Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare modul audio

Postări Recomandate

Buna seara.Putin ajutor daca se poate,am un modul de amplificare de la djleco reglat pentru alimentare 2x90vcc,am traful de 2x65vca/1000w,problema este ca,condensatorii de filtraj pe care ii am sint la 100vcc si ma tem sa nu explodeze.Pot sa pun condensatori inseriati? daca da,ma puteti ajuta cu o schema de unde sa ma documentez ?.Va multumesc.

Link spre comentariu

Salut!

65Vca se inmultesc cu 1,41 si da aproape 92Vcc (91,65Vcc).

Poti folosi fara nicio problema cei la 100Vcc.

Citi condensatori ai?

Daca poti posta niste poze cu ei, ar fi ideal sa vad daca sint de calitate sau pocnitori.

Si cu modulul ar fi ok, de pus o poza.

www.postimage.org pui aici forum code 1

Link spre comentariu

Cond de firmă ţin tensiunea nominală. N-ar trebui puşi de prima dată la tens mare, ar trebui formataţi întîi, dar e puţin probabil să bubuie din prima. Pocnitorile oricum nu ţin căci sînt de regulă la tensiune mai mică real şi marcate fraudulos. Am avut unii de 10000uF/100V şi nu reuşeam să-i formatez peste 70V. Concluzia...

Link spre comentariu

Samwha e o firmă medie raportat la zilele noastre, deci nu ar trebui să-ţi fie teamă. Ptr liniştea sufletească îi poţi formata începînd cu o tensiune mai mică timp de cîteva ore şi apoi mai mare. Asta se face printr-o rez, să zicem de 100 Ohmi/2W de la o sursă oarecare, poate fi şi un traf cu mai multe secundare şi o punte de minim 3A. Rez se va încinge 1-2 secunde cît e vîrful la încărcare, apoi se răceşte. După formatare, dacă-i laşi încărcaţi, poţi verifica şi care are pierderile mai mari (se descarcă mai repede).

Link spre comentariu

Pentru a afla tensiunea maxima pe care o suporta condensatorul, asa zisa tensiune de "surge" cum mai scrie pe unii, se alimenteaza condensatorul serie cu o rezistenta de 2,2-4,7kOhm la citiva wati, la o tensiune cu cica 30-40% mai mare decit tensiunea nominala scrisa pe borne.

De execmplu daca condensatorul este la 100Vcc, ii dam 130-140Vcc si punem un aparat de masura tensiunea la bornele lui.

Aceasta va urca progresiv la bornele condensatorului si se va "stabiliza"  la o anumita valoare teoretic cu 10-15% mai mult decit cea inscrisa pe capacitor, ea va fi tensiunea maxim suportata in regim de surge.

Restul de tensiune va cadea pe rezistenta de balast.

Testul nu este periculos, si nu distruge niciuna dintre componente.

Acesta se poate numi si un fel de test de "calitate" prin care deosebim puscariile de cei buni.

Cei buni vor arata o tensiune cu 10-15% mai mare decit ce este scris pe ei, cei puscarii, vor arata mai putin decit valoarea inscrisa pe ei.

Link spre comentariu

Ascult zi de zi la un amplificator micut facut de mine(mai degraba niste fire acolo inadite,dar nu vorbim de asta acum) . Ideea e ca il alimentez de la un traf cu 2x26Vac si dupa redresare si filtrare obtin cam +/-34Vcc . Partea cea mai tare e ca pe filtraj am condensatori la 35Vcc si cu toate astea nu au explodat sau curs din ei . Dupa parerea mea , poti pune linistit acei conzii la 100Vcc . De obicei producatorii lasa o marja in acest sens .

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Pe vremuri, cond erau garantaţi cu 5000h funcţionare la tensiunea nominală, sper că şi în prezent e la fel.

Cum zice Leco, firmele serioase (C. Dubilier, Mallory, Sprague... etc) notau tensiunea de lucru şi cea de vîrf suportată. Era totuşi o cerinţă americană, restul lumii nota şi notează doar tensiunea de lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări