Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperechere tranzistori regulator serie

Postări Recomandate

Da ,trebuie sa puna niste rezistente pentru echilibrarea curentului,asa am patit si eu acum un an,la o sursa cu un LM317+2n3055,eu am pus doi tranzistori 2n3055 fara rezistente inseriate cu fiecare tranzistor,iar unul se incingea de nu puteam sa tin mana pe el,iar celalalt era rece.

Link spre comentariu

buna seara colegi,tocmai am terminat de refacut alimentatorul cu reglajul pe plus si problema este aceeasi la cei doi tranzistori montati in paralel si anume ca unul se incinge tare si celalalt este rece, intrebarea mea este pe care din cei doi sa pun rezistenta de echilibrare?

adica ma refer la cel care se incinge sau la cel care este rece?

Link spre comentariu

0R1, 0R18, 0R22, 0R27, 0R33, 0R47, 0R56...etc. La 3 sau 5W, preferabil 5.

LE: E cam mult 1R, spre exemplu la 1A pierzi 1V pe ea, pune maxim 0,56, daca nu ai atunci cumpara.

dar daca pun cate doua in paralel de 1ohm la 5w este bine domnule marian?ca nu am de unde sa cumpar pentru ca cel mai apropiat magazin de piese este la 60km,si vas ruga sa corectati si dstra titlul subiectului unde am gresit,va multumesc anticipat

Link spre comentariu

gata domnilor colegi am rezolvat problema imperecherii acestor tranzistoare prin punerea in paralel a cate doua rezistente.de 1ohm la 5w,cu toate acestea mai am o intrebare de ce se incalzesc tare la o sarcina de 21w adica la un bec de 12v la 21w pentru ca nu consider ca este o sarcina asa de mare tinand cont de faptul ca aceste trz.erau folosite in tv-urile alb negru si acolo mai ca nu se incalzea deloc.

Link spre comentariu

La 21w si o tensiune de 12v rezulta1.75A.Reduceti valuarea rezistentelor la0.5R sau chiar 0.33rR .In tv alb/negru se folosea un artificiu,anume in paralel pe EC tranzistor se adaugau cele 3 rezistente 150OHM,care preluau o parte din sarcina.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări