Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect tv Lifetec sasiu 11AK19

augustin

Postări Recomandate

Sanatate ! La acest tv am gasit defect finalul video Tda1607Q .. Dupa inlocuirea lui , nu apare rastru decat daca misc de potentiometru de screenn .. Sau numai daca masor tensiunea de G2 apare rastru in momentul in care pun sonda aparatului ..

Am reglat G2 din potentiometru si am reusit sai prind o pozitie in care apare rastru de fiecare data ..

Acest defect se pare ca lam rezolvat .. Dar mai am o problema .. nu am culori .. Am incercat si pe AV dar tot lipsa culori ..

Proprietarul spune ca inainte de defect functiona perfect .. Acum trebuie sal cred pe cuvant ..

Defectul finalului video a fost : scurt total intre pinul de Vcc si masa ..

Am incercat cu mai multe circuite Tda1607Q .. si noi si recuperate .

Tensiunea de Video este 200V .. Tensiunea pe Tk R,G,B este de 1,8v pe fiecare ..

Am schimbat si Quarturile. Nu gasesc ce sar mai fi defectat in momentul in care sa scurcircuitat finalul video .. Asta daca intadevar proprietarul are dreptate si avea culori inainte de a se defecta ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin

7

• adydep

3

• bobo

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Incercati schimbarea c 18pf,smd, serie cu quartzul 4.433619.Eventual un condensator trimmer cu care ajustati exact.O metoda primitiva-dar care da rezultate fooarte-bune este atingerea acestui c-18pf cu degetul umezit,si daca apare culoarea,defectul este clar.

Link spre comentariu

nu ai culori adica vede alb-negru sau ai doar rastru fara "purici" ?

Vede doar alb-negru ..

Am schimbat Quartzul . am pus si un cond variabil recuperat de pe un sasiu vechi .. dar nu apare culoare ..

Link spre comentariu

Am pus tot 6107Q .. Acum problema e alta . Am o placa mica infipta in sasiu .. este notata PL002 (nu o gasesc  in schema mea) din acea placa pleaca panglica spre TK .

Pe acea placa vine cu un fir si tensiunea de 8V , care la mine este 12V .. Pe aceasta placa pe iesire de R,G,B,  are 3 diode 1N4148 .. Acele diode au fost in scurt .. Le-am inlocuit , dar acum nu mai am rastru .. ecranul este negru .. Daca maresc G2 am doar lini .. Problema este ca am montat inapoi cele 3 diode defecte , dar acum am acelasi defect .. Lipsa rastru ..

Link spre comentariu

Din cate imi amintesc-sper sa nu gresesc-cele 3 diode au catozii legati impreuna-la8v- iar fiecare anod-la iesirile primare R,G,B ale junglei TDA884x.Este posibil ca odata cu distrugerea lui TDA6107-de altfel defect frecvent la 11AK19-sa fi fost avariata si jungla TDA884X,dar asta nu o puteti afla decat prin inlocuire.

*Totusi nu inteleg-pe bara de 8v aveti 12v?/Tda884x se alimenteaza cu5v si 8v/*

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări