Radiotelegrafist Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 scuze 89,si ce va arde de misto?spuneti ca sa stiu cum sa va iau chit ca primesc sanctiuni. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 (editat) http://www.elforum.info/topic/108506-o-parere-despre-cei-asa-zisiima-pricep-si-eu/page-3 #42 Plecand de la topicul acesta, Imperechere tranzistori regulator serie http://www.elforum.info/topic/108459-imperechere-tranzistori-regulator-serie/, pe care l-am citi cap coada, am descoperit acest topic care pur si simplu m-a intrigat si contrariat. Eu nu sunt nici depanator profesionist, nici electronist de profesie nici studii de specialitate nu am, sunt un electronist amator, pasionat de electronica, dar cand vreau sa construiesc ceva, sau sa depanez, incerc sa ma documentez, cand nu reusesc sa ma lamuresc cer ajutorul colegilor de pe acest forum. Spuneam ca sunt intrigat si contrariat de topicurile si postarile colegului @Georgi tv. De ce ?. Dupa cum spunea dumnealui intr-o postare, se ocupa cu depanarea TV cam de prin anii '60, daca am inteles eu bine. Stau si ma gandesc cum repara dumnealui televizoare cand leaga doi tranzistori in paralel ca doua becuri ?. Cat despre preturi, am ramas uluit, cum cere clientului din start 70-100 lei, chiar si pentru o siguranta. Atunci cand am avut probleme cu unul dint televizoarele mele, colegii de forum mi-au spus ce defect are si ce sa caut, un BU808, si pentru ca nu il aveam prin cutii, am apelat la atelierul de reparatii din cartier, si i-am rugat sa imi imprumute unul pana cumpar eu si il returnez. I-am intrebat cat m-ar fi costat sa mi-l inlocuiasca ei, cat credeti ca mi-au cerut, 50 lei. Este drept ca tranzistorul l-am cumparat cu 8 lei, iar manopera lor ar fi fost 42 lei, este acceptabila, ma intreb cat mi-ar fi cerut domnul Giorgi. Dupa cum spunea cineva mai sus, nu este vinovat cel care cere, ci cel care da. Dar cand omul habar nu are de electronica, da banii. Nu cred ca a vrut nimeni sa faca misto, mai ales ca se penalizaeaza conform regulamentului, dar cred ca multi dintre noi au ramas contrariati de ceea ce ai scris, asa cum zicea si miticamy, mai jos. Probabil ca ai lucrat la NASA, noi in 69 aveam niste amarate de tv cu lampi. Eu in '69, abea implineam 10 ani, si incepeam sa descopar tainele electronicii, la Casa pionierilor si soimilor patriei. Si eu si @marian si altii ti-am raspuns frumos si civilizat, cum se leaga doi tranzistori in paralel cu rezistente de echilibrare, fara sa facem misto, de o asemenea greseala elementara. Sper ca acum ne-ai inteles corect de ce am fost comtrariati, si nu te-ai suparat pe noi. Alta data incearca sa recitesti ce ai scris si sa corectezi inainte de a posta, acest lucru il poti face timp de o ora dupa ce ai apasat butonul posteaza. Spor la depanat. Editat Octombrie 17, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2015 http://www.elforum.info/topic/108506-o-parere-despre-cei-asa-zisiima-pricep-si-eu/page-3 #42 Nu cred ca a vrut nimeni sa faca misto, mai ales ca se penalizaeaza conform regulamentului, dar cred ca multi dintre noi au ramas contrariati de ceea ce ai scris, asa cum zicea si miticamy, mai jos. Eu in '69, abea implineam 10 ani, si incepeam sa descopar tainele electronicii, la Casa pionierilor si soimilor patriei. Si eu si @marian si altii ti-am raspuns frumos si civilizat, cum se leaga doi tranzistori in paralel cu rezistente de echilibrare, fara sa facem misto, de o asemenea greseala elementara. Sper ca acum ne-ai inteles corect de ce am fost comtrariati, si nu te-ai suparat pe noi. Alta data incearca sa recitesti ce ai scris si sa corectezi inainte de a posta, acest lucru il poti face timp de o ora dupa ce ai apasat butonul posteaza. Spor la depanat. spui ca ai citit tot ce sa scris dar tu nu si vazut ca am corectat data de la care am spus ca repar tv-uri anume din 89? sau ai citit la betie Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 George, colega, tot suparat esti?!...Haide , frate, da-o la pace! PS. Colegul Eugen nu-si permite sa bea! La starea de sanatate a domniei sale ar fi grav... Toate bune! Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2015 George, colega, tot suparat esti?!...Haide , frate, da-o la pace! PS. Colegul Eugen nu-si permite sa bea! La starea de sanatate a domniei sale ar fi grav... Toate bune! pai vad ca se posteaza in scopul de a ma lua la misto,lucru pe care eu nu l-am facut niciodata,daca vad ca se tot doreste asta o sa continui si eu chit ca o sa risc sa fiu tras pe dreapta de catre domnul marian,prefer sa scriu aici tot ce gandesc indiferent de limbajul pe care voi fii nevoit sa-l aplic(nicidecum pe privat) Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Scopul forumului nu este judecata reciproca, incetati va rog cu remarcile nepotrivite si limitati-va la a posta la subiect. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Domnule Marian puteti sa inchideti acest topic,problema rezolvata,va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate