romicap Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Sanatate permanenta ! Culese azi , gutuiul are 74/75 de ani iar ionatanul peste 40.N-au vazut chimicale in viata lor.Nu pot sa va transmit parfumul , e ceea ce numim noi cei trecuti de o anume varsta "ca in copilarie". Absolut de acord ...si eu cand intru in camara nu`mi mai vine sa mai ies afara ... Link spre comentariu
sandu2010 Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid. Reteta este bio: se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa. Toate cele bune! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Noiembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid. Reteta este bio: se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa. Toate cele bune! Si pe la mine, prin zona Ocna-Mures, se foloseste aceasta metoda! Link spre comentariu
vghesm Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Am plantat si eu cativa copacei la tara, nu i-am stropit deloc pana acum, insa anul de vine as vrea sa folosesc macerat de urzica ptr stropirea acestora, se spune ca are efect de insecticid si fungicid. Reteta este bio: se pune 1 kg de urzici la 10 l de apa, se lasa la fermentat cateva zile, timp in care se mai amesteca continutul, iar solutia obtinuta se prepara cu apa, proportia fiind de 1 litru de macerat de urzica la 10 kg de apa. Toate cele bune! E super rețeta. Și mai e și bună pe post de îngrășământ foliar, dar nu prea are remanență, trebuie să repeți operațiunea mai des. La ce vreme am avut anul acesta, cam săptămânal ... Și pute de-ți mută nasul ... Dar e eficientă ... Merge combinată cu zeama bordeleză! Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 Sanatate permanenta ! Cirese pietroase culese azi.Pomul are cca. 10 ani , n-a vazut ingrasamant sau chimicale.E cea mai grozava recolta de pana acum. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 (editat) La noi nu prea au mers ciresele anul asta. Au ramas mici, cam acre si multe s-au stricat. Chiar asa, am 2 ciresi care rodesc mult ce-i drept, dar toate ciresele stau in ciorchini, nu am o poza la indemana dar cam asa arata Problema e ca ele fiind in ciorchine si adunate unele in altele, daca se strica una, le strica si pe celelalte din jur, mai atrag si muste pe deasupra, si nu stiu cum as putea sa rezolv, se strica de multe ori inainte sa se coaca bine. Editat Iunie 11, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
surubarila Postat Iunie 11, 2018 Partajează Postat Iunie 11, 2018 Mai sunt si stricate dar foarte putine in comparatie cu cele bune (nu au "umblatori").Ce mi s-a parut ciudat e ca n-am vazut in pom pasari care sa le ciuguleasca.Se observa in prima poza ici colo urmarile grindinei. Link spre comentariu
eps Postat Octombrie 10, 2018 Partajează Postat Octombrie 10, 2018 Aceste imagini sunt din livada in care nu se aplica stropiri cu chimicale.Se poate spune ca este cel mai bun an in productia de mere,livada a fost infiintata in anul 2000 Si o mostra din livada,un mar mutu care cantareste 400 grame. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2018 (editat) Anul acesta a fost foarte bogat in fructe. Am primit de la mai multe cunostinte mere, pere, gutui si piersici. Sigur imi va iesi o palinca aromata foarte buna! Editat Octombrie 11, 2018 de Toni Marginean Link spre comentariu
eps Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune). Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 Acum 9 minute, eps a spus: Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune). Le zdrobesti si la fiecare 10 litri de material adaugi 1kg zahar.Agiti (amesteci)din cind in cind compozitia.Dupa cca 40 de zile , adica dupa terminarea fermentatiei , distilezi, si , HAI NOROC ! Link spre comentariu
eps Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 Multumesc pentru informatii. Daca adaug zahar,acesta trebuie dizolvat in apa? ,in ce proportie. Aceasta compozitie se poate pastra pana la primavara? Link spre comentariu
Vizitator Tiberiu Farcas Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 (editat) Acum 37 minute, eps a spus: Un an bogat in fructe,mere foarte multe au cazut inainte de recoltare .Stie cineva reteta pentru rachiu de mere,am strans ceva mere si ma gindeam sa le distilez la primavara(atunci când înfloresc merii se spune). Fara a avea pretentia unui specialist in domeniu, merele se toaca cat mai marunt posibil, manual sau mecanic se pun in vase/butoaie dupa posibilitati si canditate, se lasa un lat de palma mai gol vasul/butoiul, peste merele tocate se pune/acopera cu apa, altfel se mucegaiesc. Se depoziteaza butoaiele in loc caldut pentru a putea fermenta. In primavara, periodic se verifica daca au fermentat suficient, punand intr-un ibric material din butoi (borhot) si se pune o palnie (de preferat, metalica) intoarsa deasupra ibricului care se incalzeste pana iese abur prin palnie (partea subtire) se incearca aprinderea cu un chibrit aburul care iese. Daca se aprinde cu flacara albastra, inseamna ca materialul/borhotul este fermentat suficient si poate fii dus la cazan pentru distilare. Spor la treaba! P.S. Daca vrei sa nu ai dureri de cap nu pune zahar. Editat Octombrie 14, 2018 de Tiberiu Farcas Link spre comentariu
eps Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 Ok,se pare ca sunt multe retete pentru treba asta.Merele au fost zdrobite si stau in vase de 250kg dar nu stiam daca trebuie sa adaug apa si in ce cantitate. Acum ramane de vazut daca nu vor ingheta la iarna pentru ca sunt depozitate intrun loc nu prea caldut(oare alcoolul din borhot sa tina la frig?) Sau daca adaug zahar acesta va ajuta? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 14, 2018 Partajează Postat Octombrie 14, 2018 (editat) În condiții de frig nici fermentația nu se produce bine.Dacă depozitați pînă-n primăvară , măcar sa fie un spațiu închis fără curenți de aer.Cînd se va încălzi în primăvară continuă fermentația.Cel mai bun procedeu e să nu încetinim fermentația și să se facă distilarea la timpul optim.Nu e bună stocarea pe timp îndelungat. Editat Octombrie 14, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum