Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fructe din gradina


Toni Marginean

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! Culese azi , gutuiul are 74/75 de ani iar ionatanul peste 40.N-au vazut chimicale in viata lor.Nu pot sa va transmit parfumul , e ceea ce numim noi cei trecuti de o anume varsta "ca in copilarie".

   Absolut de acord ...si eu cand intru in camara nu`mi mai vine sa mai ies afara ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Toni Marginean

    12

  • Aurel Iosif

    7

  • romicap

    5

  • Radiotelegrafist

    5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid.

Reteta este bio:

se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa.

Toate cele bune!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid.

Reteta este bio:

se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa.

Toate cele bune!

Si pe la mine, prin zona Ocna-Mures, se foloseste aceasta metoda!

Link spre comentariu

Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid.

Reteta este bio:

se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa.

Toate cele bune!

E super rețeta. Și mai e și bună pe post de îngrășământ foliar, dar nu prea are remanență, trebuie să repeți operațiunea mai des. La ce vreme am avut anul acesta, cam săptămânal ...

Și pute de-ți mută nasul ... :rade:

Dar e eficientă ... Merge combinată cu zeama bordeleză!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Sanatate permanenta ! Cirese pietroase culese azi.Pomul are cca. 10 ani , n-a vazut ingrasamant sau chimicale.E cea mai grozava recolta de pana acum.

SPM_A0681.jpg

SPM_A0682.jpg

Link spre comentariu

La noi nu prea au mers ciresele anul asta. Au ramas mici, cam acre si multe s-au stricat. Chiar asa, am 2 ciresi care rodesc mult ce-i drept, dar toate ciresele stau in ciorchini, nu am o poza la indemana dar cam asa arata Imagini pentru cires

Problema e ca ele fiind in ciorchine si adunate unele in altele, daca se strica una, le strica si pe celelalte din jur, mai atrag si muste pe deasupra, si nu stiu cum as putea sa rezolv, se strica de multe ori inainte sa se coaca bine.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Mai sunt si stricate dar foarte putine in comparatie cu cele bune (nu au "umblatori").Ce mi s-a parut ciudat e ca n-am vazut in pom pasari care sa le ciuguleasca.Se observa in prima poza ici colo urmarile grindinei.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Aceste imagini sunt din livada in care nu se aplica stropiri cu chimicale.Se poate spune ca este cel mai bun an in productia de mere,livada a fost infiintata in anul 2000

Si o mostra din livada,un mar mutu care cantareste 400 grame.

IMG_20181010_134427 (1).jpg

IMG_20180725_180350.jpg

IMG_20180725_180415.jpg

IMG_20180725_180514.jpg

IMG_20180725_180702.jpg

IMG_20180929_112048.jpg

IMG_20180929_112139.jpg

IMG_20180929_112151.jpg

Link spre comentariu
Toni Marginean

Anul acesta a fost foarte bogat in fructe. Am primit de la mai multe cunostinte mere, pere, gutui si piersici. Sigur imi va iesi o palinca aromata foarte buna!

:da

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu

Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune).

Link spre comentariu
Acum 9 minute, eps a spus:

Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune).

Le zdrobesti si la fiecare 10 litri de material adaugi 1kg zahar.Agiti (amesteci)din cind in cind compozitia.Dupa cca 40 de zile , adica dupa terminarea fermentatiei , distilezi, si , HAI NOROC !

Link spre comentariu
Vizitator Tiberiu Farcas
Acum 37 minute, eps a spus:

Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune).

            Fara a avea pretentia unui specialist in domeniu, merele se toaca cat mai marunt posibil, manual sau mecanic se pun in vase/butoaie dupa posibilitati si canditate, se lasa un lat de palma mai gol vasul/butoiul, peste merele tocate se pune/acopera cu apa,  altfel se mucegaiesc. Se depoziteaza butoaiele in loc caldut pentru a putea fermenta. In primavara, periodic se verifica daca au fermentat suficient, punand intr-un ibric material din butoi (borhot) si se pune o palnie (de preferat, metalica) intoarsa deasupra ibricului care se incalzeste pana iese abur prin palnie (partea subtire) se incearca aprinderea cu un chibrit aburul care iese. Daca se aprinde cu flacara albastra, inseamna ca materialul/borhotul este fermentat suficient si poate fii dus la cazan pentru distilare. Spor la treaba!

P.S. Daca vrei sa nu ai dureri de cap nu pune zahar.

Editat de Tiberiu Farcas
Link spre comentariu

Ok,se pare ca sunt multe retete pentru treba asta.Merele au fost zdrobite si stau in vase de 250kg dar nu stiam daca trebuie sa adaug apa si in ce cantitate. Acum ramane de vazut daca nu vor ingheta la iarna pentru ca sunt depozitate intrun loc nu prea caldut(oare alcoolul din borhot sa tina la frig?)

Sau daca adaug zahar acesta va ajuta? 

Link spre comentariu

În condiții de frig nici fermentația nu se produce bine.Dacă depozitați pînă-n primăvară , măcar sa fie un spațiu închis fără curenți de aer.Cînd se va încălzi în primăvară continuă fermentația.Cel mai bun procedeu e să nu încetinim fermentația și să se facă distilarea la timpul optim.Nu e bună stocarea pe timp îndelungat.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări