Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fructe din gradina

Toni Marginean

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

12

• Aurel Iosif

7

• romicap

5

• Radiotelegrafist

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toni Marginean

Anul acesta i-am dat doar de pureci verzi (au luat de la trandafirii care sunt dedesupt). Piersicii mei sunt de vie, nealtoiti si iasa direct din samburi. Cand sunt piersici foarte multe sunt de marimea unui ou de gaina iar cand sunt putine sunt de marimea celor din poza adica aproape cat o lamaie. Am cu miez rosu, cu miez verde-galbui si cu miez alb cu trecere in zona samburelui pe roz.

Link spre comentariu

Cred ca ar fi interesant sa postam multitudinea roadelor de prin gradinile noastre.

Posted Image

Locuiesc cu tine in cartier si ti-am admirat si eu piersicul. Mai este unul ceva mai sus, la limita ditre str. Prislop si Trifoiului care se coace prin august.

Daca nu ma insel, in ani anteriori au ramas piersicile necoapte multa vreme. Pesemne anul acesta a fost mai propice.

Clujul nu e tocmai o zona propice piersicilor, din nefericire.

PS: acum observ ca stai pe Malinului, nu pe Macinului. Piersicul la care faceam referire nu e al tau!

Editat de ain
Link spre comentariu
Toni Marginean

Locuiesc cu tine in cartier si ti-am admirat si eu piersicul. Mai este unul ceva mai sus, la limita ditre str. Prislop si Trifoiului care se coace prin august.

Daca nu ma insel, in ani anteriori au ramas piersicile necoapte multa vreme. Pesemne anul acesta a fost mai propice.

Clujul nu e tocmai o zona propice piersicilor, din nefericire.

PS: acum observ ca stai pe Malinului, nu pe Macinului. Piersicul la care faceam referire nu e al tau!

Acela la care de referi se afla pe Macinului nr.9 si are piersici galbene - ceva mai rar intalnit atat la gust cat si la aspect. Eu pe Malinului 27 am 5 piersici, respectiv cate unul in stanga si dreapta casei (cei cu miez rosu) si trei in spatele casei. Curios este faptul ca langa Ocna-Mures este mai cald cu cateva grade fata de Cluj dar piersicii din care provin ai mei sunt cu fructe mai mici.

Link spre comentariu

Posted Image

Cires de mai.

Posted Image

Par Wiliams.

Posted Image

Prun Tuleu gras.

Posted Image

Posted Image

Piersic.

Posted Image

Mar Idared,poza e facuta azi,celelalte poze in august,la cires pe 25 mai.A fost seceta mare,a trebuit sa irig prunul,piersicul si parul,in plus si pomii plantati in aceasta primavara.

Editat de vio2007
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Multumesc, Mare bucurie este aceasta gradina pentru mine si cei ai mei. O sa fac poze si la mere, pere, prune,

Editat de monday
Link spre comentariu

Multumesc, Mare bucurie este aceasta gradina pentru mine si cei ai mei. O sa fac poze si la mere, pere, prune,

si eu am,dar la mine a cam dat mana peste ele cu toate ca leam stropit periodic,cred ca si solutile actuale pentru tratarea pomilor legumelor etc...sunt contra facute

Link spre comentariu

Este posibil orice. Eu am folosit tratamentul clasic contra manei, piatra vanata + var stins la mine acasa, am cumparat var bulgari de la vararii care trec prin sat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări