Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme bormasina

Vizitator Stanculet Nicolae

Postări Recomandate

Vizitator Stanculet Nicolae

Salutare am o problema cu motorul de la bormasina,se incinge foarte repede dupa cateva secunde de functionare,mai iese si putin fum daca tin mai mult bormasina in functiune.post-245441-0-89021500-1444734455_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca :

-rotorul se invarte usor

-periile scot scantei mari

atunci, sunt sanse 100% ca rotorul sa aibe spire intrerupte sau scurt intre infasurari  si ...trebuie alt rotor.

pe aici pe forul gasiti modalitatea de verificare a rotorului(daca aveti orisice banuiala) una din ele este postata de d-nul Validae.

Link spre comentariu

Verificati daca exista continuitate sau vreo rezistenta masurabila intre miezul rotorului (tole) si fiecare lamela a colectorului. Daca suna, il aruncati, daca nu, mai cercetati si prin alte metode, alte defecte.

Link spre comentariu

Cat sa fii de mester sa cumperi scule de la alimentara?

avea si el nevoie asta este si eu am trecut pe la profi si am luat un mouse pentru un laptop si de 2 ani merge si acum sint chiar multumit de el si inca isi mai face treaba dar asta este depinde de norocul fiecaruia

Link spre comentariu

Am una identica cu cea prezentata de initiatorul topicului.O folosesc in gospodarie de vreo 5 ani(gauri in lemn, infiletat holdsuruburi autoforante in tabla ondulata de 0,5 mm grosime, am dat si 6 gauri cu burghiu de 8 mm in beton).I-am schimbat periile de carbune dupa cca. 6 luni(am dat si cu o pensula peste lamelele colectorului ca se vedea praf de carbune intre el).Carbunii erau de proasta calitate, se vedeau fisuri in ceea ce mai ramasese din ei.Oricum e bine de verificat rotorul dupa metoda domnului Validae.

La cumpararea unor astfel de chinezarii depinde cat noroc ai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări