Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor! Pickup vintage Philips la amplificator Technics

Vizitator Lawbreaker

Postări Recomandate

Măcar ţi-ai dat interesul să te documentezi înainte de a-l cumpăra şi mai ales de a-l conecta cu alte scule electronice?  :nas:

..................

Pick-up-ul are doză ceramică, de aia se putea folosi cu antichitatea de Bucur, dar cu Technics nici o şansă. Nu m-ar mira să fi stricat preul de doză din amplif.

http://www.hupse.eu/radio/reproducers/GP204.htm

Iartă şi Bergenbier-ul, e în aceeaşi situaţie, nu suportă sărăcia de doză ceramică, doar magnetică.

Am un pick-up Philips 831 stereo,nu am gasit date despre el,cu doza ca asta si merge incet pe un canal.Am inversat firele care vin de la doza si nu este din amplificator,este de la doza.Daca pun bratul sau adaptez doza de la un pick-up de la radio Pacific se merita?Amplificarea are AC-uri, finali.Multumesc.

Link spre comentariu

Greu de spus, dar în general se poate adapta o doză ceramică, doar să fie cît de cît la dimensiuni şi lipită cumva de capul braţului. Asta dacă aspectul nu mai contează.

La Pacific e pick-up-ul ăla ieftin sovietic cu doză ca ţigara mono care se găsea şi ca deck la 500 lei?

...........

De preferat e să se adapteze un braţ cu contragreutate, mai modern faţă de cele cu arc. Trebuie multă dexteritate ca să potriveţti lungimea şi unghiul faţă de disc.

Link spre comentariu

Nu conteaza aspectul,a fost candva ceva misto ,se puneau mai multe discuri si cand se termina unul cadea altul,dar e demult si a avut mecanica defecta,asa l-am luat acum 25 ani ,daca doza de Pacific e mono,nu are rost,imi place amplificarea cu finali pe Ge.

Link spre comentariu

Pai chiar asa, am si eu un GS431, nici n-am stiut ca e asa valoros...chiar acum am un pickup cu doza din aia GP400, intr-o combina Grundig, abia astept sa-mi fac vreme de ea, chiar pickupul sunt cel mai curios cum suna din toata hardughia aia....un Grundig RPC3000

Link spre comentariu
Vizitator Lawbreaker

Inca nu am ajuns acasa, sunt intr-o deplasare in interes de serviciu, ajung diseara si verific. Trebuia sa ajung de aseara, dar s-au schimbat planurile.Chiar sunt curios daca se aude ceva. Pe phono e liniste totala. Revin cu o postare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări