Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fructe din gradina


Toni Marginean

Postări Recomandate

Toni Marginean

Cei care au cazanul de tuica, de 500 de litri, mostenit din tata-n fiu spun asa (zona Clujului este bogata in mere intotdeauna):

- se toaca merele cat mai marunt

- se adauga dupa tocare 2-5 kilograme de zahar la fiecare suta de kilograme de mere (pentru start fermentatie)

- zaharul se dizolva mai intai in apa calda - care dupa dizolvare aproape se raceste.

In acest fel se poate lasa compozitia pana in primavera fara probleme. Cazangii spun ca daca adaug acum apa fara zahar va iesi o tuica mai acra (mai ales daca o fierbi de doua ori). Mai spun ca apa adauga ei, daca este cazul, la prima fierbere cand pune borhotul la fiert.

Eu am facut acum doi ani din mere Golden si a iesit o tuica grozava. Din 1000 kg mi-a iesit 94 litri de tuica de 51 de grade.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Toni Marginean

    12

  • Aurel Iosif

    7

  • romicap

    5

  • Radiotelegrafist

    5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări