Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cascadare numaratoare

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut,

Am o intrebare in legatura cu cascadarea a doua numaratoare. Am doua numaratoare logice, care au cate un pin de reset, unul de clk, si 12 biti (74VHC4040). Cum as putea transforma aceste doua numaratoare de 12 bit in unul singur de minim 17 bit? Imi trebuie pentru adresarea unei memorii de 128k x 8bit.

Multumesc!

Link spre comentariu

Iesirea ultimului bistabil(Q11) al primului numarator, la intrarea de ceas(CP) al urmatorului.

Pana am scris eu, v-a raspuns si d-l cirip.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Iesirea ultimului bistabil(Q11) al primului numarator, la intrarea de ceas(CP) al urmatorului.

Pana am scris eu, v-a raspuns si d-l cirip.

Si in acest caz bitul Q11 va mai face parte din bitii numaratorului echivalent, sau sar peste el?

Link spre comentariu

Daca am inteles corect ce intrebati, cand ciclul la ieisrea Q11 se incheie(0.1,0) urmatorul numarator incrementeaza 1 impuls.

Cred ca nu m-am exprimat suficient de clar. Dupa de conectez Q11 la ceasul numaratorului al doilea, acesta va mai face parte din iesirea numaratorului echivalent(sau Q0 de la numaratorul 2 va deveni bitul 12?)?

In atasament ai un numarator de 17 biti. Este posibil sa trebuiasca sa muti dioda pe Q4, te rog verifica

Ce functie realizeaza dioda? Si de ce e un filtru pana la pinul de reset?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări