Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare: diferenta de putere

Vizitator mrzee

Postări Recomandate

Buna seara,Am doua amplificatoare, unul technics 8022 cu 35w la 8 ohm si un Saba vs 2160 75w la 8 ohm.Pe 2 boxe de 8 ohm la 100w (chinezarii)technics-ul se aude mai tare,cel putin cu potentiometrele la jumatate technics-ul se aude foarte tare fata de Saba.Este vorba de vreun defect sau asa sunt gandite aparatele?Mentionez ca nu posed cunostinte despre elecronica,dara am apelat la dvs pt ca pe alte site-uri nu am primit raspunsuri edificatoare.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• Blacksmith

1

• bmwh548

1

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu gasesc specificatii pentru Saba. E posibil sa aiba nevoie de un semnal mai puternic pe intrare decat Technics-ul pentru atingerea puterii maxime.

"Testul" s-a facut in conditii similare? Aceeasi melodie, acelasi volum al sursei de semnal, aceleasi cabluri de semnal, aceleasi reglaje de ton la ambele amplificatoare, acelasi tip de intrare utilizata? Saba-ul manifesta cumva si distorsiuni evidente la volum mare?

Link spre comentariu
Vizitator mrzee

Da,cu ocazia asta am invatat ce inseamna potentiometru liniar si logaritmic :)).Peste jumatate incepe tare la Saba deci ar fi logaritmic dar la tehnics nu inteleg de ce ar fi liniar.in fine ,asta inseamna ca nu ar fi vorba de vreun defect,ceea ce este minunat. Multumesc pentru raspunsuri.

Editat de mrzee
Link spre comentariu

De multe ori Technics montau puţometri liniari la volum la modelele ieftine, ptr că în combinaţie cu cei de balans dădeau o caracteristică apropiată de una logaritmică, deşi cam departe. Cu multă atenţie se descoperă că la poziţii diferite ale celor două se modifică curba.

Mai e şi ''filozofia'' diferită, europenii aveau sensibilitatea maximă a amplifurilor cu volumul la maxim şi chiar dacă Saba e construită OEM tot în orient respectă specificaţiile, japonezii au pus-o la jumate să fie siguri că se aude în orice condiţii ceva.

Editat de zal
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Macovei Marius

Salut dragi prieteni,sunt nou pe forum si im domeniul statii boxe si alte componente audio. Asa ca va rog sa imi dati un sfat.Am un amplificator phillips F4134 si doua incinte cu boxe itc T-776w cu transformator.O sa atasez si cateva poze cu produsele. Problema este cum le pot lega pentru un sunet placut.Nu stiu daca sa las trafo acolo ce impedante au boxele ca amplificatorul cred ca are 8ohmi. Eventual sa imi spuneti ce configuratie de difuzoare sa cumpar pentru a avea un sunet placut .Multumesc 

post-252557-0-76707700-1450168591_thumb.jpg

post-252557-0-08089800-1450168592_thumb.jpg

post-252557-0-38383200-1450168592_thumb.jpg

post-252557-0-62240400-1450168816_thumb.png

Editat de Macovei Marius
Link spre comentariu

Spre norocul tău, Philips avea grijă să înserieze difurile cînd se puneau mai multe de unul pe fiecare canal, două dintre mufele de ieşire sînt cu comutare.

Referitor la boxe, măsoară cu un ohmmetru rez difurilor, poate găseşti ceva de minim 6 Ohmi, ce corespunde unui dif cu impedanţa de circa 8 Ohmi, minimul suportat de amplif. Singura variantă e modificarea boxelor prin extirparea trafo şi legarea directă a ce se găsea în secundarul trafo (probabil că diful e înalte e piezo sau dacă e dinamic are doar un cond ca filtru).

Link spre comentariu
Vizitator Macovei Marius

Da, diful de inalte are condensator ca filtru.Difuzoarele din boxa sunt legate in paralel + la + si - la -, stiu ca asta reduce impedanta pe canal,nu?le las asa dupa ce dau jos trafo? Are importanta pe ce canal le leg? Nu ma pricep si de aceea va cer ajutorul. Poate imi zici motamo cum sa le leg. As fi recunoscator

Link spre comentariu

Ţi-am desenat cum se leagă şi mufa folosită, punctul roşu reprezintă plusul difurilor. Important e ca cel de joase măcar să aibă 8 Ohmi impedanţă (sau 6-7 Ohmi măsurat cu ohmmetrul, desigur fără rez sîrmelor testerelor).

Link spre comentariu
Vizitator Macovei Marius

Ok,iti multumesc frumos. O rugaminte as mai avea, vreau sa fac 2 incinte complete(difuzor + inalte)fiecare  pentru statia asta,imi poti face o configuratie adifuzoarelor(putere dimensiuni, denumire) sa nu dau banii degeaba.Tinand cont de cat scoate real,impedanta..etc.Din poza cu documentatia statiei de mai sus eu nu inteleg mai nimic si de aceea am nevoie de sfatul tau. Iti multumesc anticipat pentru rabdarea cu mine.

Link spre comentariu
Vizitator florynel100

Salut cine poate sa imi spuna si mie care este putere RMS al acestui amplificator.

Megakick 2.4.W max 2400
  • [*]Max. 4x 600 W și 2 x 1200 W in 4 ohmi [*]Filtrul lowpass 50-250 Hz [*]High Pass Filter 120-3000 Hz [*]Reglementate fata + spate separat [*]2- / 3- / 4-canale operație [*]reglabil de înaltă și joasă filtru trece [*]Ieșire RCA pentru conectarea unui amplificator suplimentar [*]Protecția împotriva scurt-circuit, supratensiune și supraîncălzire [*]ON / OFF de la radio auto [*]20-20,000 Hz [*]THD <0,1% [*]Zgomot> 95 dB

Link spre comentariu

Ok,iti multumesc frumos. O rugaminte as mai avea, vreau sa fac 2 incinte complete(difuzor + inalte)fiecare  pentru statia asta,imi poti face o configuratie adifuzoarelor(putere dimensiuni, denumire) sa nu dau banii degeaba.Tinand cont de cat scoate real,impedanta..etc.Din poza cu documentatia statiei de mai sus eu nu inteleg mai nimic si de aceea am nevoie de sfatul tau. Iti multumesc anticipat pentru rabdarea cu mine.

Findcă eşti la început, ar fi mai indicat să cumperi boxele decît să le construieşti, lucru destul de complicat ptr majoritatea difurilor existente în comerţ la care nu se cunosc datele esenţiale ptr calcularea cutiilor şi filtrelor. Ampliful scoate cam 2x40W/8 Ohmi din ce-mi amintesc. Deci nişte boxe de minim 60W/8 Ohmi, pot fi şi mai mari, cu atît mai bine.

Link spre comentariu

Salut cine poate sa imi spuna si mie care este putere RMS al acestui amplificator.

Megakick 2.4.W max 2400

[*]Max. 4x 600 W și 2 x 1200 W in 4 ohmi

[*]Filtrul lowpass 50-250 Hz

[*]High Pass Filter 120-3000 Hz

[*]Reglementate fata + spate separat

[*]2- / 3- / 4-canale operație

[*]reglabil de înaltă și joasă filtru trece

[*]Ieșire RCA pentru conectarea unui amplificator suplimentar

[*]Protecția împotriva scurt-circuit, supratensiune și supraîncălzire

[*]ON / OFF de la radio auto

[*]20-20,000 Hz

[*]THD <0,1%

[*]Zgomot> 95 dB

Aproximativ 4x 70W/4 ohmi ,4x 100W /2 ohmi sau in punte cam 2x 200W /4 ohmi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări