si placuta de circuit de sub plasticul transparent pe care se disting clar pinii de la traf , pinii de la selectorul de retea dispusi in cerc ca in schema , pana si unde sunt soclurile de la fuzibile)Dv. puteti ramane la banuiala ,nu este nici o problema.

3- induceti in eroare spunand ca nu se vede( adica am pus linkul degeaba)  , iar adevarul este ca se vede destul de bine (pana nu vezi schema nu poti face legatura cu ceea ce vezi, dar poti avea la fel ca la cele 3 fire de la secundar macar o banuiala )

4-in general cand te uiti intr-o schema service nu presupui ca este adevarat ce vezi acolo, practic este o certitudine, apoi daca mai ai si o poza toata banuiala (daca exista cumva) ar trebuii sa dispara(eu chiar sunt sigur ca ce am vazut in schema corespunde cu realitatea ,pentru ca imi confirma poza ca nu ma insel)

Da indicii care conduc la o presupunere care iata a avut si rezultate bune , initiatorul topicului a reusit sa puna in functiune amplificatorul si nu a cheltuit bani pe bobinari sau alt traf -- si bineinteles ca s-a putut acest lucru pe baza unor sfaturi bazate pe banuieli-poze-scheme ....  asa cred ca se poate ajuta pe acest forum

- observati ca tot fac trimitere la vizualizarea schemei-- este o stransa legatura in vizualizarea ei si apoi a pozei

5- nu sunt intr-o disputa cu Dv. , daca v-am ofensat cumva imi cer scuze! :speriat

- Eu doar am postat un link cu o poza iar Dv. ati avut reactie ( posibil fara sa va uitati si in schema)de parca ce am facut nu avea valoare sau nu ar fi fost de folos sau ca nu ar fii bine.

Editat de larbaloo
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
La 14.10.2015 la 19:09, clony a spus:

Am acest amplificator cu traful defect. Mai concret primarul intrerupt si nu stiu ce tensiune ar trebui sa scoata. Presupun 25-30v , neavand alt traf as vrea sa comand altul si sa stiu exact ce sa comand. Condensatoare de filtraj is pe 45v.

Din ce am citit pe net ar fi o problema destul de intalnita la aceste modele, a reusit cineva sa repare traful, se poate rebobina primarul?

Traful este cel din link-ul atasat http://www.technische-fundgrube.de/NETZ-TRAFO/Netztrafo-Technics-SU-Z11-SLT5M137-W-147700-688849.html

Sau daca are cineva pe forum si e dispus sa ma ajute sa psote aici sau sa dea PM

Totusi stie cineva tensiunile de iesire ale acestui transformator sau il rog frumos daca le poate masura? Ca pe schema nu sunt specificate.

Am aceeasi problema dar spre deosebire ca transformatorul are spire in scurt. Am facut legatura pe direct, am ocolit siguranta termica si s-a ars siguranta de 1.6 A. Am inclocuit-o si la fel. Puterea trebuie sa fie 260W?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări